• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić: Stankoviću, ti si monstrum!

Kontroverzni prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić ponovo je dospio u centar pažnje fudbalske javnosti u regionu!

 Mamić: Stankoviću, ti si monstrum! Izvor: MONDO

Gostujući u emisiji HRT-a "Nedjeljom u 2" govorio je o sebi, svom sinu, Dinamu, hrvatskom fudbalu i još o mnogo čemu, a sve je to začinio psovkama, a urednika emisije Aleksandra Stankovića nazvao je monstrumom.

Stanković je ugostio popularnog Maminja i postavljao pitanja nakon kojih je "alfa i omega" Dinama (neki će reći hrvatskog fudbala) često gubio živce. Već po prvim minutama emisije moglo se naslutiti da će "biti svega".

"Ne mogu da garantujem da Vas neću vrijeđati, ali Vi mi niste ništa skrivili pa Vas zasad nemam razloga vrijeđati", kazao je kroz smiješak Mamić, prenose "Nezavisne novine".

Počeo je pričom o sebi:

"Ja se savršeno kontrolišem dok pričam i u tom trenutku upravo to mislim, ništa nije izrežirano. Ovo što se događa u fudbalu apsolutno nije početak mog kraja, neće mene smijeniti ulica",
a onda se dotakao i politike:

"Došli su ‘crveni’ na vlast, a dok su prvi put bili na vlasti nisu ništa napravili. SDP jednostavno ne zanima sport. Govor Željka Jovanovića je govor mržnje, on je elementarna nepogoda, iz njegovih očiju šiklja krv. Ali ja ga se ne bojim, on je mali miš za mene. Njegova retorika me podsjeća na nacističke propagandne filmove. On je elementarna nepogoda".

Hrvatski nogometni savez (HNS) trese skandal u vezi s namještaljkama i malverzacijama u radu, pa je policija izvršila pretres Saveza.

"Nisam kukavica zato što ne bih sarađivao s Uskokom. Hrabar sam čovjek koji je lovio ubicu. U kafani u Dubravi je pred mojim očima ubio pjevačicu, a ja sam ga prvi lovio", kazao je Mamić i počeo da nabraja zasluge:

"Od 'Maksimira', od najodvratnijeg mjesta na svijetu, napravili smo labuda prekrasnog, računi su svi čisti. Dinamo je neprofitna organizacija, ali mi smo sposobni da zaradimo 100 miliona evra. Meni je Dinamo ljubav, ja ne zarađujem na Dinamu. Doskora sam imao platu 6.000 kuna, a sada 10.000".

Na spomen imena Eduarda da Silve, Mamić je totalno izgubio kontrolu.

"Ma ja sam u situaciji da bankrotiram na Eduardu. Dao sam mu milion evra svog novca i samo to tražim da mi vrati. Svi sada pričate svaka čast Eduardu što si prevario Mamića. Ma evo vam ku..c".


Kada je voditelj pustio snimak Mamićevog gostovanja u istoj emisiji iz 2006, na kojoj otkriva kako nema nikakvih potraživanja prema Eduardu, odnosno da je sva prebacio na Dinamo. Mamić se na to razjario:

"Nisam u sukobu interesa što se tiče mog sina koji je menadžer. Odgovorno tvrdim da s Dinamom nije napravio nijedan posao. Vi, Stankoviću, ste monstrum koji manipuliše. Nisam u sukobu interesa što se tiče mog sina. S Dinamom nije napravio nijedan posao".

Kada se smirio, Mamić se izvinio za neke riječi:

"Izvinjavam se Vama i gledaocima za neke neprimjerene ‘glagole’. Ali nemojte me više zvati ako ne želite ovo više zvati. Vi mene trebate, a ja Vas ne želim vidjeti na topografskoj karti", zaključio je Maminjo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC