• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković: Fudbal je to... Zvezda može i do titule

Lijevi bek Zvezde, asistent kod pobjedonosnog gola na Vračaru, vjeruje da bi meč sa Radom mogao da predstavlja "povratak u život".

 Petković: Fudbal je to... Zvezda može i do titule Izvor: MONDO

Mnogo, baš mnogo Crvenoj zvezdi znači nedjeljna pobjeda nad Radom (2:1) golom Andrije Kaluđerovića u 93. minutu. Ne samo zato što je ostala na sedam bodova zaostatka za Partizanom, već i zbog samopouzdanja igrača i "povratka u život".

Upravo tako je osvajanje tri boda na Vračaru opisao asistent kod pobjedonosnog gola, Nikola Petković.

"Bilo je psihički i fizički teško poslije izgubljene utakmice prethodnog vikenda koja nam je bila izuzetno važna", podsjetio je Zvezdin lijevi bek na poraz u 141. "vječitom derbiju".

"Pali' psihički i bilo nam je teško da se 'vratimo'. Zato smo slabo ušli u meč, Rad nam je stvarao šanse u prvih 10-15 minuta. Generalno, prvo poluvrijeme nismo dobro odigrali. U drugom smo bili borbeniji, bilo je važno samo da dobijemo utakmicu i vratimo se u život poslije pada na 'minus sedam'. Idemo dalje".

Upitan da li je u tom 93. minutu gledao i ciljao upravo Kaluđerovića, Petković je iskreno priznao:

"Nisam gledao ko je... Igrao se posljednji minut, išli smo na sve ili ništa, na silu... Navijači su deset minuta pjevali da damo gol i - dali smo ga. Imali smo i sreće. Vratilo nam se, jer je nismo imali u derbiju".

Trener Robert Prosinečki nije zamjerio igračima na golu primljenom u finišu prvog poluvremena.

"Možda je i bolje što smo ga primili, malo smo se trgli".

Petković se nada da pobjeda izborena u posljednjim trenucima meča može da bude inicijalna kapisla za uspon Zvezde i juriš na lidera.

"Nadam se da može. Trebalo bi. Imamo šanse. Kako smo pali na 'minus sedam' tako možemo i da dostignemo zaostatak i osvojimo titulu. Jeste teško, jesta velika razlika, ali titula nije neostižna. Pretprošle sezone je Zvezda imala 'plus sedam', pa je završila na 'minus pet'. Fudbal je to, ništa nije nemoguće".

Pritisak na crveno-bijele je veliki. Bilo je tako pred duel sa "građevinarima", biće i pred meč sa Vojvodinom u posljednjem jesenjem kolu.

"Zvezda svaku utakmicu mora da dobije i kada nije 'minus sedam'. Cilj je jasan - titula. Borićemo se do kraja", zaključio je Nikola Petković.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC