• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Slobode: Zvezdo, gubim strpljenje!

Zvezda još nije isplatila Slobodi sve za Kasalicu i Maksimovića, što ljuti Užičane. "Hoćemo da budemo mali Mančester Zlatiborskog okruga".

 Predsjednik Slobode: Zvezdo, gubim strpljenje! Izvor: MONDO

Sloboda je postala stabilan superligaški klub sa jasnim aspiracijama da konstatno ili često igra u Evropi i da proba da poremeti monotonu borbu neprikosnovenog tandema srpskog fudbala - Partizana i Crvene zvezde.

U opširnom intervjuu, koji je prenijela televizija SOS Kanal, predsjednik Slobode Dragan Subotić najavio je pravljenje strategije kluba koja podrazumijeva povećanje budžeta za milion evra, kao i napad na prvo mjesto.

On je rekao i da ga izdaje strpljenje kada je riječ o dugu koji Crvena zvezda i dalje ima prema Slobodi za zimski transfer Filipa Kasalice i Nikole Maksimovića i poručio je beogradskom klubu da se veliki klub poznaje i po svojim manirima i odnosom prema klubovima iz unutrašnjosti.

Govorio je i o stanju u srpskom fudbalu, ocijenivši da i dalje ima neregularnosti, negativnih pojava, "guranja" pojedinih klubova, kao i da smatra da je Sloboda svaki bod osvojila čisto.

"Pravimo strategiju, kako bismo uvećali budžet za milion evra sa idejom da budemo prvi u srpskom fudbalu i da igramo u Evropi, ali da to ne bude ekskurzija, da ispadnemo već u prvom, drugom kolu kvalifikacija, ne samo da se prošetamo, već da zabilježimo neki rezultat. Želimo da budemo mali Mančester Zlatiborskog okruga", rekao je Subotić.

Što se tiče dešavanja u srpskom fudbalu, Subotić ističe da i dalje ima neregularnosti, da ima mnogo lošeg, ali je dodao i da su u odnosu na, recimo 90-te godine, napravljeni određeni pomaci. Ipak, za sada, nedovoljni.

"I dalje ima igranja 'tri za tri', i dalje se guraju određeni klubovi, i dalje ima sudijskog guranja...Mogu slobodno da kažem da Sloboda za mene nije šesta, već prvi klub u Srbiji, jer je svaki bod osvojila čisto i časno, bez pomoći sa strane ili bilo koga", istakao je predsjednik užičkog kluba.

On je riječ neregularnost pomenuo i kada je riječ o dugovanju koje Zvezda ima prema Slobodi za Filipa Kasalicu i Nikolu Maksimovića, rekavši da nije u redu da neki klub duguje milione, kupuje igrače, a da pritom ne ispunjava obaveze prema drugim klubovima i da raste na osnovu rada i znoja tih drugih klubova.

"U šali sam rekao da će Zvezda uzeti kup zato što je kupila od Slobode dvojicu igrača. Da je uzela još dvojicu osvojila bi i kup i prvenstvo. Zvezda je došla u ovu poziciju, između ostalog, zato što je poremetila odnose i sa klubovima iz unutrašnjosti. Mi sada radimo na tim odnosima, ali veliki klub ne smije tako da se ponaša", naglasio je Subotić.

Sloboda je prodala Kasalicu i Maksimovića za 500.000 evra, uz procenat od buduće prodaje. Zvezda je bila dužna prvu ratu u iznosu od 300.000 evra uplati užičkom klubu do 15. januara, a drugu ratu u iznosu od 200.000 evra, trebalo je da plati do 15. marta. Od buduće prodaje Kasalice, Slobodi će pripasti 20 procenata, a Maksimovića 25 odsto.

Zvezda još nije uplatila drugu ratu.

"Da, tačno je, izdaje me strpljenje. Nadam se da će Zvezda izmiriti obaveze kako nas ne bi primorala da prisegnemo za blokadom", rekao je Subotić.

"U BEOGRADU NA POBJEDU"


(Ljubiša Stamenković-Piskavac)

Intervju je napravljen uoči gostovanja Slobode Crvenoj zvezdi u 25. kolu Jelen Superlige, u subotu, 21. aprila u Beogradu (18h).

Subotić je rekao da će doći na utakmicu sa porodicom, kako bi prisustvovao lijepoj utakmici, kavoj se nada da će biti.

"Sloboda sigurno neće ići u Beograd da igra zatvoreno, sa idejom da primi što manje golova, već kao i u svakoj da pobjedi. Tražimo samo regularne uslove, fer suđenje. Ako u takvim uslovima Zvezda bude bolja sportski ćemo pružiti ruku kao i u svim slučajevima do sada", rekao je Subotić.

Sloboda je ove sezone jedina uspjela da pobijedi Partizan, a potom mu odnese bod iz Humske. Sa Zvezdom je u prvom dijelu sezone igrala neriješeno.

Predsjednik užičkog kluba posebno hvali trenera Ljubišu Stamenkovića-Piskavca.

"On je najbolji trener u Srbiji. Njegov rad, vođenje utakmica i treninga...to je jedna pjesma", nahvalio je predsjednik Slobode trenera prvog tima.

(MONDO - foto: FK Sloboda i MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC