• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac: Borac će prestići Želju i Široki Brijeg

"Željo ima šest bodova više, Široki Brijeg nam bježi pet, ali vjerujem da ih na proljeće možemo prestići", kaže vezista Borca i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 Grahovac: Borac će prestići Želju i Široki Brijeg Izvor: MONDO

Vezista Borca Srđan Grahovac je uz golmana Asmira Avdukića odigrao sve utakmice u crveno-plavom dresu u jesenjoj polusezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su ove jeseni izborili plasman u polufinale Kupa Republike Srpske, polufinale Kupa BiH i zadržali šanse da odbrane titulu u prvenstvu iako za jesenjim prvakom Željeznićarom zaostaju šest bodova.

"Dolaskom Velimira Stojnića za trenera popravila se atmosfera poslije krize koju smo imali. Polusezonu smo završili na najbolji mogući način jer smo zadržali šanse da osvojimo trofeje. Iako Željo ima šest bodova više, Široki Brijeg nam bježi pet, vjerujem da ih na proljeće možemo prestići", rekao je Grahovac za "EuroBlic".



Prema njegovim riječima, optimizam bazira na činjenici da Široki Brijeg dolazi u Banjaluku, a iako Želji, crveno-plavi idu u goste, vjeruje da na Grbavici mogu do sva tri boda.

"Na Grbavici smo prije dvije sezone osvojili Kup BiH, a prošle sezone ovjerili titulu, pa vjerujem da ponovo možemo slaviti u Sarajevu. Naš cilj je da osvojimo barem jedan trofej, koji bi nam donio nastup u Evropi, treću godinu zaredom".

Grahovac s Borcem ima ugovor do juna 2012. godine, a oko Gradskog stadiona kruže spekulacije da bi već u januaru mogao otići u inostranstvo.

"Ne opterećujem se time iako jednog dana želim da se okušam u nekoj od snažnijih liga. Pod ugovorom sam s klubom i sve se pita Borac. Moje je da vrijedno radim i pružam dobre partije, pa će biti i ponuda".

Grahovac je dobrim partijama skrenuo pažnju i selektora mlade reprezentacije BiH Vlade Jagodića, čiji puleni su trenutno drugoplasirani u Grupi 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu.

"Moramo biti među četiri najbolje drugoplasirane ekipe da bi prošli dalje. Ostale su nam još četiri domaće utakmice i uz malo sreće, mislim da možemo to da ostvarimo. Realno je da pobijedimo Bjelorusiju, Grčku i San Marino i onda u posljednjem kolu dočekamu Njemačku. Nisu ni oni nepobjedivi", zaključio je vezista Banjalučana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC