• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo: Plišek bivši, novi trener do 4. januara

Češki stručnjak Jirži Plišek više nije trener Sarajeva, a njegov nasljednik biće imenovan do 4. januara, kada je zakazano okupljanje bordo tima.

 FK Sarajevo: Plišek bivši, novi trener do 4. januara Izvor: MONDO

U utorak je Upravni Odbor FK Sarajevo potvrdio da Plišek zbog privatnih problema nećče voditi ekipu u proljećnom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U narednim danima, Komisija koju čine direktor prvi čovjek tima Dino Selimović, te članovi Upravnog odbora i Irfan Redžepagić obaviće razgovore sa potencijalnim kandidatima za novog trenera.

Prvi pik je bivši šef struke Husref Musemić.

Iz tima sa "Koševa" potvrdili su da je najozbiljniji kandidat za Plišekovog nasljednika Husref Musemić. Navodno su razmišljali i o Vlatku Glavašu, ali se to najvjerovatnije neće desiti s obzirom na to da je on na pragu dogovora o preuzimanju ekipe njemačkog drugoligaša FSV Frankfurta, koji se ove sezone grčevito bori za opstanak.

"Već sam obavio neke neformalne kontakte sa čelnicima Sarajeva i mogu reći da sam kandidat za trenera Sarajeva, ali to ne znači da je sve riješeno i dogovoreno. Voljan sam preuzeti Sarajevo, emotivno sam vezan za klub, ali treba sjesti i razgovarati o svemu prije nego što eventualno preuzmem funkciju. Treba vidjeti koje su ambicije kluba, koje su moje ambicije, iako mislim da se podudaraju, odnosno da su obostrano visoke", rekao je Husref Musemić, koji je 2007. godine Sarajevu donio i posljednju titulu šampiona BiH, te dodao:

"Ne znam da li sam najbolji, ali najtrofejniji trener u istoriji kluba jesam. Zbog toga bi mi bilo drago ako bih mogao ponovo dati svoj doprinos u postizanju visokih ciljeva."

Osim Musemića, koji je najbliži mjestu trenera su i Dragan Jović trener Zvijezde iz Gradačca, te Abudlah Ibraković, nekadašnji trener Veleža i Čelika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC