• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Borac hita ka PLS, Spartak razbio Vošu

Fudbaleri Borca iz Čačka doživjeli su poraz od OFK Beograda - 0:2, Spartak u Subotici napunio mrežu sumorne Vojvodine - 5:1.

 JSL: Borac hita ka PLS, Spartak razbio Vošu Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca iz Čačka na putu su da prije finala Kupa 16. maja riješe sve dileme oko svog superligaškog statusa.

Da ga izgube!

Kako su sami najavili, "u utakmici sezone", Čačani su izgubili na svom stadionu od OFK Beograda rezultatom 2:0 i tako pet kola prije kraja uvrstili sebe u izrazite favorite za ispadanje iz lige, uz već prežaljeni Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Finalisti Kupa Srbije sanjali su tri boda protiv "romantičara", kako bi uhvatili priključak za timovima "iznad crte", ali su doživjeli četvrti uzastopni poraz u ligi i tako dodatno povećali šanse da ispadnju iz elitnog društva poslije pune decenije.

"Romantičari" su poveli u 13. minutu četvrtim golom u posljednjih pet kola Augusta Batiohe, koji je iskoristio klizanje svog čuvara na lijevom krilu, odakle je ušao u šesnaesterac i pogodio dalji ugao golmana Nikole Milojevića.

Milojević je ponovo bio savladan gotovo sa iste pozicije, gde je u 36. minutu bio zaboravljen Mladen Popović. I on je bio priseban pred golmanom "zebri", matirao ga i duplirao prednost svog tima, koju domaćin do kraja nije uspio da ugrozi. Sve što su igrači Borca uradili, pogodili su stativu u 60. minutu.

Borac do kraja prvenstva gostuje u Jagodini, dočekuje Partizan, ide na noge Radu, potom u Čačak dolazi Vojvodina, a u posljednjem kolu "zebre" će igrati protiv Rada u gostima. Trenutno imaju tri boda manje od Novog Pazara i šest od BSK Borče i Hajduka iz Kule, koji ima utakmicu manje.

Od "Derbija Vojvodine" u Subotici nije ostalo ni "D", kao što ni od gostujućeg tima nije ostalo ni "V".

Spartak Zlatibor voda - Vojvodina 5:1!

Momci Zorana Milinkovića deklasirali su novosadskog rivala na svom terenu, u prvom poluvremenu bilo je već 3:0, a do kraja plavi su zabilježili najubjedljiviju pobjedu nad crveno-bijelima u istoriji njihovih okršaja. Briljirao je Darko Puškarić, koji je postigao dva gola i isto toliko namestio.

Navijači Vojvodine već na poluvremenu skandirali su: "Uprava, napolje!", što nije prvi put u ovoj sezoni za zaborav, a igračima su poručivali da skinu dresove. Vojvodina je i pod vođstvom "v. d." trenera Spasoja Jelačića nastavila da posrće, pa je sada izgubila treće mjesto na tabeli, gdje se obreo kragujevački Radnički, dok su Jagodinci samo na bod iza "Stare dame".

Poslije titule i Kupa, Voša bi mogla da se pozdravi i od izlaska u Evropu!

Nemanju Supića načeo je Aleksandar Nosković u 11. minutu na pas Darka Puškarića, potom je Puškarić na centaršut Vladimira Torbice promašio gol sa tri metra, ali se ispravio već u 16. minutu kada je sa peterca postigao pogodak na centaršut Siniše Stevanovića.

Puškarić je u 37. minutu postigao i drugi gol. On je na polovini terena oduzeo loptu Novosađanima, krenuo ka golu Supića i onda sa oko 25 metara iz trka poslao sjajan šut i "probušio" mrežu gostiju.

Na trenutak, Vojvodina je uzvratila kada je početkom drugog poluvremena rezervista Milan Bojović iskoristio lošu procjenu golmana domaćih Nemanje Aleksića i glavom smanjio na 3:1, ali to nije preokrenulo tok utakmice, naprotiv...

Poslije nekoliko pokušaja, Marko Adamović uspio je da pogodi, odnosno skoro pocijepa mrežu Vojvodine sa oko 22, 23 metra, a potom je rezervista Đorđe Despotović, na pas Puškarića postavio konačnih - 5:1 za Spartak, koji je zabilježio drugu uzastopnu pobjedu poslije serije od četiri meča bez trijumfa.

Jagodina je deklasirala BSK u Borči i dokazala da ovog proljeća igra sjajan, lep i efikasan fudbal. Na "Vizelju", bilo je 0:4, uz dva gola iz slobodnih udaraca, prvo Miloša Krstića, a potom i Aleksandra Stojkovića.

Gosti su poveli već u četvrtom minutu, kada je Krstić iz slobodnjaka poslao loptu u ugao Ljube Kovačevića, ali je to uradio tako precizno da iskusni golman nije imao šansu da odbrani! Isti igrač, uz malo sreće i odbitak, povisio je na 2:0 početkom drugog poluvremena, a potom je poslije prekida Kovačevića savladao i Stojković, ali sa strane pogodne za ljevonogog igrača.

Tačku na mučenje domaćeg tima, koji nije pobijedio kod kuće od 9. kola i 22. oktobra prošle godine, stavio je Miroljub Kostić u 88. minutu. Jagodina je zabilježila šestu proljećnu pobjedu, uz tri remija i jedan poraz, od Partizana.

U nekadašnjem derbiju Prve lige Srbije, izmještenom u elitno društvu, Radnički 1923 nadigrao je Novi Pazar na svom "Čika Dači" i tako ostavio rivala u grčevitoj borbi za opstanak, praktično i oživio nade Čačana da bi u finišu mogli da prestignu Pazarce.

Na kraju, bilo je 3:1 za domaći tim, s tim da su gosti kod 1:1 imali dve šanse da oni povedu sredinom drugog poluvremena.

Najbolji strelac lige Darko Spalević dva puta savladao je Vladimira Bajića, prvo sa bijele tačke u 41. minutu, a potom i posle velike gužve na petercu gostiju u 77. minutu, pa sada iako već veteran, ima čak 16 golova u Superligi.

Novi Pazar je izjednačio u 56. minutu posle dobrog udarca Miloša Bogunovića, ali je poslije novog vođstva u kreaciji Spalevića, konačan rezultat autogolom postavio Ibrahim Arifović u 89. minutu. Novi Pazar do kraja igra protiv Metalca i Hajduka iz Kule na svom terenu, potom gostuje Slobodi, pa dočekuje OFK Beograd, dok u posljednjem kolu ide u Jagodinu.

U poređenju sa rasporedom čačanskom kluba, momcima Dragoljuba Bekvalca biće lakše da ostanu iznad crte.

U Ivanjici, Rad ni u šestom pokušaju nije uspio da odnese tri boda. Javor je pobijedio rezultatom 1:0, a odlučujući gol postigao je Rade Veljović sa bele tačke u 73. minutu, nakon što je Nikola Vujadinović nepropisno zaustavljen u gol šansi.


REZULTATI 25. KOLA:

Radnički 1923 - Novi Pazar 3:1 (1:0)
/Spalević pen 41, 77, Arifović ag 89 - Bogunović 56/

Borac Čačak - OFK Beograd 0:2 (0:2)
/Batioha 13, Popović 30/

Smederevo - Partizan 0:2 (0:0)
/Ilić 86, Manga 90+4/

Javor - Rad 1:0 (0:0)
/Veljović pen 73/

BSK Borča - Jagodina 0:4 (0:1)
/Krstić 4, 56, Stojković 66, Kostić 88/

Spartak - Vojvodina 5:1 (3:0)
/Nosković 11, Puškarić 16, 36, Adamović 77, Despotović 90 - Bojović 58/

Crvena zvezda - Sloboda 1:0 (0:0)
/Mikić 82/

U nedelju:

Metalac - Hajduk (16.00)

TABELA: Partizan 68, Crvena zvezda 58, Radnički 45, Vojvodina 42, Jagodina 41, Sloboda 38, Spartak 37, OFK Beograd 35, Rad 28, Smederevo 26, Javor 26, Hajduk (-1) 24, BSK Borča 24, Novi Pazar 21, Borac 18, Metalac (-1) 14.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC