• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Silva čuva Siti na vrhu

Golom Davida Silve u 53. minutu "građani" savladali Arsenal i zadržali prvo mjesto na tabeli. Edin Džeko igrao od 86. minuta.

 PREMIJER: Silva čuva Siti na vrhu  Izvor: MONDO

Mančester siti dobio je i osmi premijerligaški meč na svom stadionu. Pred "građanima" koplje su položile i "tobdžije" - 1:0 (0:0).

Jedini gol postigao je David Silva u 53. minutu i zadržao svoj tim na prvom mjestu i poslije 16. kola. Preciznije, vratio je Siti na vrh pošto je gradski rival Junajted pobjedom nad Kvins Park Rendžersom bio lider nekoliko sati. Sada je ekipa Roberta Manćinija ponovo na "plus dva".

Za razliku od prethodnih derbija u Premijer ligi, duel Mančester sitija i Arsenala nije obilovao golovima. A mogao je, jer bilo je šansi na obje strane, naročito poslije pogotka Silve. Međutim, strijelci nisu bili raspoloženi. Nije bio "u elementu" ni vodeći strijelac lige Robi Van Persi, koji je ostao na "koti 17".

Siti nije doživio dva uzastopna poraza u prethodnih 67 utakmica, a da se to neće desiti ni ove nedjelje nagovjestio je španski reprezentativac u uvodu drugog poluvremena.

Sijevnula je kontra domaćina, Baloteli je usamljen prošao po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao, Šćešni je odbranio, odbijenu loptu na kratko je izbio Fermalen ispred Aguera, tako spriječio siguran gol, ali i asistirao Silvi - 1:0.

Bio je to prvi prvenstveni gol Sitija protiv Arsenala još od septembra 2009.

"Građani" su zaliječili rane poslije eliminacije iz Lige šampiona i prvog prvenstvenog poraza u sezoni, prošlog ponedjeljka od Čelsija u Londonu (1:2).

Istovremeno, došao je kraj Arsenalove serije - bio je bez poraza osam utakmica, u kojima je ostvario sedam pobjeda. Međutim, nije uspio da izbjegne neuspjeh u Mančesteru, pa je ostao na petom mjestu, sa tri boda zaostatka za Čelsijem, pet za Totenhemom, a čak 10 i 12 za rivalima iz Mančestera.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko ušao je u igru u 86. minutu umjesto Samira Nasrija i uspio da se nađe u odličnoj šansi u samom finišu, ali je njegov udarac završio u spoljnjem dijelu mreže.

Već na startu meča vidjelo da će se voditi borba spuštenog garda. Ni Arsen Venger nije na teren poslao ekipu da se brani.

Aguero je dva puta opasno ugrozio gol Šćešnog, ali je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao Baloteli. Italijan se dokopao lopte na petercu između Mertezakera i Đurua i šutirao u padu, ali direktno u gostujućeg golmana.

Na drugoj strani zaprijetio je Žervinjo, dok se Remzi spetljao pred Hantom i startom Turea.

Poslije vođstva domaćina borba se u potpunosti rasplamsala, ređali su se kontranapadi, šanse...

Volkot je namučio Hanta udarcem pod prečku, zatim ga je Van Persi i savladao, ali je na semaforu ostalo 1:0, jer je Holanđanin bio u ofsajdu.

Uslijedio je kontraudar. Opet je Aguero pucao, onda se Nasri našao sam pred Šćešnim, ali je bio previše iskosa, pa je želio da uposli Balotelija, što je uradio loše, a zatim je Zabaleta opalio i uzdrmao stativu.

Da nije Van Persijevo veče vidjelo se i kada je sa tri metara pogodio Hanta... Posljednji trzaji "tobdžija" viđeni su u finišu kada je dva puta Fermalen tukao iz daljine - prvo je Hant "izvadio" loptu ispod prečke, a drugi put je ona prohujala pored gola.

Tako su sva tri boda ostala u Mančesteru. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Samir Nasri.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC