• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Liri: Arsenal nije klasa Barselone i Reala

Bivši fudbaler Arsenala rekao da "tobdžije" nemaju šanse da osvoje Ligu šampiona jer igrački zaostaju za najboljim španskim klubovima.

 O Liri: Arsenal nije klasa Barselone i Reala Izvor: MONDO

"Arsenal neće osvojiti Ligu šampiona jer nije u klasi sa Realom i Barselonom. Ipak, Mančester siti i junajted su ispali iz takmičenja i to daje dodatni motiv 'tobdžijama' jer više nema dva velika kluba", prenijeli su O'Lirijeve riječi engleski mediji.

O'Liri je gotovo cijelu igračku karijeru proveo u Arsenalu za koji je odigrao 558 ligaških utakmica, a karijeru je završio u Lids junajtedu gdje je odigrao 10 mečeva.

"Iskreno se nadam da će Arsenal otići što dalje može i da ću pogriješiti u procjeni, ali Barselona vjerovatno ima jednu od najboljih fudbalskih ekipa ikada, a Real ne zaostaje mnogo i mislim da je prevelika razlika u odnosu na moj bivši klub", kazao je Irac.

Arsenal je prvu fazu Lige šampiona završio na prvom mjestu grupe F ispred Olimpika iz Marseja, Olimpijakosa i Borusije iz Dortmunda.

"Arsenal je u grupi pokazao da neće biti lak protivnik bilo kojoj ekipi u nastavku takmičenja. Realan domet ekipe je polufinale", ocijenio je O'Liri koji je prošle sedmice preuzeo mjesto trenera u drugom engleskom premijerligašu Sanderlendu.

On je istakao da se nada da će Arsenal osvojiti jedno od prva četiri mjesta u Premijer ligi jer ona vode u Ligu šampiona sljedeće godine, ali je dodao da ne vjeruje da klub može do titule.

"Trebalo bi da Arsenal završi sezonu na jednom od prva četiri mjesta, a o tituli ne treba pričati, neostvarivo je. Mislim da klubu nedostaje još nekoliko novih igrača, posebno centarfor koji bi igrao u paru sa Robinom van Persijem", istakao je bivši reprezentativac Republike Irske.

O'Liri, koji je sa Arsenalom osvojio titule šampiona Engleske 1989. i 1991. godine, rekao je da klub svake godine ima sve više navijača jer "gaji prelijep fudbal", iako nije osvojio nijedan trofej od 2005. godine kada je pobijedio u FA kupu.

"Trener Arsen Venger je stvorio pravu malu imperiju. On je mogao da ode iz kluba kada god je poželio, ali nigdje ne bi imao totalnu slobodu i kontrolu kao što ima u tom timu", ocijenio je O'Liri.

O'Liri je na proslavi 125 godina od osnivanja kluba prošle nedjelje dobio specijalno priznanje za podvige za 18 godina koliko je proveo u prvom timu Arsenala od 1975. do 1993. godine.

"Priznanje čini da se osjećam kao jedan od njih. Proveo sam u Arsenalu 20 godina, a nisam vjerovao da ću toliko dugo izdržati u tako velikom klubu. Privilegovan sam jer su osjetili da sam dovoljno doprinio klubu da me nagrade za to", kazao je O'Liri.

Trener Sanderlenda je zaključio da Arsenal "ljude koji su u klubu tretira sa velikim poštovanjem i da rukovodstvo zaslužuje sve pohvale".

(Beta, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC