• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Barsa igrala, Čelsi pobijedio!

Golom "Matadora" Didijea Drogbe u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, Čelsi pobijedio Barselonu - 1:0.

 LŠ: Barsa igrala, Čelsi pobijedio!  Izvor: MONDO

Na "Bridžu" - 1:0!

Fudbaleri Čelsija uspjeli su po potpunoj provali oblaka u Londonu da pobijede favorizovanu Barselonu, koja je u najvećem dijelu utakmice bila dominantna, držala loptu, stvarala i promašivala šanse.

Koliko dominantna? Pa, možda će ove brojke posvedočiti:

Španci su vezali 782 pasa i uputili 24 šuta ka golu, dok su Englezi sastavili 194 pasa i četiri puta šutirali ka golu, nijednom u drugom poluvremenu!? Domaći tim skoncentrisao se na odbranu, kontranapade i iz jednog takvog (pardon, jedinog takvog) došao do minimalne, ali vrijedne pobjede u prvom meču polufinala Lige šampiona!

Čelsi - Barselona 1:0 (1:0), strijelac Didije Drogba u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Barselona od prvog zvižduka sudije Feliksa Briha iz Njemačke, pa u narednih pola sata, igrala "viktorije" protiv Čelsija, pogodila prečku, imala još tri velike šanse na utakmici i onda...

...nekoliko sekundi prije odlaska na odmor, sijevnula je kontra Čelsija, Huan Mata poslao je dugu loptu ka Ramirešu na desnu stranu, Brazilac uspio da stigne loptu i pošalje je u šesnaesterac ispred Viktora Valdesa, odakle je borbeni Didije Drogba postigao gol iz prve i jedine šanse "plavaca" u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona!

Bio je to deveti "Matadorov" gol u deset utakmica protiv španskih timova. Baš voli Drogba da igra protiv Španaca i zato ne bi trebalo da čudi odluka menadžera Roberta Di Matea da njega pošalje na teren, a ne Fernanda Toresa.

Barselona je "lomila" Čelsi od prvog minuta, jednom je Petra Čeha spasila i prečka poslije akcije Andresa Inijeste, Lionela Mesija i Aleksisa Sančeza, koji nije imao sreće, jednom je Ešli Kol klizećim startom izbio loptu na metar od svog gola poslije kontre Mesija i Seska Fabregasa, koji je uspio da lobuje Čeha, ali ne i bude brži od Kola, jednom je Čeh paradom zaustavio udarac Mesija glavom, jednom se i Fabregas obrukao kada mu se lopta odbila na volej...

Mnogo toga se izdogađalo pred golom Čelsija, ali niko nije bio dovoljno dobar da postigne gol.

U prvih 30 minuta, štoperi Barselone Karles Pujol i Havijer Maskerano stajali su na 40 metara od protivničkog gola (!?), Čelsi se branio sa 11 igrača, uključujući i jedinog špica Didijea Drogbu, gol je "visio u vazduhu", ali nije "pao".

Tek kada je Drogba odlučio da svom snagom ulazi u duele sa čuvarima, da istrpi i udarac, podijeli lakat, dobije koljeno i padne, Čelsi je uspio da obori tempo utakmice i pomjeri težište igre na sredinu, a iz sredine počeo je rijedak kontra napad iz kojeg je domaćin došao do kapitalne prednosti u poređenju sa igrom koju je prikazao.

Drogba je pogodio mrežu iz jedinog šuta koji je išao u okvir gola. Viktor Valdes nije mogao da vjeruje...

Očekivalo se burno drugo poluvrijeme, međutim...

Do kraja utakmice, Barselona je stvorila "samo" dvije - ali kakve - šanse za gol.

Bez većih problema Čelsi je uspijevao da se odbrani do 70. minuta, kada je Pep Gvardiola morao da uvede nekoliko pari svježih nogu, ne bi li obezbijedio jednako paklenu završnicu. Izašli su oni koji su se najviše ispromašivali, Sančez i Fabregas, ušli Pedro Rodrigez i Tijago Alkantara i tada je Barsa krenula u posljednji juriš.

Prvo je poslije slobodnog udarca Mesija, Pujol iz okreta šutirao glavom skoro sa pet metara, a Čeh fantastičnom reakcijom spriječio izjednačenje u trenutku kada su Barsini navijači već skočili da proslave gol, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade rezervista Pedro sjajno šutirao poslije klizećeg starta Džona Terija nad Mesijem, lopta je prevarila Čeha, ali je pogodila stativu, poslije koje je sa sedam, osam metara Serhio Buskets šutirao preko gola.

Sekund kasnije, Brih je označio kraj utakmice, šeste uzastopne u kojoj Čelsi nije izgubio od Barselone, a sedme u kojoj najbolji fudbaler današnjice nije uspio da pogodi mrežu Čelsija. Ali, teži dio posla tek čeka momke Roberta Di Matea za šest dana u Kataloniji.

LONDON - Stamford Bridž. Gledalaca: 41.800. Sudija: Feliks Brih (Njemačka).

ČELSI: Čejh - Ivanović, Teri, Kejhil, Kol - Mikel, Meirelješ, Lampard, Ramireš (od 90. Maluda), Mata (od 74. Kalu) - Drogba.

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pujol, Maskerano, Adrijano - Buskets, Fabregas (od 78. Alkantara), Ćavi, Inijesta - Mesi, Sančez (od 66. Pedro).

U utorak uveče, Bajern Minhen je pobijedio Real Madrid na svom terenu rezultatom 2:1 i tako stekao prednost pred revanš naredne srijede. Finale Lige šampiona biće odigrano 19. maja na "Alijanc Areni" u Minhenu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC