• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Aktuelni predsjednik opleo po bivšem!

Aktuelni predsjednik bordo kluba Amir Rizvanović optužio je bivšeg prvog čovjeka kluba Nijaza Gracića za teško stanje u FK Sarajevo.

 SARAJEVO: Aktuelni predsjednik opleo po bivšem! Izvor: MONDO

"Nijaz Gracić u kontinuitetu nudi recepte za nestanak Sarajeva, navodi da je donosio novca, a stvari stoje drugačije", izjavio je Rizvanović u četvrtak.

"Taj dobročinitelj je jedan od glavnih krivaca zbog teške finansijske situacije u klubu. Umjesto što nudi recepte za nestanak Sarajeva trebao bi početi razmišljati kako da izmiri dugove koje je napravio dok je bio predsjednik kluba. Koliko sam upoznat na čelo kluba stigao je krajem 2004. i bio je do kraja 2005. godine. 2004. godinu klub je završio sa dugovanjem od 272.000 KM, dok je u 2005. godini napravljen dug od 470.000 KM. U tim periodima igrači su prodavani za 10.000 KM, a to sve govori kako se radilo tada. U revizorskom izvještaju za 2006. godinu, dakle nakon odlaska Gracića, stoji da se vidi napredak u radu kluba", dodao je Rizvanović, prenosi Sportsport.

Predsjednik Sarajeva govorio je i o pritiscima sa kojima se on i njegovi saradnici susreću od kako su preuzeli klub.

"Od momenta kada sam došao na čelo kluba na mene i moje saradnike vrše se pritisci sa svih strana. Dolaze od bivših igrača, novinara, nekadašnjih predsjednika, trenera, koji i danas rade u klubu, kao i od uposlenika, kako sadašnjih tako i bivših. A, svi oni, pogotovo ovi koji se danas nazivaju legendama kluba, za sve što imaju u životu mogu zahvaliti Sarajevu".

Rizvanović se osvrnuo na reviziju poslovanja za 2011. godinu.

"U revizorskom izvještaju stoji da imamo sve uslove za dobijanje licence, međutim, kako sam ranije rekao, podmeću nam sa svih strana. U 2011. godini prihodi su bili oko dva miliona i 120 hiljada KM, dok su rashodi nešto više, odnosno iznose oko dva miliona i 300 hiljada KM. Treba naglasiti da smo u prošloj godini isplatili 150.000 KM dugova koje nije napravila sadašnja garnitura čelnih ljudi kluba".

"I Savez treba pomoći klubovima kako bi rješili probleme u kojima se nalaze. Pripremili smo novi Statut kluba koji ćemo na uvid dati članovima Skupštine. Ovaj Statut je jako bitan za budućnost kluba i nadamo se da će biti usvojen", zaključio je Rizvanović.

"DOBIĆEMO LICENCU ZA EVROPU"

Novinarim se potom obratio direktor bordo kluba Dino Selimović, koji je uvjeren da će Sarajevo dobiti licencu za igranje u evropskim takmičenjima.

"Osnovni problem za funkcionisanje kluba je finansijska dubioza koja je napravljena prije našeg dolaska u klub, kao i rizik upravljanja klubom. Mi želimo moderno poslovati i težimo da saniramo sve dugove i stabilizujemo klub", rekao je Selimović.

"Predali smo svu traženu dokumentaciju, imamo pozitivno mišljenje od revizijske kuće i nadamo se da ćemo dobiti licencu. Istina, sve dugove nismo isplatili, ali smo napravili reprograme. Ima onih koji su naknade tražili putem suda i njihovi procesi su u završnim fazama. Dakle, učinili smo sve i uvjereni smo da ćemo dobiti licencu", istakao je direktor Selimović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC