• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Kleo iz Tuzle” potpisao za Partizan

Beogradski Partizan doveo dvanaestogodišnjeg Edisa Smajića, fudbalski biser iz tuzlanske Slobode.

 “Kleo iz Tuzle” potpisao za Partizan Izvor: MONDO

Edis je boravio u Beogradu sa ocem i bratom i dogovorio prelazak u beogradski klub čiji skauti su primijetili njegov talent na jednom turniru prije šest mjeseci.

Nakon viđenog, Smajić je pozvan na turnir sa Partizanom u Bijeljini, gdje je ovaj igrač dobio nagradu za najboljeg strijelca turnira (osam golova u pet utakmica). Ipak, u polufinalnoj utakmici Smajić se povrijedio, došlo je do frakture fibule, zbog čega je morao duže pauzirati.

Nakon ljekarskih pregleda na Zdravstvenom institutu u Zemunu, koje su pokazale da je Smajić potpuno zdrav, talentovanog igrača u klupskim prostorijama na stadionu "JNA" čekao je dres sa njegovim imenom i brojem 10 na leđima.

Edis i njegov otac dogovorili su sa Partizanom uslove prelaska, a uskoro bi trebao i parafirati stipendijski ugovor sa "crno-bijelima". Sa Partizanom će igrati svaku utakmicu do 15. godine, kada bi trebao potpisati profesionalni ugovor.

Zadovoljstvo zbog urađenog posla nije krio ni glavni skaut beogradskog tima, Dušan Trbojević.

“Malog smo vidjeli jednom kada smo igrali protiv Slobode, drugi put kada je obukao dres Partizana, bilo je dovoljno da čvrsto odlučimo, da ga moramo dovesti u Partizan. Radi se o velikom talentu i ovdje će imati sve što mu je potrebno za njegov fudbalski razvoj. Drago mi je što je povreda iza njega. Do 15. godine bi trebao igrati svaku utakmicu za svoj uzrast u Partizanu, a tada ćemo vjerovatno pristupiti potpisivanju novog, profesionalnog ugovora, kada bi on trebao i doseliti u Beograd, rekao je Trbojević, prenosi bportal.ba.

S obzirom da nema potpisan sertifikat sa Slobodom, Smajić će u Partizan kao slobodan igrač, ali bi trebao dobiti i srbijansko državljanstvo.
I trener pionirskog pogona Partizana, Dragan Kecman ima samo riječi hvale za bh dragulja.

Drago nam je što je Edis izrazio želju da dođe ovdje kod nas. Iskreno, rijetko se viđa talenat kakav je on, sve nas je apsolutno zadivio. Mi ćemo mu pružiti sve neophodno, na njemu je da iskoristi svoj talenat, a ja vjerujem da će uspjeti u tome, kaže Kecman za bportal.ba.

U periodu od 1979. Do 1988. godine dres Partizana nosio je Edisov prezimenjak, Admir Smajić. Edis želi nastaviti tradiciju dobrih igara Smajića u "crno-bijelom" dresu, a neskromno za sebe kaže kako bi volio biti novi Cleo.

“Drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. To je za mene veliki korak, ne bi to sve bilo moguće bez mojih roditelja kojima dugujem veliku zahvalnost. Ja želim da budem novi Partizanov Kleo, kaže mladi Smajić.

Smajić je danas obišao klupske prostorije i trening kamp Partizana, a u Beogradu će mu se možda pridružiti i stariji brat Ademir, koji nastupa za kadete Slobode. Ademir je pozvan da na proljeće dođe na probu u Partizan. Bude li se pokazao, možda će kao i mlađi brat, obući dres Partizana sa svojim prezimeno na leđima.

Osim Smajića, skauti Partizana pratili su i kalesijskog fudbalskog dragulja, Miralema Ramića. Ipak, italijanska Atalanta u ovom je poslu bila brža.

“Čuli smo i za Ramića, vidjeli smo ga, nismo na vrijeme reagovali pa smo ga izgubili. Istu grešku ne želimo ponoviti sa Smajićem, kaže glavni skaut Partizana, Dušan Trbojević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC