• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo BiH pokreće istragu oko namještanja

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine naložilo je policiji oba bh. entiteta da sprovedu istragu vezano za namještanje utakmica i korupciju u fudbalu.

 Tužilaštvo BiH pokreće istragu oko namještanja Izvor: MONDO

Portal sportsport. ba piše kako će uskoro i u BiH slično kao u susjednoj Hrvatskoj početi istraga oko namještanja fudbalskoh mečeva.

U Tužilaštvo Bosne i Hercegovine još prošle godine stigla je opsežna dokumentacija iz Tužilaštva u Bohumu u kojoj se spominju imena osoba, kao i nekoliko bh. klubova, koje njemački pravosudni organi sumnjiče za direktno učešće u namještanju utakmica.

"Tužilaštvo BiH zaprimilo je prošle godine, izvještaj od tužilaštva iz Bohuma, koji se odnosi na navodne neregularnosti u vezi sportskih utakmica, a jedan manji dio izvještaja, odnosi se na događaje u Bosni i Hercegovini, bez navođenja konkretnih imena niti konkretnih inkriminiranih radnji", saopšteno  je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

"Nakon što je prevelo dokumentaciju, Tužilaštvo BiH je zatražilo od Federalne uprave policije i MUP-a RS, da izvrše određene provjere, sa ciljem prikupljanja dokaza o navodnim nezakonitostima, pri čemu se sa neregularnostima pominju dva domaća fudbalska kluba".

"Ove aktivnosti još traju, a do ovog trenutka, Tužilaštvu BiH nije dostavljeno dovoljno dokaza za pokretanje istrage protiv konkretnih osoba, ali predme za koji se interesirate je u radu", navodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC