• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Debakl Sarajeva na Pecari

Široki bez problema savladao blijedu ekipu Sarajeva na Pecari rezultatom 3:1, Travnik nakon drame do bodova spasa, poraz Čelika u Gradačcu.

 BiH: Debakl Sarajeva na Pecari Izvor: MONDO

Jedan od derbija 23. Kola Premijer lige BiH igrao se u subotu na Pecari između Širokog Brijega i Sarajeva ali uzbuđenja gotovo da nije bilo, domaćin je bez problema slavio 3:1, a gosti mogu biti srećni zob postizanja počasnog pogotka.

Široki je do vođstva došao u 14. minutu, ali uz pomoć fudbalera Sarajeva. Vagner je centrirao na peterac, a Torlak je želeći da otkloni opasnost poslao loptu u svoju mrežu za vođstvo Širokog 1:0.

Na 2:0 povisio je Varea u 23. minutu udarcem glavom poslije centaršuta Zakarića.

Pokušao je bordo tim da izjednači ali šut Krpića iz 34. minuta kao i onaj Čomora na početku nastavka završili su pored gola.

Umjesto izjednačenja, Sarajevo je primilo još jedna pogodak a aagzekutor je ponovo bio Varea. Ovoga puta uposlio ga je Šilić a napadaču Širokog nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan sa golmanom Adilovićem izađe kao pobjednik – 3:0.

Počasni pogodak za bordo tim postigao je rezervista Husejinović kome je to ujedno bio i prvi gol u dresu kluba sa Koševa.

Fudbaleri Čelika poraženi su 1:1 u Gradačcu od Zvijezde koja je čitavu utakmicu držala konce u rukama i bila kvalitetniji tim na terenu.

Samo četiri minute trebalo je domaćim fudbalerima da povedu, a strijelac je bio Dalibor Pandža. Vrlo brzo golman Čelika Hinović je ponovo bio na mukama. Prvo je Jahić, a nekoliko trenutaka kasnije i Pandža bio u stopostotnoj prilici ali golman Čelika izašao je kao pobjednik.

Nuhanović je u 13. minutu propustio priliku da povisi na 2:0, ali se iskupio u posljednjim trenucima prvog dijela kada je postigao gol poslije asistencije Jahića.

U drugom poluvremenu Zvijezda je branila svoj gol a Čelik je napadao, i uspio da smanji na 2:1 poslije kornera i gužve u kojoj se najbolje snašao Horić. Ipak to je bilo sve od Zaničana pa je Zvijezda upisala tri boda.

Mnogo drame viženo je u Travniku gdje je istoimeni domaćin savladao Velež 3:2 poslije “ludog meča”.

Dva puta su se gosti iz Mostara vraćali u život poslije vođdtva domaćina, ali kada je Terzić zabio minut prije kraja za 3:2, Veležu je ponestalo snage da u posljednjim trenucima napravi podvig i dođe bar do boda.

Ovom pobjedom Travnik je osvojio vrlo važna tri boda u borbi za opstanak i malo se udaljio od Slavije koja svoj meč 23 kola igra sutra protiv Rudara i Kozare koja je danas poražena u Trebinju od Leotara 1:0.

Pobjedu Leotaru pred domaćim navijačima obezbijedio je Aničić golom u 28. minutu. On je najbolje iskoristio gužvu u šesnaestercu Kozare i svom timu donio bodove, koje znače mirniji nastavak takmičenja. Na drugoj strani novim porazom Kozara je ostala prikovana za dno tabele.

Premijer liga BiH 23. kolo:

Subota

Leotar - Kozara 1:0
/Aničić 28/


Olimpik – Sloboda 2:0
/Muharemović 38, Harba 71

Zvijezda – Čelik 2:1
/Pandža 4, Nuhanović 45+2 – Horić 69/

Široki Brijeg – Sarajevo 3:1
/Torlak 14 autogol, Varea 23, 56 – Husejinović 63/

Travnik – Velež 3:2
/Ćurić 38 penal, 66, Terzić 89 – Kajtaz 61, Brković 79/

Željezničar - Borac 1:0

/Adilović 31/

U nedjelju (16.30 h)

Rudar - Slavija
Zrinjski - GOŠK

Tabela: Željezničar 55, Široki Brijeg 48, Sarajevo 43, Borac 42, Olimpik 40, Zrinjski (-1) 36, Zvijezda 30, Čelik 28, Rudar (-1) 27, Velež 26, Leotar 24, GOŠK (-1) 23, Sloboda 23, Travnik 25, Slavija (-1) 19. Kozara 16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC