• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ za MONDO: Ćutimo, radimo i - osvajamo titule

Albert Nađ ne krije uvjerenje da je titula blizu, jer smatra da Partizan ima najbolje igrače i najbolji tim. Ne želi velike promjene u sastavu.

 Nađ za MONDO: Ćutimo, radimo i - osvajamo titule Izvor: MONDO

Do kraja jesenjeg dijela sezone preostalo je da se odigra još jedno superligaško kolo. Partizan je još ranije obezbijedio naslov jesenjeg prvaka, a u subotu će gostovati Metalcu i trebalo bi da ima lakši posao od prvog pratioca, Crvene zvezde, koja će se sastati sa Vojvodinom. Sada je razlika na tabeli između „vječitih“ sedam bodova.

Iako zavjesa na superligašku pozornicu još nije spuštena za 2011. godinu, u Humskoj bi već mogli da „podvuku crtu“ na tekuću sezonu. Na dobrom su putu da osvoje petu uzastopnu titulu, igraće u polufinalu Kupa Srbije, a gorak ukus ostao im je zbog ranih eliminacija iz evropskih takmičenja.

Takav je utisak i koordinatora za sportska pitanja Alberta Nađa.

„Svime osim neuspjehom u Evropi moramo da budemo zadovoljni. Nastavili smo da dominiramo u Srbiji, osvojili jesenju titulu, a ako Bog da, imaćemo sedam ili više bodova prednosti na kraju polusezone“ , počeo je Nađ priču za MONDO.

Operativac crno-bijelih posebno je apostrofirao još jedan „dobar posao“ odrađen ove jeseni.

„Afirmisali smo još jednog mladog igrača iz naše škole. Tu mislim na Lazara Markovića. Niko nije mogao da očekuje da će se on tako brzo nametnuti, ali Lazar je samo još jedan dokaz da kod nas ne igraju oni koju su dovedeni i dobro plaćeni, već oni koji su u datom trenutnku najbolji“, podvukao je Nađ i pomenuo još jednog mladog prvotimca:



„Na kraju jeseni eksplodirao je i Marko Šćepović“.

Poseban značaj za Nađa ima i to što je Partizan ponovo savladao Zvezdu.

„Nastavili smo seriju pobjeda u 'vječitim derbijima' što je izuzetno važno“.

Niko u Humskoj 1 neće reći da je titula već osvojena. Nađ, međutim, priznaje da je „parni valjak“ baš blizu odbrane trona. Evo i zašto:

„Sedam bodova je velika prednost, a s obzirom na to da imamo najbolju ekipu, kako pojedinačno gledano tako i timski, vjerujem da ćemo opet biti šampioni bez obzira kako se bude odvijao zimski prelazni rok. Naravno, opuštanja ne smije da bude“.

Bliži se zimski prelazni rok. Crno-bijeli, prema ranijim najavama, ne planiraju drastične promjene u timu.

„Ne bih volio da bude mnogo promjena kako bi ekipa mogla da nastavi gdje je stala. Međutim, ne diktiramo mi kupo-prodaju, jer uvijek mogu da se pojave bogati klubovi zainteresovani za naše igrače, a poznato je da veći dio budžeta popunjavamo od prodaje“.

Ljetos je bilo dosta kritika na račun Partizanove operative zbog načina na koji su dovođeni igrači.

„Ne slažem se da smo ih dovodili 'preko noći'. Znali smo šta radimo iako smo u pojedinim situacijama morali brzo da reagujemo“, jasan je bio Nađ.

„Ostali smo bez najosjetljivijeg dijela tima – odbrane. To ne smije da se zaboravi, jer je to karika ekipe koja se najrjeđe mijenja. Mi smo je gotovo cijelu promijenili i opet smo primili najmanje golova u Superligi“ .

Ne slaže se crno-bijeli koordinator za sportska pitanja ni da je klub platio evropski ceh upravo zbog izmjena u odbrani.

„Odbrana je i u evropskim utakmicama bila na visini zadatka. Krivica za, recimo, gol primljen u 93. minutu u Genku je na cijelom timu. U revanšu smo imali odgovarajući rezultat, pa je uslijedila individualna greška poslije koje je protivnik izjednačio. Zato krivica nije na zadnjoj liniji“.



Nedavno je, odlazeći sa mjesta sportskog direktora Zvezde, Ivan Adžić izjavio da su im „otete dvije titule“. U prethodne četiri sezone osvajao ih je Partizan zbog čega su se u Humskoj 1 osjetili prozvanim.

„Inače ne komentarišem tuđe izjave, ali ova je bila direktno uperena protiv nas. Iznijeću samo činjenice – posljednjih pet sezona dominiramo u Srbiji, kao i u 'vječitim derbijima. Ako se misli na sezone kada je Zvezda imala bodovnu prednost – titule smo tada osvojili zahvaljujući pobjedama u međusobnim duelima. Slika je jasna“ .

I na kraju, Albert Nađ je zaključio:

„Sve što smo osvojili – osvojili smo sopstvenim zaslugama. Ne pričamo već ćutimo i radimo“ .

(R.J, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC