• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Dvojac iz Mančestera spriječava bruku

Fudbaleri Mančester Junajteda i Mančester Sitija pokušaće da u posljednjem kolu izbore plasman u narednu fazu i izbjegnu ranu eliminaciju.

 LŠ: Dvojac iz Mančestera spriječava bruku Izvor: MONDO

Teži posao svakako očekuje igrače Roberta Manćinijia. Potrebni su im pobjeda kod kuće nad liderom Bundeslige Bajernom, a sa strijepnjom će očekivati i (njima neophodan) trijumf ili remi Viljareala protiv Napolija u drugom meču A grupe.

Duel dva kluba počeo je nekoliko dana prije susreta fudbalera. Funkcioner Bajerna Karl Hajnc Rumenige odavno kritikuje upravu "građana" zbog prevelikog trošenja novca, a Roberto Manćini mu je konačno "uzvratio".

"Ne razumijem zašto se Rumenige tako ponaša prema nama. Prošlo je šest mjeseci od kad je počeo da nas napada zbog 'finansijskog fer pleja'. Takođe je rekao da se nada da će Napoli proći u drugu fazu (umjesto Sitija). Ne znam šta je njegov problem sa nama?", rekao je Manćini i dodao da zna zašto je Mančester siti svima "kost u grlu".

"Svaki tim je zabrinut zbog Mančester sitija zato što sada i ubuduće možemo postati jedan od najboljih klubova na svijetu".

S druge strane, kapiten Bavaraca i kandidat za UEFA tim sezone, Filip Lam, kaže da njegov tim zanima samo pobjeda, iako Toni Kros i Arjen Roben neće biti spremni za meč zbog prehlade.



"Učinićemo sve da donesemo bodove u Minhen. Vodeći smo tim u grupi i želimo da pobijedimo u svakoj utakmici", rekao je desni bek Bajerna, koji u srijedu neće imati priliku da se suoči sa Aleksandrom Kolarovom zbog povrede reprezentativca Srbije.

Nešto lakši posao, bar na papiru, trebalo bi da ima Mančester Junajted u Grupi C. "Đavoli" imaju bod više od trećeplasiranog Bazela i gostuju švajcarskoj ekipi. Remi ili pobjeda ih vode dalje, a u prvom duelu ova dva tima na Old Trafordu bilo je 3:3.

Trener Junajteda Aleks Ferguson kaže da povreda Ćićarita i suspenzija Majkla Kerika neće oslabiti njegov tim.

"Imamo dosta problema sa povrijeđenim igračima u ovom trenutku, ali Junajted je snažna ekipa koju umije da se nosi sa svakom situacijom", rekao je on.

Mančester junajted i Bazel su prvi međusobni duel završili bez pobjednika (3:3), a Švajcarcima će za plasman u narednu fazu biti potrebno novo i veće "čudo" na Sent Jakob Parku.

Benfika, kao lider grupe i jedina ekipa koja je obezbijedila plasman u eliminacionu fazu takmičenja, imaće lakši, skoro rekreativni, posao protiv "otpisanog" Ocelula.



Prošlom šampionu Evrope, milanskom Interu, ove sezone utakmice tokom radnih dana dođu kao odmor od turobnog prvenstva. "Nero-azuri" igraju loše u domaćem prvenstvu, iz kola u kolo razočaravaju svoje navijače, ali su u Grupi B obezbijedili plasman u narednu fazu kolo prije kraja.

U posljednjem meču grupne faze takmičenja dočekaće ruski CSKA, a "armejci" će pokušati da iskoriste Interovu rasterećenost i dođu do pobjede koja će ih dovesti do drugog mjesta, u slučaju remija Lila i Trabzona.

Turska ekipa putuje u Francusku, svjesna da bi mogla da se vrati kući i prije utakmice ukoliko ih UEFA izbaci iz LŠ zbog "namještanja" utakmica u domaćem prvenstvu.

U Grupi D je odavno jasno da će Real osvojiti prvo mjesto, a najviše izgleda da osvoji drugu poziciju ima Ajaks.

Holanđani dočekuju Real i za prolaz u osminu finala dovoljan im je remi na Amsterdam areni. U slučaju da izgubi od Reala, na scenu stupa Olimpik Lion kojem je potrebna veoma ubjedljiva pobjeda nad Dinamom u Zagrebu da bi imao šanse za narednu fazu takmičenja.

"Lion je godinama unazad redovno igrao u osmini finala LŠ, a uradićemo sve da pobjedom u Zagrebu nastavimo tu seriju. Ipak, i ako ne prođemo dalje pokušaćemo da zabilježimo što bolji rezultat u nastavku takmičenja u Ligi Evrope", rekao je igrač Liona Ali Sisoko.

Parovi 6. kola i tabele:

Grupa A

Mančester Siti - Bajern (20.45)
Viljareal - Napoli (20.45)

Tabela: Bajern 13, Napoli 8, Mančester Siti 7, Viljareal 0 bodova.

Grupa B

Lil - Trabzon (20.45)
Inter - CSKA Moskva (20.45)

Tabela: Inter 10, Trabzon 6, Lil 5, CSKA Moskva 5 bodova.

Grupa C

Bazel - Mančester Junajted (20.45)
Benfika - Ocelul (20.45)

Tabela: Benfika 9, Mančester Junajted 9, Bazel 8, Ocelul 0 bodova.

Grupa D

Dinamo Zagreb - Olimpik Lion (20.45)
Ajaks - Real Madrid (20.45).

Tabela: Real Madrid 15, Ajaks 8, Lion 5, Dinamo 0 bodova.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC