• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Dosadan derbi, sjajni Njukasl

Arsenal i Čelsi igrali 0:0 pred 60.000 navijača na Emiratima, u prvom meču 35. kola Premijer lige. Njukasl savladao Stouk 3:0.

 PREMIJER: Dosadan derbi, sjajni Njukasl  Izvor: MONDO

I Englezi mogu opasno da smore navijače!

Utakmica između Arsenala i Čelsija na Emiratima nije bila ni blizu one od jesenas, kada je u duelu londonskih rivala na Stamford Bridžu viđeno osam golova, dva više u mreži "plavaca".

Ovaj put - blijedih 0:0!

Izostali su i lijepi potezi, a i prilika je bilo premalo s obziorom na renome koji imaju i jedni i drugi. Publika je definitivno nezadovoljna napustila stadion, a s obzirom na okolnosti i težak raspored bodom mogu da budu zadovoljniji gosti.

Igra Čelsija se nije mnogo promijenila u odnosu na meč sa Barselonom. Robarto Di Mateo imao je želju da prvenstveno sačuva svoj gol i u tome je uspio. Arsenal je napadao, imao i nekoliko stopostotnih prilika, ali uzalud...

Čelsijev ugovor sa fortunom još uvijek nije istekao.

Uprkos svemu, "Tobdžije" su i dalje najbliže Ligi šampiona, a ukoliko zadrže trenutnu treću poziciju direktno će u grupnu fazu elitnog takmičenja. Međutim, njegova sudbina može da zavisi od prvih pratioca Totenhema i Njukasla, koji imaju po šest bodova manje, ali i dvije utakmice zaostatka.

Arsenal ni drugu uzastopnu utakmicu nije uspio da pobijedi na Emiratima. Za razliku od prošlog kola, kada je Vigan pobijedio u Londonu (1:2), ovaj put Vengerovi učenici ostali su neporaženi.

Italijan na klupi jedinog ostrvskog predstvanika u Ervropi potpuno je izmiješao karte u sastavu svog tima za duel sa Arsenalom.

Branislav Ivanović je odradio drugi, od ukupno tri meča suspenzije. Zbog povreda u sastavu nije bilo Didije Drogbe i Davida Luiza. Ramireš nije bio ni na klupi, gdje su svoje mjesto zauzeli Huan Mata, Frenk Lampard, Ešli Kol, Raul Meireleš, Obi Mikel...

Ipak, i u krnjem sastavu Čelsi je uspio da devetu utakmicu u nizu, u svim takmičenjima, završi bez poraza (šest pobieda i tri remija).

Arsenal je u prvom poluvremenu bio mnogo opasniji. "Plavci" su imali i sreće, jer su Robin van Persi i Loran Košelni pogađali okvir gola, oba puta poslije prekida.

Holanđanin je imao odličnu priliku i u 44. minutu, ali je iskosa sa lijeve strane šutirao pravo u Petra Čeha.

Drugo poluvrijeme, sve do 15-ak minuta prije kraja, bilo je prilično nezanimljivo. Tek u finišu Arsenal je ponovo krenuo u žestoke napade, a šanse je opet propuštao Van Persi. Imao ih je dvije u nastvaku meča, međutim izostala je završnica.

"SVRAKE" UŽIVAJU U APRILU



Fudbaleri Njukasla ostvarili su i šestu uzastopnu pobjedu! I ne samo to, pobjedom nad Stoukom nastavili su i fantastičan niz pred svojim golom, pošto su od 12. marta i poraza od Arsenala primili samo jedan gol. Nijedan ovog mjeseca!

Briljantna forma ekipe Alana Pardjua donela joj je četvrto mjesto na tabeli sa Totenhemom, pa četiri kola prije kraja prvenstva ima realne izglede da naredne sezone konkuriše za učešće u Ligi šampiona.

Svaka priča o timu sa "Sports Dajrekt Arene" mora da počne i završi se imenom Papisa Sisea. Nevjerovatni Senegalac postao je u subotu prvi igrač u klupskoj istoriji koji je postigao bar po gol u šest uzastopnih ligaških utakmica. Posljednji igrač koji je to uspio u Premijer ligi bio je Kristijano Ronaldo, 2008. godine.

Sise je pogodio i u subotu, četiri minuta poslije dvostrukog strelca Johana Kabajea. Lako je u 18. minutu prevario Roberta Huta i savladao Asmira Begovića, za radost ispunjenog stadiona.

Uzbudljivo je bilo i na "Krejven Kotidžu".

Domaći Fulam slavio je golom Filipa Senderosa u finišu za konačnih 2:1. Švajcarski defanzivac srpskog porijekla iskoristio je propust Garija Kaldvela i Emersona Bojsa i precizno iskoristio centaršut Jona Arnea Risea iz slobodnog udarca.

Pobijedio je i Blekburn. Ekipa našeg Radosava Petrovića (zaigrao u 83. minutu) pobijedila je na svom terenu Norič (2:0) i sačuvala kakvu-takvu nadu da neće ispasti iz lige. Golove su postigli vispreni Argentinac Manuel "El Gato" Formika i brzonogi Kanađanin Džunior Hoilet.

REZULTATI 35. KOLA:

Arsenal - Čelsi 0:0

Aston Vila - Sanderlend 0:0

Blekburn - Norič 2:0 (1:0)
/Formika 41', Hoilet 49'/

Bolton - Svonsi 1:1 (1:1)
/Igls 14' - Sinkler 6'/

Fulam - Vigan 2:1 (0:0)
/Pogrebnjak 58', Senderos 89' - Bojs 57'/

Njukasl - Stouk 3:0 (2:0)
/Kabaje 14', 57' Sise 18'/

KPR - Totenhem 1:0 (1:0)
/Tarabt 24/

nedelja:

Mančester junajted - Everton 13.30h
Liverpul - Vest Bromvič 17.00h
Vulverhempton - Mančester siti

TABELA: Mančester j. 82, Mančester s. 77, Arsenal (+1) 65, Njukasl 62, Totenhem 59, Čelsi 58, Everton (-1) 47, Liverpul (-1) 46, Fulam 46, Sanderlend (+1) 44, Norič (+1) 43, Svonsi 42, VBA 42, Stouk 42, Aston Vila 36, Vigan (+1) 34, KPR (+1) 34, Blekburn (+1) 31, Bolton (-2) 29, Vulverhempton 23 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC