• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted navija za Arsenal

"Crveni đavoli" u gostima pobijedili Kvins Park Rendžerse (2:0) i uoči utakmice Mančester siti - Arsenal izbili na čelo tabele. Liverpul napreduje.

 Junajted navija za Arsenal Izvor: MONDO

Samo 12 dana poslije ispadanja iz Lige šampiona i teške povrede Nemanje Vidića, kada su mu mnogi prognozirali sivu budućnost, Mančester junajted ponovo je lider domaćeg prvenstva!

Tim Aleksa Fergusona poveo je poslije samo 54 sekunde, kada je Vejn Runi glavom sproveo u mrežu centaršut Antonija Valensije, a konačan rezultat postavio Majkl Kerik u 56. minutu iz solo akcije.

Do sada vodeći Mančester siti ima bod manje i u slučaju poraza od Arsenala u popodnevnom derbi okršaju, ostaće na drugoj poziciji.

Junajtedu je ovo četvrta uzastopna pobjeda bez primljenog gola na gostujućim terenima, a Kvins Park Rendžersi su uprkos nekim propuštenim šansama imali sreću da izgube samo sa 2:0.

Dva puta su igrači "policajaca" čistili loptu sa svoje gol-linije, a Džoni Evans i Fil Džons u drugom poluvremenu su pogodili stativu. Brojni brzi protivnapadi Mančestera takođe nisu urodili plodom, pa je jasno da će Ferguson sa svojim izabranicima dosta raditi na realizaciji.

Što se tiče igre u polju, Runi i ekipa su na mnogo višem nivou nego prije mjesec ili dva.

Rezultat Junajteda iz Londona "ponovio" je Liverpul u Birmingemu protiv Aston Vile, koja bez povrijeđenog Benta i suspendovanog Agbonlahora nije uspjela da naudi Pepeu Reini.

Utakmica je riješena u prvih 15 minuta, kada su Krejg Belami (poslije gužve i asistencije petom Suareza) i Martin Škrtel (glavom) poslije kornera matirali Bredlija Guzana.

Urugvajac Luis Suarez potvrdio je da je ove sezone najmalerozniji napadač Premijer lige, pogodivši prečku pa stativu početkom drugog poluvremena. Ipak, "crveni" su do kraja rutinski sačuvali prednost i zabilježili četvrtu pobjedu na posljednjih pet mečeva van Enfilda.

Totenhem je seriju nepobjedivosti prekinuo prošle nedjelje u Stouku, ali se odmah zatim vratio pobjednički kolosijek. Na svom Vajt Hart Lejnu savladao je Sanderlend - 1:0 (0:0).

"Pijevci" su se vratili na treće mjesto premijerligaške tabele i pobjegli dva koraka Čelsiju, koji je dan ranije kiksnuo u Viganu.

Pobjedu Totenhemu donio je Roman Pavljučenko golom u 61. minutu. Prethodno, domaćin je napadao i stvarao šanse, ali do prednosti nije mogao više od sata.

Šta je potom promašio Luka Modrić! Dugo će se pričati o tome. Ali, Totenhem nije kažnjen zbog toga, jer gosti nisu imali ni snage ni znanja da uzvrate.

Modrić je uspio da sa šest-sedam metara prebaci prazan gol! Tome je prethodio pokušaj Emanuela Adebajora, iz takođe povoljne pozicije. Golman Vestvud je odbranio pokušaj loba, preciznije, odbio je loptu na nogu hrvatskom reprezentativcu.

REZULTATI 16. KOLA:

Kvins Park Rendžers - Mančester junajted 0:2 (0:1)
/Runi 1, Kerik 56/

Aston Vila - Liverpul 0:2 (0:2)
/Belami 11, Škrtel 15/

Totenhem - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Pavljučenko 61/

Mančester siti - Arsenal 1:0 (0:0)
/Silva 53/

subota

Blekburn - Vest Bromvič 1:2 (0:0)
/Dan 72 - Morison 53, Odemvingi 89/

Everton - Norič 1:1 (0:1)
/Osman 81 - Holt 28/

Fulam - Bolton 2:0 (2:0)
/Dempsi 32, Ruiz 34/

Njukasl - Svonsi 0:0

Vulverhempton - Stouk 1:2 (1:0)
/Hant 17p - Dojl 58ag, Krauč 70/

Vigan - Čelsi 1:1 (0:0)
/Gomez 88 - Staridž 59/

TABELA: Mančester s. 41, Mančester j. 39, Totenhem 34, Čelsi 32, Arsenal 29, Liverpul 29, Njukasl 27, Stouk 24, Norič 20, Aston Vila 19, Fulam 18, Svonsi 18, VBA 18, Everton (-1) 17, KPR 16, Sanderlend 14, Vulvs 14, Vigan 13, Blekburn 10, Bolton 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC