• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfer bura sprema se u Engleskoj

Rodvel u Čelsiju, Kejhila juri pola lige, Junajted za Tiotea, Eriksena i Šaćirija, Malaga uzima Toresa, Aršavin nepoželjan, kao i Šamak, Maluda i Kalu…

 Transfer bura sprema se u Engleskoj Izvor: MONDO

Ove zime, sudeći prema navodima engleskih medija, biće zvučnih transfera u Premijer ligi.

Hit prelaznog roka mogao bi da bude mladi fudbaler Evertona, koji je nedavno debitovao za seniorsku reprezentaciju Engleske, Džek Rodvel.

Iako ovaj momak sa 20 godina nije standardan i nezamjenljiv kod Dejvida Mojesa, londonski Čelsi spreman je da plati po milion evra za svaku njegovu godinu, odnosno 20 ukupno. Rodvel važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera na Ostrvu, a zamišljen je kao idealna zamjena za već vremešnog Franka Lamparda, koji je takođe kao mladić došao u Čelsi iz Vest Hema.

Ove zime, po ruske milione, mogli bi da odu Floran Maluda (30) i Salomon Kalu (26).

Tandem krilnih napadača Čelsija ima neodoljive ponude ruskih klubova, odnosno ugovore koje u Engleskoj dobijaju samo top 10 fudbaleri. Anži iz Mahačkale nudi Maludi 150.000 funti nedjeljno, dok Lokomotiva iz Moskve želi Kalua za 120.000 funti nedjeljno.

Jedan od najtraženijih fudbalera ove zime u Engleskoj, kao i prošlog ljeta, biće stoper Boltona Geri Kejhil (25).

On je prije šest mjeseci bio na korak da pređe u Arsenal ili Totenhem, ali su ti transferi obustavljeni. Kako je nastavio da igra odličan fudbal, Kejhil je i ove zime u žiži interesovanja najvećih timova na Ostrvu, a londonskim rivalima u trci za bivšim fudbalerom Aston Vile pridružili su se Mančester Junajted i Čelsi.

Arsenal namjerava po svaku cijenu da proda zaboravljenog Andreja Aršavina, koji takođe želi da ode sa "Emirata" kako bi igrao fudbal tokom narednih šest mjeseci i tako izborio mjesto u reprezentaciji Rusije za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj narednog ljeta.

Aršavin dugo već nije u planovima menadžera Arsena Vengera, ne vole ga ni navijači, pa će najvjerovatnije otići iz kluba. Najveći problem za "tobdžije" je mali broj zainteresovanih klubova, koji predvode Lokomotiva iz Moskve i Galatasaraj iz Istanbula.

Na izlaznim vratima "Emirata" je i marokanski centarfor Maruan Šamak, koji nije opravdao očekivanja poslije transfera iz Bordoa. Taj klub zainteresovan je da vrati vižljastog centarfora, a interesuju se za njega i Pari Sen Žermen, odnosno Kvins Park Rendžers.

Svjestan da su mu potrebna pojačanja u napadu, Venger je vlasnicima kluba dostavio listu pojačanja na kojoj su Mario Gece iz Borusije Dortmund i Lukas Podolski iz Kelna.

Mančester junajted "zalijepio" se za odličnog vezistu Njukasla, Šeika Tiotea. Ovaj fudbaler sredine terena iz Obale Slonovače odmah je zaigrao važnu ulogu na Sent Džejms Parku, od kada je leta 2010. godine došao za tri i po miliona funti iz Tventea. Suočen sa gubitkom na duže vrijeme Andersona, Toma Kleverlija i naročito Darena Flečera, koji je završio sezonu, mendažer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson nestrpljiv je da dovede novog igrača sredine tenera.

Problem kod Tiotea predstavlja njegov dugoročan ugovor sa Njukaslom, koji ističe za pet i po sezona, kao i to da je prije samo godinu i po dana došao na sjeverozapad Engleske.

Drugo pojačanje na istoj poziciji Junajted će tražiti u Amsterdamu, gdje će gostovati u šesnaestini finala Lige Evrope. Vezista Ajaksa, tek 19-godišnji Danac Kristijan Eriksen, uveliko je privukao pažnju najvećih evropskih klubova i tu će problem za Junajted biti imena poput Barselone, Milana, Intera, itd.

Mančester junajted želi i pojačanje u napadu, a tu je favorit igrač koji je u velikoj mjeri doprinio eliminaciji "đavola" u prvoj fazi Lige šampiona. Plejmejker Bazela, Švajcarac rodom sa Kosova, Đerdan Šaćiri (20) mogao bi da pređe na Old Traford za deset miliona funti. Za ljevonogog driblera zainteresovan je i Liverpul, još od vremena kada je Roj Hodžson bio menadžer tog kluba.

Totenhem je u pregovorima sa golmanom Tventea, Bugarinom Nikolajom Mihajlovim, za kojeg holandskom klubu nudi pet miliona funti, a za pet puta veću sumu, Malaga arapskih vlasnika želi da otkupi nesrećnog Fernanda Toresa od Čelsija i ponudi mu proljeće u Primeri, koje bi mu garantovalo mjesto startera u timu Španije na EURO 2012, poslije vijesti da je David Vilja polomio nogu.

Primjećujete li nešto? Poslije nekoliko godina, Mančester siti ne dominira naslovima ovog tipa u engleskoj štampi. O lideru Premijer lige, kada su transferi u pitanju, piše se samo povodom problema sa Karlosom Tevezom.

Bivši kapiten više neće nastupati za "građane", bar dok je menadžer Roberto Manćini, a Italijan je rekao da ne dolazi u obzir ponuda Milana o pozajmici za argentinskog napadača, već da može da se razgovara samo o otkupu ugovora, koji je inače "najjači" na Ostrvu, jer Tevez zarađuje 250.000 funti sedmično na Istlendsu!?

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC