• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ispali Mančesteri, prošao "ludi" Lion

Bazel eliminisao Junajted - 2:1. Siti savladao Bajern, ali uzalud, jer je i Napoli pobijedio. Lion dobio u Zagrebu - 7:1 za osminu finala.

 LŠ: Ispali Mančesteri, prošao "ludi" Lion Izvor: MONDO

Ludilo u poslednjem kolu grupa A, B, C, D Lige šampiona. Dugo će se pamtiti srijeda, 7. decembar, 2011. godine. Šta se sve desilo na fudbalskim terenima širom Evrope?! Teško da bi to i slavni Hičkok režirao.

Klubovi iz Mančestera nisu uspjeli da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona već će na proljeće igrati u Ligi Evrope, a čuda su načinili Lion i moskovski CSKA iako ni najvjerniji navijači to nisu očekivali.

Bazel je trijumfovao nad Junajtedom (2:1) i zauzeo drugo mjesto u Grupi C, iza Benfike, dok su "građani" u Grupi A savladali kombinovani sastav Bajerna (2:0) što im ipak nije bilo dovoljno za radost, jer je Napoli istim rezultatom pobijedio Viljareal.

Lion je samo teorija održavala u životu pred put u Zagreb, jer je čak i u slučaju poraza od Ajaksa protiv rezervnog tima Reala u Amsterdamu, francuska ekipa morala da stvori sedam golova bolju gol-razliku od "kopljanika".

Ajaks je izgubio 0:3 (neopravdano mu poništena dva gola), a Lion je na Maksimiru dobio rezultatom 7:1 najviše zahvaljujući četvorostrukom strijelcu Gomisu!

I CSKA je u "minut do 12" obezbijedio plasman među 16 najboljih evropskih ekipa. Pobijedio je Inter u Milanu (2:1), a favoriti za drugo mjesto u Grupi B, Lil i Trabzon, odigrali su bez golova iako to nikome nije odgovaralo.

Učesnici osmine finala Lige šampiona su prvaci grupa, koji će biti nosioci na žrijebu - Bajern, Inter, Benfika, Real Madrid, Čelsi, Arsenal, Apoel, Barselona i drugoplasirani - Napoli, CSKA Moskva, Bazel, Lion, Bajer, Marsej, Zenit i Milan.

Žrijeb za osminu finala biće obavljen u petak 16. decembra u podne u Nionu. Ne mogu da se sastanu ekipe iz iste zemlje, kao ni timovi koji su igrali u istoj grupi.

Kao trećeplasirani u grupama Lige šampiona u Ligu Evrope se "sele" Mančester siti, Trabzon, Mančester junajted, Ajaks, Valensija, Olimpijakos, Porto i Plzen. Žreb će biti održan takođe 16. decembra, od 13 sati.
PIROVA POBJEDA SITIJA, NAPOLI IDE DALJE


Mančester siti, u čijim redovima nije bilo povrijeđenog Kolarova, ali jeste Savića, sve vrijeme je dominirao protiv Bajerna, koji je još ranije obezbijedio prvo mjesto u Grupi A. Zato su Bavarci na teren izveli "šareni" sastav.

Poništen gol Leskota zbog prekršaja nad golmanom Butom samo je najavio dalji razvoj događaja. U 37. minutu Silva je doveo "građane" u vođstvo snažnim i preciznim udarcem sa 18 metara dok su ga Rafinja i Badštuber posmatrali. Nedugo zatim Boateng je izbacio loptu sa gol-linije posle šuta Aguera.

Tek što su se igrači vratili iz svlačionica Ture je iskoristio proigravanje Džeka i povisio na 2:0. Na stadionu u Mančesteru više nikoga nije zanimalo šta će se tu dešavati, jer je bilo jasno da će domaćin ostvariti pobjedu. Mnogo ih je više zanimalo kako će se završiti utakmica u Španiji.

Jer, za sve se pitao Napoli. U slučaju uspjeha Napolitanaca nad od ranije otpisanim Viljarealom, pobjeda Sitija nad Bajernom bila bi pirova. Tako je i bilo iako se italijanski predstavnik dugo mučio da slomi otpor "žute podmornice".

Viljareal je u prvom poluvremenu bio čak i bliži vođstvu, pogođena je stativa... Međutim, epilog je nagovijestio Inler u 65. minutu sjajnim šutem "lijevicom" sa 18 metara. Sudbinu Viljareala, ali i Mančester sitija zapešatio je Hamšik u 76. minutu, samo je ubacio loptu u mrežu sa nekoliko metara.
BEREZUCKI SMORIO TURKE


Četiri minuta delila su Trabzon od druge faze Lige šampiona. Ali, tada je Vasilij Berezucki glavom savladao golmana Intera Luku Kastelacija i donio je moskovskom CSKA pobjedu od 2:1 koja ga je odvela u drugu fazu Lige šampiona.

Pred ovo posljednje kolo u Grupi B samo je Inter bio bezbrižan. Trabzon, Lil i CSKA su se borili za drugo mjesto koje vodi u nokaut fazu LŠ i za mjesto koje obezbjeđuje nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Rasterećenost Intera omogućila je Klaudiju Ranijeriju da protiv CSKA na teren pošalje gotovo rezervni tim. CSKA je imao inicijativu, ali sve do 50. minuta nije uspijevao da postigne gol. Tada je Dumbija, poslije dodavanja Vagnera Lava, uspio da savlada Kastelacija.

Ali, samo minut kasnije Inter je izjednačio! Poslije kornera Dijego Milito je pokušao glavom, golman Gabulov je odbio, ali samo do Estebana Kambijasa koji je rutinski ubacio u mrežu.

Sve do tog 86. minuta, Trabzon, koji je imao sreću da u Ligu šampiona "upadne" umjesto kažnjenog Fenerbahčea, bio je taj koji je išao u drugu fazu Lige šampiona. Međutim, glava Berezuckog je bila na pravom mjestu i "armejci" će nastaviti takmičenje u elitnom evropskom društvu.
SENZACIJA ZVANA BAZEL


Bazel je morao da trijumfuje nad višestrukim šampionom Evrope da bi dočekao proljeće u elitnom takmičenju. To je i učinio iako je Mančester junajtedu odgovarao i remi za drugo mjesto u Grupi C.

Senzaciju je najavio Štreler već u devetom minutu. Opalio je i pogodio cilj. Doduše, igra nije prekinuta iako je prethodno na zemlji pred gostujućim golom ostao da leži Smoling.

Nisu "crveni đavoli" blistali, samo je Park imao šansu u prvom poluvremenu, a najbliži izjednačenju bili su kada je Štajnhofer pogodio svoju prečku. Umjesto 1:1, na semaforu je od 84. minuta stajalo 2:0. Fraj je do delirijuma doveo tradicionalno "hladne" Švajcarce.

Favorit je do kraja uspio da ugura loptu u domaću mrežu (Džons u 89. minutu) što nije bilo dovoljno da se izbjegne bruka u grupi u kojoj je poslije žrijeba Mančester junajted slovio za najvećeg favorita. Ipak, u dvomeču sa Bazelom osvojio je samo bod.

Da nevolja po Aleksa Fergusona bude veća, u finišu prvog poluvremena povrijedio se Nemanja Vidić pošto mu je Štreler pao na nogu. Srpski defanzivac je napustio igru, a zamijenio ga je Evans.

Benfika (Matić na klupi) rutinski je odradila posao protiv Ocelula (igrali golman Grahovac i Perendija). Kardoso je već u sedmom minutu donio prednost domaćinu na asistenciju Gaitana što je portugalskom timu bilo dovoljno za konačnih 1:0 i potvrdu prvog mjesta u grupi.
KAKVA BLAMAŽA DINAMA... ZA SUZE "KOPLJANIKA"


Dinamo iz Zagreba je ušao u istoriju Lige šampiona. Ali, ne po nečem dobrom, nego po neslavnom rekordu.

Moskovski Spartak do sada je bio neslavan rekorder po gol-razlici. Učinak Spartaka u sezoni 2002/03 je bio, blago rečeno, užasan: 1:18! Ali, "modri" su uspjeli da to nadmaše!

Ukupna gol-razlika Dinama je 3:22!

Kakvu su blamažu doživjeli igrači i navijači Dinama protiv francuskog Liona. Teško je povjerovati, ali dogodilo se da Dinamo primi čak šest golova za jedno poluvrijeme i to na svom stadionu!!! Istina, Dinamo je cio sat igrao sa desetoricom (isključen je Jerko Leko u 27. minutu), ali to je mali alibi (ako je uopšte) za takav "performans".

Poslije 45 minuta na Maksimiru bilo je 1:1, čak je Dinamo vodio! Uspio je Lion da izjednači do poluvremena, prvim golom Gomisa na ovom meču. A u drugom poluvremenu, Gomis je dao još tri, Gonalon, Lisandro i Brijan po jedan.

"Neviđeno ruganje na Maksimiru", "Ovo se Jurčiću ne može oprostiti", grmjeli su hrvatski internet mediji koji su uživo prenosili utakmicu.

Da li će Zdravko Mamić oprostiti treneru Krunoslavu Jurčiću pokazaće naredni dani, ali mu svakako neće oprostiti Ajaks i njegovi navijači.

Jer, da je Dinamo izdržao protiv Liona i pretrpio bar prihvatljiv i dostojanstven poraz, Ajaks bi išao u osminu finala Lige šampiona.

Ajaks je poražen na Amsterdam areni od Reala 0:3, ali bi išao dalje uprkos tom porazu da Lion nije napravio kanonadu na Maksimiru. Ovako, francuski tim ide dalje zahvaljujući boljoj gol-razlici u odnosu na holandski tim.

Miralem Sulejmani i ekipa imaju za čim da žale. Kombinovani tim Reala (ako se uopšte nešto tako može reći za tim koji, maltene ima dvije sjajne ekipe) nije bio nemoguća misija i prevelik zalogaj. Dao je Ajaks dva gola (Lodira i Sulejmani), ali su mu oba poništena zbog ofsajda, a utisak je da su oba bila čista.

Real je dao golove preko Kaljehona u 14. i 93. minutu (na aistencije Kake i Ćabija Alonsa) i Iguaina u 42. minutu na pas Karima Benzeme.

Real i Lion idu dalje, Ajaks u Ligu Evrope.
REZULTATI 6. KOLA:


Grupa A

Mančester siti - Bajern 2:0 (1:0)
/Silva 37, Ture 52/

Viljareal - Napoli 0:2 (0:0)
/Inler 65, Hamšik 76/

Tabela: Bajern 13, Napoli 11, Mančester siti 10, Viljareal 0 bodova.

Grupa B

Lil - Trabzon 0:0

Inter - CSKA Moskva 1:2 (0:0)
/Kambijaso 51 - Dumbija 50, V. Berezucki 87/

Tabela: Inter 10, CSKA Moskva 9, Trabzon 7, Lil 6 bodova.

Grupa C

Bazel - Mančester junajted 2:1 (1:0)
/Štreler 9, Fraj 84 - Džons 89/

Benfika - Ocelul 1:0 (1:0)
/Kardozo 7/

Tabela: Benfika 12, Bazel 11, Mančester junajted 9, Ocelul 0 bodova.

Grupa D

Dinamo Zagreb - Lion 1:7 (1:1)
/Kovačić 40 - Gomis 45, 49, 52, 70, Gonalon 48, Lisandro 64, Brijan 76/

Ajaks - Real Madrid 0:3 (0:2)
/Kaljehon 14, 90+3, Iguain 42/

Tabela: Real Madrid 18, Lion 8, Ajaks 8, Dinamo 0 bodova.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC