• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić pod policijskom istragom!

Izvršni predsjednik Dinama pohvalio se gostujući na HRT kako posjeduje policijske dosijee, nakon čega je državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

  Mamić pod policijskom istragom! Izvor: MONDO

Krunoslav Borovec, portparol hrvatskog MUP potvrdio je da je policija pokrenula istražne radnje, nakon što je Zdravko Mamić javno predstavio navodnu kaznenu evidenciju o istaknutim navijačima Dinama.

Mamić se gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva" na Hrvatskoj radio televiziji javno hvalio posjedom i informacijama iz kaznene evidencije do kojih nije mogao da dođe na zakonit način.

Hrvatski mediji prenose da je državno tužilaštvo odmah u ponedjeljak ujutro uputilo Mamiću službeni poziv na razgovor, na kojemu bi trebalo da objasni ko mu je dostavio sporne dokumente.

"Odmah nakon emisije, u dogovoru s nadležnim tužilaštvom, pokrenuli smo istražne radnje kako bismo utvrdili ko je izvor informacija, pronašli dokumenta koje je Mamić pokazivao i da li je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo", izjavio je za portal index.hr Borovec tvrdeći da postoji mogućnost curenja podataka, ali da su to elementi koji će se utvrditi istragom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC