• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: U Dortmundu se slavi titula!

Dortmund pobijedio Menhengladbah 2:0 i obezbijedio osmu titulu u istoriji kluba. Bajernu pirova pobjeda protiv Verdera.

 BUNDES: U Dortmundu se slavi titula!  Izvor: MONDO

Gotovo je!

Borusija iz Dortmunda je šampion Njemačke!

"Milioneri" su dva kola pre kraja obezbijedili osmu "salataru" u istoriji kluba, drugu uzastopnu. Borusija je uspjela da treći put odbrani titulu, prvi put je to uspela u sezoni 1956-1957, dve sezone za redom bila je najbolja i sredinom devedesetih 1995. i 1996. godine.

Moglo je slavlje u Dortmundu da počne i ranije, ali je Bajern pobjedom protiv Verdera, golom u devedesetom, odložio slavlje "milionera". Bio je to posljednji prvenstveni trzaj slavnog minhenskog kluba.

U večernjem terminu, u duelu dve Borusije, uspješnija je bila žuta. Pobijedila je 2:0, golovima Ivana Perišića u 23. i Kagave u 59. minutu. Kakav je samo njuh imao Neven Subotić kada je prije dve sezone rekao da želi da ostane u Dortmundu zbog titula.

I on je bio u sastavu u subotu uveče, a na kraju se radovao drugoj tituli u dresu Borusije.

Jirgen Klop i njegova žuta armija definitivno su najbolji u Njemačkoj. Borusija je odlično igrala protiv najvećih konkurenata, a o tome svjedoče dve pobjede protiv Bajerna i Šalkea, kao i četiri boda u susretima sa imenjakom iz Menhengladbaha.

Borusija je 26 kola bez poraza (21. pobjeda i pet remija).

Međutim, početak sezone nije nagovještavao da će tim iz Dortmuda da odbrani titulu. Na početku je savladan HSV, ali je u prvih šest kola osvojeno samo sedam bodova. Poslije poraza u Hanoveru 18. septembra 2011, Bajern je već imao osam bodova prednosti.

Ispostaviće se da je to bio posljednji neuspjeh Borusije.

Ekipa sa Vestfalena, ili Zignal Iduna Parka, počela je da melje sve redom i polako, ali sigurno probijala se ka vrhu. Gdje je brzo našla svoje mjesto.

Borusija će imati priliku da osvoji "duplu krunu", jer će u finalu Kupa igrati protiv Bajrena.

Menhengladbah i dalje je u trci za treće mjesto u direktan plasman u Ligu šampiona. Šalke ima bod više i utakmicu manje, dok petoplasiranom Štutgart bježi šest bodova.

Fudbaleri Borusije Dortmund bili su spremni za proslavu nove titule i prije svoje utakmice 32. kola, ali im je Frank Riberi golom u finišu meča u Bremenu poručio da još ne otvaraju šampanjac.

Verder je igrao po ukusu lidera. Poveo golom Nalda, ali je isti igrač najprije zatresao svoju mrežu, a u nadoknadi vremena nemoćno posmatrao kako Francuz postavlja konačan rezultat.

"Milioneri" istrčavaju na teren u 18.30 i imaće priliku da sami obezbijede dolazak osme "salatare" u svoju trofejnu salu.

Promašen penal Arjena Robena na stadionu "Vestfalen" u prošlom kolu i definitivno je označio kraj šampionskim nadanjima Bavaraca.

Njegovim propustom poraženi su od novog-starog šampiona, a ovog vikenda dokazali su da im borba za "salataru" trenutno nije prioritet. Na gostovanje Verderu istrčali su bez Arjena Robena, Franka Riberija, Marija Gomeza i Džeroma Boatenga.

Trener Bajerna Jup Hajnkes ipak je u 65. minutu ubacio iskusnog Francuza umesto Ivice Olića i dobio šta je htio - dva gola u mreži protivnika uz pomoć svog najboljeg igrača.

Riberi je najprije u 75. minutu protrčao po lijevoj strani terena, centrirao, a Naldo je ubacio u svoju mrežu. Dok su se tokom finiša meča u Bremenu navijači Borusije spremali da skandiraju Verderu, Francuz je ponovo uzeo loptu i u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat.

Uzbudljivo je bilo i u Berlinu, gdje su fudbaleri Kajzerslauterna na stadionu Herte ostvarili prvu pobjedu od 22. oktobra i duela sa Frajburgom.

Ekipa Krasimira Balakova pobijedila je golovima Olivera Kirša i Endrjua Vutena i osvojila bodove koji joj ne znače ništa u borbi za ostanak. Nadu Berlinaca da mogu do eventualnog remija podgrijao je Peter Nimejer, pogotkom u 60. minutu.

Bajer iz Leverkuzena pobijedio je Hofenhajm i sa velikim optimizmom dočekuje posljednja dva kola i borbu za plasman u Ligu Evrope. Gol za "farmaceute" postigao je Andre Šurle, a internacionalac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović propustio je priliku da pet minuta prije kraja izjednači sa bijele tačke.

Rezultati 32. kola

petak

Majnc - Volfsburg 0:0

subota

Verder - Bajern 1:2 (0:0)
/Naldo 51 - Naldo 75 ag, Riberi 90/

Nirnberg - Hamburg 1:1 (0:0)
/Didavi 64 - Son 59/

Hofenhajm - Bajer 0:1 (0:0)
/Šurle 79/

Keln - Štutgart (0:0) 1:1
/Peško 50 - Kakau 71/

Herta - Kajzerslautern 1:2 (0:2)
/Nimejer 60 - Kirš 28, Vuten 38

Borusija Dortmund - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedelja

Augsburg - Šalke
Hanover - Frajburg

TABELA: Borusija D. 72, Bajern (+1) 67, Šalke 57, Borusija M. 56, Štutgart (+1) 50 bodova...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC