• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Čelsi ili Valensija? Gužva u Grupi F

Čelsi i Valensija u direktnom duelu odlučiće ko će u osminu finala, baš kao i Porto i Zenit. Tome se u Grupi F tri ekipe.

 LŠ: Čelsi ili Valensija? Gužva u Grupi F Izvor: MONDO

Ove nedjelje završava se prva, grupna faza takmičenja u Ligi šampiona. Utakmice 6. kola u grupama E, F, G i H na programu su u utorak.

Plasman među 16 najboljih klubova u Evropi iz tih grupa već su obezbjedili Barselona, Milan, Apoel, Arsenal i Bajer.

Čelsi i Valensija u međusobnom duelu Grupe E, koji će se igrati na Stamford bridžu, odlučiće ko će pored Bajera u osminu finala. Obe ekipe imaju po osam bodova, dok su Nijemci vodeći na tabeli sa devet. U prvom meču između "slijepih miševa" i "plavaca" u Valensiji bilo je 1:1. Bajer će se sastati sa posljednjeplasiranim Genkom u Belgiji.

U Grupi F tri ekipe konkurišu za drugo mjesto. Arsenal je obezbjedio prvo.

U Marseju će se sastati Olimpik i Borusija Dortmund, dok će Olimpijakos dočekati rasterećene "tobdžije". Francuski tim je trenutno na drugom mjestu sa sedam bodova, ima jedan više od crveno-bijelih iz Pireja, odnosno tri više od njemačkog sastava.



Kiparski Apoel napravio je najprijatnije iznenađenje ove sezone i u konkurenciji Zenita, Porta i Šahtjora obezbjedio plasman u narednu rundu. Pitanje je samo da li će izabranici srpskog trenera Ivana Jovanovića biti prvi ili drugi u Grupi G.

Kiprani imaju devet bodova i u posljednjem kolu igraće sa Šahtjorom na svom terenu. Ukrajincima taj duel rezultatski ne znači ništa, pošto su osvojili samo dva boda i nemaju šansu ni da nastave takmičenje u Ligi Evropa.

Utakmica u Portu imaće mnogo veći značaj. Gostima iz Sankt Peterburga odgovara i neriješen rezultat da se plasiraju u narednu fazu, dok je Portugalcima neophodna pobjeda. Zenit trenutno ima osam bodova, a Porto sedam.

U Grupi H posle pobjede Barselone u gostima kod Milana u prošlom kolu postalo je jasno da će aktuelni šampion Evrope nastaviti takmičenje sa prve pozicije Grupe H. Milan je zauzeo drugo mjesto, dok će posljednje kolo odlučivati ko će se preseliti u Ligu Evropa.

Češka Viktorija Plzen ima četiri boda i biće domaćin Milanu, dok beloruski Bate Borisov ima dva boda i gostovaće u Barseloni.

Sve utakmice počeće u 20.45.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC