• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika Barselona šampion svijeta!

Pehar namijenjen pobjedniku FIFA Svjetskog kupa klubova ponovo ide u Evropu: Barselona - Santos 4:0 (3:0). Strelci Mesi (dva), Ćavi i Fabregas.

 Velika Barselona šampion svijeta! Izvor: MONDO

Fudbaleri Barselone po drugi put u posljednje tri godine su se popeli na krov sveta.

Pobijedivši Santos rezultatom 4:0, ostvarili su najubjedljiviji trijumf u istoriji klupskog SP, ali i Interkontinentalnog kupa, u periodu kada su prvaci Evrope i Južne Amerike igrali jednu finalnu utakmicu (1980-2004).

Barsa se u Jokohami bukvalno poigravala sa Brazilcima i sve golove postigla nakon izrađenih akcija, lijepih dodavanja i driblinga.

Leo Mesi matirao je Rafaela Kabrala u 17. i 82, Ćavi u 24, a Sesk Fabregas u 45. minutu.

Katalonci su osvojili SP i 2009. godine, savladavši argentinski Estudijantes 2:1 poslije produžetaka, dok su 2006. poraženi u finalu od brazilskog Internasionala (0:1).

Ovog puta nije bilo neizvjesnosti, jer su Mesi i ekipa od početka do kraja bili tehnički, taktički i trkački superiorni.

Od najavljenog obračuna "Mesi - Nejmar" nije bilo ništa, jer je mladi Brazilac ove nedjelje doživio surov sudar sa realnošću.

Imao je Nejmar u 57. minutu priliku da makar smanji vođstvo Barse, ali ga je u situaciji "jedan na jedan" nadmudrio golman Viktor Valdes.

Pamtiće se dugo Ćavijevo štopovanje petom i asistencija Mesiju kod prvog gola, nezadrživi prodori Alveša po desnom boku, "karambol" u šesnaestercu Santosa koji je prethodio pogotku Fabregasa...

Najbolji fudbaler svijeta na idealan način je stavio tačku na ovo finale, kada je poslije dodavanja Alveša dao sebi predug for, ali ipak stigao do lopte prije Kabrala, zaobišao ga i pogodio praznu mrežu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC