• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Stouk ne zna da stane, Čelsi zna

Ekipa Tonija Pulisa na gostovanju Vulvsima zabilježila i četvrtu uzastopnu pobjedu (2:1). Čelsi to nije uspio protiv Vigana (1:1).

 PREMIJER: Stouk ne zna da stane, Čelsi zna Izvor: MONDO

Poslije pobjeda nad Blekburnom (3:1), Evertonom (1:0) i Totenhemom (2:1), fudbaleri Stouka pobijedili su i Vulverhempton, iako su gubili na poluvremenu.

U tome im je pomogao i napadač domaćih Kevin Dojl autogolom, poslije čega je iskusni Piter Krauč pogodio za konačnih 2:1 i izjednačavanje 30 godina starog klupskog rekorda u broju uzastopnih trijumfa u najvišem rangu.

Reprezentativac Srbije Nenad Milijaš igrao je od prvog minuta.

Za razliku od Stouka, fudbaleri Njukasla imaće problem da vrate formu od prije nekoliko nedjelja, uoči izgubljenih okršaja sa rivalima iz Mančestera.

Uprkos tome što su svi očekivali laku pobjedu ekipe Alana Pardjua nad Svonsijem, gosti su uspjeli da ne prime gol - 0:0.

I dok će neuspjeh "svraka" biti brzo oprošten i, vjerovatno, zaboravljen, publika i uprava Blekburna ima sve manje živaca za poraze svog tima. Iako bogati vlasnici ekipe sa stadiona Ivud Park ponavljaju da klub funkcioniše besprijekorno, da ima novca i da će igrači početi da ostvaruju pobjede, nešto "ne štima"...

Menadžer Stiv Kin moraće poslije novog poraza, od Vest Broma na svom terenu (1:2) da se ponovo suoči sa salvom zvižduka i protesta navijača koji žele da njihovi ljubimci što prije napuste zonu ispadanja. Bivši fudbaler Partizana Radosav Petrović presjedio je meč na klupi.

Fudbaleri Evertona nisu uspjeli da pobijede Norič na svom terenu (1:1), ali su za razliku od prethodna dva meča bar nekoliko puta šutnuli ka golu protivnika. Strelac za "karamele" bio je Lion Osman.

Ekipa Fulama očigledno je zaboravila period kada više od mjesec dana nije postigla gol i nagovijestila bolje igre tokom predstojećih praznika. Na Krejven Kotidžu pao je Bolton, golovima Klinta Dempsija i Ruiza sredinom prvog poluvremena.

Do četvrte uzastopne pobjede mogao je i Čelsi. Bio je na dobrom putu da je ostvari, ali su borbeni igrači Vigana u finišu meča došli do izjednačenja (1:1). A tek što je Andre Viljaš Boaš pomislio da su crni dani za njim...

Oprezna taktika domaćih nije dozvolila Didijeu Drogbi i drugovima mnogo prilika. U prvom poluvremenu bili su prinuđeni da šutiraju iz daleka (Džon Teri i Romeu), ali su u drugom ipak poveli golom Danijela Staridža na asistenciu Ešlija Kola.

Ekipa Roberta Martineza izjednačila je u posljednjim minutima meča, kada je poslije karambola u šesnaestercu gostiju najspretnije reagovao Žordi Gomez.

Bek reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigrao je cijeli meč i bio akter spornog detalja s kraja prvog poluvremena, kada su domaćini zahtjevali od sudije da njegovo igranje rukom u šesnaestercu okarakteriše kao jedanaesterac.

Rezultati 16. kola:

subota

Blekburn - Vest Brom 1:2 (0:0)
/Dan 72 - Morison 53, Odemvingi 89/

Everton - Norič 1:1 (0:1)
/Osman 81 - Holt 28/

Fulam - Bolton 2:0 (2:0)
/Dempsi 33, Ruiz 34/

Njukasl - Svonsi 0:0

Vulverhempton - Stouk 1:2 (1:0)
/Hant 17p - Dojl 58 a.g, Krauč 70/

Vigan - Čelsi 1:1 (0:0)
/Gomez 88 - Staridž 59/

nedjelja

KPR - Mančester junajted 13.00
Aston Vila - Liverpul 15.05
Totenhem - Sanderlend 16.00
Mančester siti - Arsenal 17.10

TABELA: : Mančester siti (-1) 38, Mančester junajted (-1) 36, Čelsi 32, Totenhem (-2) 31, Arsenal (-1) 29, Njukasl 27, Liverpul (-1) 26, Stouk 24, Norič 20, Aston Vila (-1) 19, Fulam 18, Svonsi 18, Vest Brom 18, Everton (-1) 17, KPR (-1) 16, Sanderlend (-1) 14, Vulverhempton14, Vigan 13, Blekburn 10, Bolton 9 bodova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC