• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Šta bi bilo bez Mesija i Ronalda?

Real bi i dalje bio prvi, a Barsa druga. I na dnu bi raspored bio isti. Osim njihovih klubova, svi su primali golove bar od jednog.

 PRIMERA: Šta bi bilo bez Mesija i Ronalda? Izvor: MONDO

Mesi, Ronaldo... Ronaldo, Mesi... Cijela Primera se vrti oko Argentinca iz Barselone i Portugalca iz Reala. Kako i ne bi kada su zajedno postigli 82 gola u španskom prvenstvu (po 41).

Šta bi bilo kada ne bi bilo njih dvojice u Primeri?!

Kada bi se "izbacili" pogoci Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, vrh i dno tabele se ne bi mijenjali. Naime, Real bi i dalje bio prvi, a Barsa druga, s tim što bi razlika bila tri, a ne četiri boda kao sada. "Kraljevi" bi imali 78, a Katalonci 75.

Takođe, raspored posljednjeplasirana tri tima bi bio isti. Saragosa bi bila 18, i imala bi, kao i sada, 30 bodova, odmah iza nje bi bio Sporting sa istim brojem bodova (sada ima 28), a "fenjeraš" bi opet bio Rasing iz Santandera sa 29 (sada ima 26).

A između bi nastao haos. Eliminacijom golova dvojice najboljih strijelaca najviše bi profitirao Espanjol, skočio bi sedam mjesta, sa desetog na treće! Imao bi saldo veći za osam bodova (45-53). Najgore bi prošao Betis, jer bi pao pet pozicija, sa 12. na 17, sa sedam bodova manje (43-36).

Ako se izuzmu Real i Barselona, ne postoji član Primere kome bar jedan od dvojice najboljih nije zatresao mrežu.

Ronaldo najviše "mrzi" Osasunu i Atletiko Madrid, jer im je na po dvije utakmice dao po pet "komada", dok je četiri "spakovao" Saragosi i Rajo Valjekanu, takođe za 180 minuta.

Mesi je najmanje milosti imao prema Rasingu, Majorci, Valensiji i Atletiko Madridu - svima im je dao po četiri gola. Jedino su "slijepi miševi" primili sva četiri na jednom meču!

Trka se nastavlja. Već u subotu na programu je "El Klasiko"...

(MONDO, foto infostradalive.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC