• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leo Mesi 75. put postao "nešto"...

Ima 24 godine, 20 trofeja sa Barselonom i Argentinom, a od ove nedjelje i 75 najrazličitijih priznanja u kratkoj karijeri.

 Leo Mesi 75. put postao "nešto"... Izvor: MONDO

Lionel Andres "Leo" Mesi postao je svjetski klupski šampion sa Barsom, pobjedom nad Santosom (4:0) u Japanu, a potom je proglašen za najboljeg fudbalera FIFA turnira i tako samo uvećao riznicu individualnih priznanja, koja idu od onih najprestižnijih (FIFA fudbaler godine, Zlatna lopta), do uvrštavanja u različite idealne timove Lige šampiona, Primere, itd.

Mesi je, strijelac dva gola u meču sa brazilskim timom, priznanje dobio ispred klupskog kolege Ćavija Ernandeza i jednog od najtalentovanijih fudbalera svijeta, Nejmara iz Santosa.

Trener sada i zvanično najbolje fudbalske ekipe na svijetu Pep Gvardiola rekao je da su njegovi puleni u finalu igrali kao umjetnici.

"Prvo poluvrijeme je bilo odlično. Igrali smo kao umjetnici. Moji fudbaleri su odigrali sve što su zamislili, a rezultat je to na kraju pokazao. Mesi je odigrao savršeno", rekao je Gvardiola nakon pobjede.

Pogledajte foto-galeriju!

On je dodao da Barselona ima prostora za napredak.

"Sad se vraćamo kući i pokušaćemo da nastavimo sa pobjedama. Zaista sam sretan i velika mi je čast što sam trener ovim momcima", zaključio je Gvardiola, čiji je tim osvojio peti trofej u 2011. godini.

Poslije Lige šampiona, Primere, Superkupa Evrope i Superkupa Španije, na Kamp Nou stigao je novi trofej. Mesi se u Kataloniju vraća sa 29 postignutih golova na 25 utakmica za Blaugranu ove sezone, što njegov učinak u karijeri podiže na nevjerovatnih 209 golova na 295 zvaničnih utakmica za Barsu.

Tome bi trebalo dodati i 19 pogodaka na 66 utakmica u dresu nacionalnog tima Argentine, zemlje u kojoj je 24. juna 1987. godine rođen zvanično najbolji fudbaler svijeta za prošlu, a vjerovatno i ovu godinu.

(N. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC