• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Barselona ispadne...

Da li bi finale Lige šampiona u Minhenu 19. maja bilo devalvirano eventualnim nastupom Čelsija umjesto Gvardiolinih virtuoza?

 Ako Barselona ispadne... Izvor: MONDO

Osvojiti Ligu šampiona je teško, a odbraniti trofej - nemoguće!

Jeste moguće u teoriji, ali do sada nije izvedeno u praksi, pošto se za 19 godina od transformacije Kupa evropskih šampiona u kombinovano takmičenje (grupna i "nokaut" faza) nije pojavio tim kadar da trijumfuje dva puta uzastopno.

Mnogi su imali periode od nekoliko godina u kojima su postizali vrhunske rezultate, ali niko nije uspio da se popne na tron i tamo ostane.

Milan (1993-95) i Juventus (1996-98) igrali su po tri finala zaredom, Real je osvajao trofej tri puta u pet godina (1998, 2000, 2002), Mančester junajted nastupio u tri od posljednja četiri finala, ali uzeo samo jednu titulu...

Barselona je u velikom stilu postala šampion 2009, ali je narednog proljeća zaustavljena od strane Intera i Žozea Murinja.

Onda se 2011. vratila tamo gdje joj je objektivno bilo mjesto, međutim, najnoviji pokušaj Katalonaca da odbrane zvanje najboljih u Evropi ponovo prijeti da propadne poslije 90 minuta jalove terenske inicijative i poraza od 1:0 na Stamford Bridžu.

Mada su navijači Barselone odmah počeli da se tješe pričom u stilu "daćemo im četiri komada na Nou Kampu", veliko je pitanje koliko nadanja tog tipa imaju podlogu u realnosti.

Da li Mesi i ekipa - koja od povrede Davida Vilje u decembru igra bez klasičnog centarfora - stvarno mogu da savladaju Čeha dva puta, a da istovremeno sačuvaju Valdesovu mrežu? Šta ako Čelsi da gol u prvom poluvremenu, kao što ga je dao Milan u četvrtfinalu?

Da li će sudija, poslije toliko kontroverzi i spornih situacija u posljednjih nekoliko sezona, imati hrabrosti da dosudi penal za Barselonu u mogućoj "50:50" situaciji?

Izgledi Čelsija da se po drugi put u istoriji plasira u finale Lige šampiona veće su nego što mnogi misle... Uostalom, vidjeli smo nedavno u susretima Crvene zvezde i Partizana koliko je važna pobjeda bez primljenog gola u prvom meču i koliku cijenu za propuštene šanse može da plati jedan tim!

Statistika kaže da je 63 odsto timova u "nokaut" fazi Lige šampiona prošlo dalje poslije 1:0 na svom stadionu.

Ako Barselona ponovo bude "plesala", a istovremeno ne bude dala dovoljno golova, ostaće upamćena kao tim superiorne kombinatorike i individualnih kvaliteta, ali nedorečena u završnici kada se nađe nasuprot fizički jake i organizovane odbrane, sa raspoloženim golmanom i faktorom sreće na protivnikovoj strani.

I sam Đosep Gvardiola rekao je u srijedu uveče da se računaju golovi, a ne posjed lopte...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC