• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Briga za Džeku, Ibišević sjajan

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić poručio Edinu Džeki da napusti Mančester siti, a oduševljen partijama Vedada Ibiševića u Štutgartu.

 Pape: Briga za Džeku, Ibišević sjajan Izvor: MONDO

"Ako Roberto Manćini ostane manadžer Sitija za Džeku bilo bi dobro da ode u drugi klub", izjavio je Pape za "Nezavisne novine".

Sušić smatra da Džeko nema perspektivu u dresu "građana", s obzirom na to da mu je italijanski stručnjak trenutno dodijelio ulogu tek četvrtog napadača.

"Koliko sam ja vidio, a vjerovatno i svi ostali, Edin Džeko ako ostane sa Robertom Manćinijem vjerovatno nema neku veliku perspektivu. U ovom trenutku Karlos Tevez, Mario Baloteli i Serhio Aguero imaju prioritet u odnosu na njega. Znači, on je sada četvrti napadač u Mančester sitiju, što je meni neshvatljivo. Nije mi jesno da ga Manćini tako malo koristi, ali Edin je pametan momak i siguran sam da će on sam najbolje odlučiti".

Selektor BiH je upozorio da bh. centarfora ne treba da opterećuje činjenica da je Mančester siti veliki klub. Karijera profesionalnog fudbalera je prekratka da bi Džeko previše čekao neke promjene na klupi ili u strategiji stručnog štaba.

"Da sam ja na njegovom mjestu tražio bih da promijenim klub. Bolje je igrati i u Drugoj ligi nego sjediti na klupi ili tribinama u najboljoj svjetskoj ekipi. Karijera kratko traje i najgora stvar za jednog sportistu je da ne igra. Džeko je sada u najboljim godinama i siguran sam da može blistati u svakoj evropskoj ekipi".



Na drugoj strani, Sušić je izuzetno sretan zbog sve boljih partija i golgetereske forme napadača Štutgarta Vedada Ibiševića.

"Raduju me njegova izdanja, ali nisam iznenađen. Prošle kvalifikacije Vedad je igrao manje nego što je trebalo. Međutim, mučile su ga povrede i čim se stanje popravilo on je opet pokazao kvalitet. Njegova trenutna forma svakako je dobra i za njega i za reprezentaciju".


"Zmajevi" 26. maja u Dablinu igraju prijateljsku utakmicu sa Irskom, a pet dana poslije u Čikagu se sastaju s Meksikom. Sušić spisak planira da objavi 10. maja.

"U obzir dolaze većinom igrači koji su bili na utakmici protiv Brazila. Trebam da vidim kakva je situacija sa Elvirom Rahimićem. Senijad Ibričić mi predstavlja problem s obzirom da ga nema u zadnje vrijeme ni na klupi i ako se ništa ne promijeni, vjerovatno neće biti pozvan".


Pošto se igraju dvije utakmice spisak će biti nešto širi, najvjerovatnije sa 22 imena.

"Biće nekih novih imena. Zainteresovan sam za Miroslava Stevanovića iz Vojvodine, čije se ime već jednom našlo na mom spisku. Zvaću ga i za meč sa Isrkom i onda će se vratiti zajedno sa Adnanom Zahirovićem, pošto u istom periodu i mlada U21 reprezentacija igra važan meč", zaključio je Sušić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC