• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Ilić i Manga džokeri Granta

Smederevo odolijevalo Partizanu 86. minuta, a onda je Saša Ilić lijepim golom prekinuo mučenje crno-bijelih na stadionu "kraj Dunava".

 JSL: Ilić i Manga džokeri Granta Izvor: MONDO

Partizan je sve bliži 23. tituli šampiona, petoj uzastopnoj!

Do tog cilja nedostju mu još šest bodova u preostalih pet kola, a možda i manje, ukoliko jedini konkurent u borbi za titulu, Crvena zvezda, napravi kiks protiv Slobode.

Dugo se mučio Partizan u Smederevu.

Igrali su loše crno-bijeli, ali je majstorija Lazara Marković i sigurna realizacija Saše Ilića odlučila pobjednika. Svoj "prvenac" u prvenstvu postigao je i David Manga u sudijskoj nadokandi - 2:0

Ilić i Manga bili su džokeri Avrama Granta protiv "oklopnika". Obojica su šansu dobili u posljednjem kvartalu utakmice i iskoristili je na najbolji način - golovima (u 86. i 90. minutu).

Ipak, najzaslužniji za nova tri boda je igrač koji zauzima drugo mjesto na vječnoj listi po broju nastupa za klub iz Humske. Ilić je u 86. minutu prekinuo mučenje svog tima, a bio je i asistent Mangi nekoliko minuta kasnije.

Partizan je upisao osmu uzastopnu pobjedu, a poslije četiri kola mreža Stojkovića je konačno ostala netaknuta. Mada, imali su "oklopnici" nekoliko vrlo dobri prilika, pogotovo Nenad Adamović, koji je u prvom poluvremenu pogodio prečku, poslije koje je Vladimir Volkov hitrom intervencijom spriječio pogodak za Smederevce.

Takođe, još jedan izdanak Partizanove škole, Dejan Boljević mogao je da savlada golmana crno-bijelih, ali je Stojković odlično reagovao poslije jakog udarca iz daljine. Slično je bilo i u finišu prvog dijela kada je opet priliku propustio Adamović.

Partizan je u prvih 45 minuta imao više loptu u svom posjedu, ali iz takve igre uspio je da stvori samo jednu pravu priliku. Sve je dobro uradio Zvonimir Vukić, međutim i Dejan Ranković je bio veoma raspoložen.

Nešto bolje je izgledao beogradski tim u drugom poluvremenu, ali nedovoljno da zadovolji ukuse svojih navijača. Konstantno je Partizan napadao, a Smederevo je šansu vrebalo iz kontre. "Parni valjak" je pokušao preko Nemanje Tomića iz "slobodnjaka", Ranković je bio na mjestu, i preko Markovića, koji je obišao golmana protivničke ekipe, ali nije uspio da loptu gurne pored još jednog fudbalera Smedereva.

"Oklop" je probijen u 86. minutu. Akciju je započeo Manga, odigrao za Lazara Markovića, koji petom pronalazi Ilića, a popularni kapiten uočava rupu u odbrani domaće ekipe i sa 14-15 metara tačno tamo šalje loptu.

Zanimljivo da je Dejan Živković već u sljedećem napadu mogao da izjednači. On je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Kazna je brzo stigla...

Drugi deo igre produžen je za četiri minuta i upravo je u sudijskoj nadokandi Manga iskoristio dodavanje Ilića i matirao Rankovića.

Partizan je na "plus 13", a da li će na tome i ostati poslije 25. kola zavisi od Crvene zvezde. U svakom slučaju, minimalne su šanse da Partizan ovog proljeća ne odbrani titulu .

SMEDEREVO: Ranković, I. Milosavljević (do 90' Jelovac), Miović, Brković, Boljević, Adamović, Jerinić, Krčmarević, Vučinić (od 70' Momić), Kovačević (od 83' M. Milosavljević), Živković.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov - Smiljanić - Babović (od 70' S. Ilić), Tomić, Vukić - L. Marković (od 87' S. Marković), Dijara (od 81' Manga).

Ostale rezultate 25. kola JSL pogledajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC