• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter očajan, Udineze slavi

Agonija Intera se nastavlja. Udineze pobijedio u Milanu 1:0. Dva promašena penala u posljednjih pet minuta! Napoli deklasirao Leće.

 SERIJA A: Inter očajan, Udineze slavi Izvor: MONDO

Prvi put poslije više od sedam godina, Udineze je pobijedio Inter na njegovom stadionu i potvrdio odličnu formu u kojoj se nalazi ove sezone.

Prilično dosadnjikav meč, kakav može da se gleda samo u italijanskom fudbalu, donio je uzbuđenja tek u svom posljednjem kvartalu. Ali, kakva uzbuđenja! Udineze je dao gol, potom je promašio penal, a onda ni Inter nije iskoristio najstrožu kaznu!

Udineze je igrao bolje od rivala u drugom poluvremenu. Iskoristio je jednu od nekoliko svojih šansi i odnio sva tri boda sa "Đuzepe Meaca". Strijelac odlučujućeg gola bio je Isla u 73. minutu, poslije asistencije Flora Floresa.

To je prva pobjeda Udinezea nad Interom u Milanu poslije februara 2004. godine (tada je bilo 2:1). Zanimljivo, ovo je prvi put od 1957. godine(!) da Inter nije uspio da postigne gol protiv Udinezea. Tada je, takođe bilo 0:1.

Indisponirani i nemoćni Inter nije ništa pokazao, a Udineze, za koji je više nego solidno igrao Dušan Basta, potpuno zasluženo slavio je pobjedu poslije srećnog finiša.

Simboličan pad Intera dogodio se u posljednjih pet minuta kada je legenda kluba Havijer Zaneti dobio drugi žuti katon nakon što je skrivio penal. Ipak, Žulio Cezar je odbranio udarac Antonija di Natalea sa "bijele tačke".

Izgledalo je sve izgubljeno za Inter, kad pravo niotkuda penal za neroazure! Start Feronetija nad Dijegom Militom sudija je okarakterisao kao nedozvoljen (mada je igrač Udinezea prvo zahvatio loptu), ali je sreća pogledala crno-bijele iz Udina. Pacini je prišao lopti i kada je do nje došao okliznuo se i poslao je daleko iznad prečke gola Handanovića!

Imao je potom veliku priliku i Dejan Stanković, koji je u igru ušao u posljednjih 15-ak minuta, ali je iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Udineze je tako nastavio sjajan niz. U posljednjih 15 ligaških utakmica (uključujući ovu), crno-bijeli su uspjeli da u 11 mečeva sačuvaju mrežu.

Crno-bijeli iz Udina sada imaju 27 bodova i dijele prvo mjesto sa Milanom.

Agonija Intera se nastavlja. Ovo je šesti poraz Intera u 12 mečeva. Da li je Klaudio Ranijeri dočekati Novu godinu kao trener Intera?

U drugom subotnjem meču 13. kola Serije A, Napoli je deklasirao Leće 4:1, a sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu koje je završeno 3:0.

REZULTATI 13. KOLA:

petak:

Đenova - Milan 0:2 (0:0)
/Ibrahimović 56’p, Noćerino 79’/

subota:

Inter - Udineze 0:1 (0:0)
/Isla 73’/

Napoli - Leće 4:1 (3:0)
/Laveci 26’, Kavani 33’, 82', Džemaili 41’ - Murijel 54’/

nedjelja:

Katanija - Kaljari (12.30)
Bolonja - Sijena (15.00)
Kjevo - Atalanta
Fiorentina - Roma
Juventus - Ćezena
Parma - Palermo (20.45)

ponedjeljak:

Lacio - Novara (20.45)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC