• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (žrijeb): Interu najuži izbor

U petak u podne u Nionu počeće izvlačenje parova osmine finala Lige šampiona. Italija jedina sa tri ekipe u "bubnju". Ko će na Bazel i Apoel?

 LŠ (žrijeb): Interu najuži izbor Izvor: MONDO

Među najboljih 16 timova Evrope za ovu sezonu nalazi se njih sedam, koji su bar jednom osvajali titulu kontinentalnog prvaka.

To su aktuelni šampion Barselona (četiri titule), Real (devet - rekord), Milan (sedam), Bajern (četiri), Inter (tri), Benfika (dva) i Olimpik Marsej (jedna).

Za razliku od prethodnih sezona, kada su najzastupljeniji u "nokaut" fazi bili Engleska ili Španija, sada su to Italijani sa tri tima.

Po dva predstavnika ostala su Španiji, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj i Rusiji, dok Portugal, Švajcarska i Kipar imaju po jednu ekipu.

Bazelu nije prvi put da prođe grupu, ali biće mu prvi put da igra "nokaut" mečeve Lige šampiona, dok će Apoel prvi put igrati evropske utakmice u februaru i martu. Švajcarci su to pravo izborili pobjedom nad Mančester junajtedom, a Kiprani osvajanjem grupe u konkurenciji Zenita, Porta i Šahtjora.

Kao i uvijek, u jedan "šešir" biće svrstani pobjednici grupa: Bajern, Inter, Benfika, Real, Čelsi, Arsenal, Apoel i Barselona.

Oni će dobiti protivnike iz kruga drugoplasiranih, gdje su Napoli, CSKA, Bazel, Lion, Bajer Leverkuzen, Olimpik Marsej, Zenit i Milan.

Postoje ograničenja - ne može se sastati sa timom iz iste grupe, ni sa timom iz iste zemlje.

Ta pravila najviše su suzila krug mogućih Interovih rivala, kojih uoči žrijeba ima samo pet: Bazel, Lion, Bajer, Olimpik i Zenit.

Ispadanje Mančester junajteda, Mančester sitija, Valensije, Porta i Borusije Dortmund, znači da će u osmini finala biti malo izrazitih derbija. Dio najzvučnijeg para vjerovatno će biti Milan, osim ako ne izvuče Apoel...

Prve utakmice na rasporedu su 14. i 15, odnosno 21. i 22. februara (pobjednici grupa gostuju), a revanši 6. i 7, odnosno 13. i 14. marta. Žrijeb ostatka takmičenja biće obavljen 16. marta, a finale zakazano za 19. maj na Alijanc areni u Minhenu.

Bajern može da postane prvi tim poslije Rome 1984. godine, koji će igrati finale Lige ili Kupa šampiona na svom stadionu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC