• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peđa Mijatović: Murinjo je sjajan

Bivši fudbaler Reala prisjeća se večeri kada je ušao u istoriju "kraljevskog kluba". "Zbog toga gola vrijedilo je postati fudbaler", kaže on.

 Peđa Mijatović: Murinjo je sjajan Izvor: MONDO

Amsterdam je mjesto velikog uspjeha madridskog Reala, gotovo "sveto mjesto". Real je 20. maja 1998. godine, golom Predraga Mijatovića pobijedio Juventus i osvojio prvu titulu prvaka Evrope poslije 32 godine.

Bio je to prvi gol Mijatovića te sezone u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Trinaest godina kasnije, Real Madrid će ponovo igrati na Amsterdam areni, ovog puta protiv Ajaksa u grupnoj fazi. Realu taj meč ne znači mnogo. Ajaksu bi i bod obezbijedio učešće u drugoj fazi Lige šampiona.

Španska "Marka" sjetila se da kontaktira igrača koji je tog maja 1998. godine donio radost "kraljevskom klubu" i njegovim navijačima.

"Zbog tog gola, zbog tih trenutaka, vrijedilo je truda i napora postati fudbaler. Svakim danom sve sam ponosniji na to veče. To je nezaboravno, jedinstveno sjećanje. Mnogi koji vole fudbal, čak i oni koji ga ne prate, podsjećaju me na taj trenutak. San je tada postao stvarnost", rekao je Predrag Mijatović, nekadašnji igrač i sportski direktor Real Madrida.

Mijatović je nekoliko puta od te večeri bio u prilici da posjeti Amsterdam arenu.

"To je jedan od mojih omiljenih stadiona. Mogao bih čak da ga stavim na drugo mjesto, odmah iza Bernabeua", kaže "Mijat".

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, igrač podgoričke Budućnosti i Partizana, ima samo riječi hvale za aktuelnog trenera Reala - Žozea Murinja.

"Murinjo radi odlično i izvlači maksimum od igrača koje ima na raspolaganju. Izuzetno su ratnički nastrojeni i takmičarski nadahnuti u svakoj utakmici, bilo u Primeri ili u Ligi šampiona. Čini se kao da mogu sve, ali duga je sezona. U svakom slučaju, Murinjo je sjajan trener", ocijenio je Mijatović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC