• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi autogol Vojvodine

Neozbiljnost Fudbalskog kluba Vojvodina. Toliko je želio finale kupa, a onda odustao, nudeći obrazloženje koje "ne pije vodu".

 Novi autogol Vojvodine  Izvor: MONDO

Fudbalski klub Vojvodina, ili kako ga ponosno nazivaju u Novom Sadu - novosadska "Stara dama" ili još češće "gospodski klub", za posljednjih godinu dana dao je mnogo autogolova i napravio mnogo faulova koji su ostali nekažnjeni. Za sada.

Od finala Kupa Srbije za sezonu 2010/11. kada su se Novosađani povukli sa terena nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića, teškog vrijeđanja novinara od strane funkcionera Vojvodine Radisava Rabrenovića, preko ispadanja od "tamo nekog" Vaduca iz Lihtenštajna u kvalifikacijama za Ligu Evrope, najave dolaska Mikaela Esjena i Didijea Drogbe na jednu prvenstvenu utakmicu kako bi gledali svog druga Stefana Apiju(!?), nove ljutnje na suđenje protiv Partizana (Danilo Grujić), štancovanja saopštenja, i kao vrhunac svega - odustajanja od organizacije finalne utakmice Kupa Srbije za sezonu 2011/12. u posljednji čas!

To isto finale kupa za koje su se u Vojvodini toliko borili, to isto finale kupa za koje su u Vojvodini govorili da bi bio red da se izmjesti iz Beograda kako bi i drugi gradovi imali priliku da organizuju veliku utakmicu srpskog fudbala (potpuno opravdano i svako bi mogao i jeste se saglasio sa tom idejom i prijedlogom).

Kada je Vojvodina eliminisana od Borca iz Kupa Srbije i kada je bilo jasno da "lale" neće moći da se bore za trofej koji toliko žele, odjednom objašnjenje: "Znate, rekonstruišemo stadion baš tad, pa mi ne bismo da organizujemo utakmicu".

Nevjerovatno, ali istinito.

Da sve bude još neobičnije i u novosadskoj gradskoj vladi se "prave ludi". Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je za današnji "Sport" da "nikada nije potpisao kandidaturu Grada Novog Sada za organizaciju finala kupa", a on jedini na to ima pravo.

"Ne znam ni da li je ona podnijeta", dodaje on.

Zanimljiva je i izjava predsjednika Skupštine Novog Sada Aleksandra Jovanovića, koji je naveo da je jedino njegovo obraćanje FSS bila pisana inicijativa da finale kupa ne mora obavezno da se igra u Beogradu.

"Dodijeljivanje ovogodišnjeg finala kupa u Novom Sadu shvatio sam kao prihvatanje te inicijative", rekao je Jovanović.

A mi smo svi vjeverice!!! Pa, od decembra prošle godine znalo se da će Vojvodina biti domaćin finala Kupa Srbije u 2012. godini.

Evo kako je na sajtu Vojvodine bila plasirana vijest o tome da će novosadski klub biti domaćin finalne utakmice Kupa Srbije 16. maja. Vijest je objavljena 27. decembra 2011. godine:

"16. maj 2012. definitivno će biti upisan zlatnim slovima u istoriju sportskog Novog Sada, a svi se nadamo i FK Vojvodina. FINALE KUPA SRBIJE IGRAĆE SE U NOVOM SADU. Odluku je na jučerašnjoj sjednici donio Odbor za hitna pitanja FSS. Ovim su razriješene sve dileme koje su se u posljednje vrijeme potencirale po medijima i kroz izjave pojedinih funkcionera nekih klubova. Na gradu Novom Sadu i posebno FK Vojvodina ostaje ne mala obaveza da kao domaćini obezbijede maksimalne uslove za odigravanje ove utakmice. Sa druge strane, igrači i stručni štab Vojvodine dobijaju istorijsku šansu da ukoliko u polufinalu savladaju Borac svojoj armiji navijača konačno poklone ono za čim žude 98 godina - trofej kupa".

Sada u Vojvodini, kao, nisu znali da će da rekonstruišu stadion, nego su čekali da vide da li će da igraju finale. Još čudnije je što u Vojvodini nisu razmišljali o tome da bi mogli i da ne igraju to finale, što se na kraju i dogodilo.

Fudbalski savez Srbije je, ponovo, zatečen. Ali, krovna organizacija srpskog fudbala ne bi smjela nikada da bude zatečena, već i da u svojim propisima (i da se sve baci na papir) predvidi i ovu situaciju. Dakle, ako neko nema opravdanje za odustajanje od nečega što je toliko želio ili to učini dockan - kazna. Vrlo prosto.

Zapravo, Vojvodina je već jednom izbjegla oštru, ali zasluženu kaznu za povlačenje sa terena sa prošlogodišnjeg finala kupa.

Da su se poštovala pravila finale Partizan - Vojvodina nikada nije trebalo ni da bude odigrano. Jer, Novosađani tada nisu željeli da izađu na teren u propisano vrijeme početka utakmice, a prema pravilima -ekipe koje nema 15 minuta na terenu gubi utakmicu. Tada se Vojvodini progledalo kroz prste (u ime interesa fudbala, da se ne pravi farsa od finala kupa), a potom joj je ponovo progledano kroz prste kada se povukla sa terena.

Tada nije kažnjen ni generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović koji se novinarima poslije te utakmice obraćao uličarskim riječnikom: "Koji ćete mi ku..c vi? Eto vam ih oni (pokazujući na svlačionicu Partizana) pa pitajte njih, vi samo za njih postojite. Sad hoćete komentar. Vi biste najradije da Vojvodina ode u drugu ligu".

Posljednji slučaj da je Vojvodina prošla nekažnjeno je saopštenje u kojem se bljuvala vatra na sudiju Danila Grujića koji je sudio meč Partizan - Vojvodina u prvenstvu (4:1).

Sudijska komisija napravila je analizu suđenja Grujića i konstatovala da je arbitar bio u pravu u svim situacijama koje su u Vojvodini smatrali spornim. Čovjek je pogriješio samo u jednom - što nije podijelio još kartona, kako je zvanično obrazložila Sudijska komisija.

A iz Vojvodine, "gospodskog kluba", ni riječ izvinjenja sudiji Grujiću.

Da li će Vojvodina i sada, poslije odustajanja od organizacije finala kupa, proći nekažnjeno, vidjećemo. Ovime su Novosađani dali novi autogol sebi, ali i drugim klubovima iz unutrašnjosti Srbije koji žele organizaciju finala Kupa Srbije. Jer, možda će opet nekome da padne na pamet da rekonstruiše stadion baš u to vrijeme...Povjerenje je izigrano.

A Drogba i Esjen su toliko željeli da dođu da gledaju finale kupa u Novom Sadu...

(P. Vujić, MONDO - foto: FK Vojvodina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC