• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Pobjeda Zvezde u 93. minutu!

Spas od Andrije Kaluđerovića! Crvena zvezda bila je na nekoliko sekundi od prosipanja novih bodova Superligi: Rad - Crvena zvezda 1:2!

 JSL: Pobjeda Zvezde u 93. minutu! Izvor: MONDO

Nevjerica na obje strane!

Jedna koja vodi u očaj, a druga u ekstazu.

Nekoliko sekundi dijelilo je fudbalere Rada i Crvene zvezde od remija u derbiju 13. kola Jelen Superlige Srbije, a onda je rezervista Andrija Kaluđerović iz drugog kontakta sa loptom od ulaska u igru uspio da donese svom timu veoma, veoma važnu pobjedu na Vračaru.

Poslije drame: Rad - Crvena zvezda 1:2 (1:0)!

Na mjestu gdje je dan ranije ležala srča, ostali su da leže fudbaleri u svijetlo plavim dresovima, svjesni da su ove nedjelje popodne dugo bili bolji rival, potom nadomak boda, a na kraju ostali bez ičega. Sve im je uzeo bivši saigrač, Kaluđerović, koji je lošu formu "platio" selidbom na klupu, ali...

Kada je bilo najpotrebnije, Kaluđerović je bio na pravom mjestu i na centaršut Nikole Petkovića sa lijeve strane samo je podmetnuo nogu ispred čuvara Nikole Raspopovića. Golman "građevinara" Branislav Danilović mogao je samo da gleda...



Samo minut ranije, na drugoj strani, Branislav Jovanović bio je najviši u skoku poslije kornera, ali je udarcem glavom sa "druge" stative bio neprecizan. Boban Bajković završio je u mreži, a lopta sa spoljne strane. Kao da je slutio šta bi moglo da se dogodi, Jovanović nije žalio za propuštenom šansom za pobjedu, već je punim sprintom krenuo nazad ka svom golu.

Uslijedila je akcija iz koje je Crvena zvezda zabilježila 38. pobjedu u 47. duelu sa Radom, koji će do daljeg pamtiti jednu pobjedu nad crveno-bijelima kod kuće i jednu u gostima.

Ovog puta oba tima igrala su u "gostima", jer je odlukom Uprave da Crvenu zvezdu dočeka na stadionu Obilića, izazvan bojkot navijača Rada, zbog čega se grupa "Junajted fors" nije pojavila na tribinama stadiona, a sumnja se da su pojedinci iz redova najvatrenijih pristalica Rada u noći između petka i subote posuli teren na Vračaru srčom, gomilom polomljenog stakla.

Poslije čišćenja, srećom nijedan igrač se nije povrijedio, ali je Crvena zvezda bila na "dobrom putu" da bude dodatno bodovno povrijeđena poslije poraza od Partizana.

"Zvezdino dijete" Ivan Rogač, rođen 1992. godine u Petrovaradinu, poslije vremena provedenog u Sopotu odlučio je februara ove godine da pređe u Rad. Baš taj momak bio je najviši u skoku (ali i sam kao "duh") u 39. minutu i poslije sjajno izvedenog kornera, uspio je glavom da zakuca loptu u Bajkovićevu mrežu - 1:0!

Taj pogodak malo ko na tribinama imao je da proslavi, jer su veliku većinu činili navijači Crvene zvezde, kojima je zastala kost u grlu. U tom trenutku, njihov tim zaostajao je deset bodova za vječitim rivalom!

A, igre koja obećava preokret nije bilo ni na vidiku...



Prosinečki je u odnosu na derbi napravio tri izmjene, šansu od starta dobili su kapiten Nenad Kovačević, Marko Vešović i Bruno Mezenga, a sve do početka drugog poluvremena, Rad je bio opasniji tim.

Tada, jedno panično ispucavanje domaćih završilo je na potkoljenici Kovačevića, lopta se vratila u šesnesterac, gdje ju je sačekao Evandro Goebel. Brazilac je dodao kratko do Kristijana Borhe, ovaj mu iz prve ostavio loptu "kao na tacni", uslijedio je šut spoljnom Evandra i...

Danilović se pružio koliko je mogao, ali nije uspio da spriječi izjednačenje - 1:1.

Zvezda je, ruku na srce, izjednačila iz sumnjive situacije, jer se u trenutku kada se lopta odbila od Kovačevića, Borha nalazio u čistom ofsajdu. Kolumbijac se nije isprva "aktivirao", loptu jeste primio Evandro, ali se potom Borha uključio u akciju i asistirao kolegi za pogodak.

Samo koji sekund kasnije na odluku sudije Dragana Kostića iz Beograda imao je pravo da se ljuti gostujući tim. Darko Lazović je centrirao sa lijeve strane, a lopta je u lakat pogodila Predraga Ocokoljića, čime je zaustavljena akcija Crvene zvezde. Gosti su tražili penal, ali je Kostić odmahnuo rukom.

Od tog trenutka, pritisak fudbalera u crvenim dresovima samo se pojačavao kako je vrijeme prolazilo, dok je trener Rada Nebojša Vignjević insistirao na kontranapadima i u tome je njegov tim povremeno, ali ne dovoljno konkretno, prijetio Zvezdinoj odbrani u čijem su srcu ponovo bili Srđan Mijailović i Li Adi.

Ulaskom Miloša Dimitrijevića i Andrije Kaluđerovića, odnosno pomjeranjem Lazovića na lijevo krilo, Crvena zvezda je imala više ideja u završnici akcije, a upravo je s tog lijevog krila, poslije akcije Lazovića i Petkovića i stigla veoma važna pobjeda, jer bi su ispuštanjem osam bodova od mogućih 15 u posljednjih pet kola, fudbaleri Crvene zvezde definitivno oprostili od titule prvaka.

Ovako, nada da bi moglo da se dogodi "Zvezdino proljeće" i dalje tinja mada...

...ni ovoga puta igra crveno-bijelih nije djelovala impresivno. Naprotiv.

RAD: Danilović - Ocokoljić, Raspopović, Mitrović, Leković - Rogač (od 73. Stanojević), Jovanović, Milivojević - Luka, Božičić(od 57. Andrić) - Kojić (od 68. Perović).

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Mijailović, Adi, Petković - Kovačević, Evandro, Lazović - Vešović (od 62. Dimitrijević), Borha - Mezenga (od 75. Kaluđerović).



REZULTATI 14. KOLA:

Rad - Crvena zvezda 1:2 (1:0)
/Rogač 39 - Evandro 59, Kaluđerović 90+3/

Hajduk - Sloboda 1:2 (1:0)
/Paunović 4 - Jovanović ag 88/

U subotu:

OFK Beograd - Novi Pazar 3:0 (20)
/Osmanagić 8, 21, Popović 59/

Jagodina - Metalac 0:2 (0:1)
/Svojić 19, Simović 70/

Spartak Zlatibor voda - BSK 1:0 (1:0)
/Mirić 31/

Javor - Smederevo 0:1 (0:0)
/Milosavljević 59/

Partizan - Radnički 1923 3:0 (1:0)

Vojvodina - Borac 3:1 (0:0)
/Bojović 53, Ilić 74, 90 - Radivojević 87/

TABELA: Partizan 39, Crvena zvezda 32, Vojvodina 27, Radnički 25, Sloboda 25, Spartak 22, Jagodina 19, OFK Beograd 19, Hajduk 18, Rad 14, Javor 14, Smederevo 14, BSK 13, Novi Pazar 10, Borac 8, Metalac 7 bodova.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC