• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Stiže tandem iz Užica

Tandem užičke Slobode, Filip Kasalica/Nikola Maksimović nadomak je prelaska u Crvenu zvezdu.

 ZVEZDA: Stiže tandem iz Užica  Izvor: MONDO

Marko Perović, Filip Mladenović, u ponedjeljak biće predstavljen i Luka Milivojević.

Ko je četvrti? A, ko peti? Da li će biti još novih fudbalera Crvene zvezde ove zime.

Trener Robert Prosinečki na privremenom radu na poziciji sportskog direktora, saznaje MONDO, blizu je da završi još dva transfera prije Nove godine. Centarfor Filip Kasalica (22) i stoper Nikola Maksimović (20) najvjerovatnije će u toku naredne nedjelje potpisati za crveno-bijele i tako popuniti rupe u postavi poslije odlaska Andrije Kaluđerovića i Lija Adija.

Kasalica ima visinu i brzinu, što se u prethodnih godinu dana ispostavilo kao preko potrebno u sistemu na kojem insistira Prosinečki, a što prethodni i aktuelni napadači nisu imali.

Goruće pitanje u Ljutice Bogdana su i stoperi, jer na proljeće neće biti ni Adija, ali ni Milana Vilotića, a ekipa će narednog ljeta najvjerovatnije izgubiti i Uroša Ćosića čija će se jednoipogodišnja epizoda pozajmljenog fudbalera iz CSKA Moskve završiti.

Stoga, u Zvezdi insistiraju da jedno od dva željena pojačanja na poziciji stopera bude mladi, visoki fudbaler Slobode, Maksimović, uprkos tome što su u prethodnom periodu bili skeptični povodom ovog transfera. Razlog za to bile su navodne ozbiljne povrede koje je Maksimović imao u ranoj fazi karijere.

Zbog toga, saznaje MONDO, Zvezdin ljekarski tim imao je uvid u dokumentaciju iz koje je zaključeno da problemi sa zdravljem koje je mladi fudbaler imao nisu nešto što bi moglo da ugrozi njegovu karijeru, pa samim tim ni transfer u Crvenu zvezdu.

Na kraju, Maksimović je više nego standardan ove sezone, a svojim igrama zaintrigirao je mnoge klubove, ne samo najtrofejniji srpski klub.

Nije nemoguće da stoperski tandem narednog proljeća u Crvenoj zvezdi čine Maksimović i Duško Tošić, koji će se poslije šestomjesečne neuspješne epizode na pozajmici u Betisu, najvjerovatnije vratiti među crveno-bijele, koje je doduše neočekivano i neprijatno napustio u posljednjim danima ljetošnjeg prelaznog roka, koristeći klauzulu iz ugovora koja mu je omogućavala transfer u inostranstvo ukoliko zainteresovani klub uplati dogovoreno obeštećenje.

Kada budu bili načisto da li će dobiti Tošića nazad, u Crvenoj zvezdi će odlučiti da li će nastaviti da tragaju za novim pojačanjima u odbrani.

Tu se, svi su izgledi, neće pojaviti Aleksandar Luković. Uprkos želji crveno-bijelih da vrate, makar na pozajmicu, svog bivšeg fudbalera, sada člana Zenita iz Sankt Peterburga, to se neće dogoditi prije svega iz finansijskih razloga. Drugo, pitanje je koliko bi u ovom trenutku pozajmica bila potrebna Crvenoj zvezdi, jer bi Luković vjerovatno bio standardan do ljeta, a onda otišao i otvorio potrebu da na njegovo mjesto dođe neko treći.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC