• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezdin jedan, ali vrijedan

Golom Nikole Mikića u finišu utakmice, ekipa Roberta Prosinečkog uspjela je da probije blok "najboljeg srpskog trenera" Ljubiše Stamenkovića.

 JSL: Zvezdin jedan, ali vrijedan  Izvor: MONDO

Jedan, ali vrijedan.

Fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su nekako da probiju jedan od najpokretljivijih i odgovornijih blokova Superlige Srbije. Svih 90 minuta crveno-bijeli nasrtali su ka golu Darka Božovića ne hajući za prostor koji ostavljaju iza sebe i na kraju se ofanziva isplatila.

Golom kapitena Nikole Mikića u 82. minutu igre, njegovim trećim u sezoni, Crvena zvezda je na svom stadionu pobijedila Slobodu Point i zadržala deset bodova zaostatka za Partizanom - 1:0 (0:0).

Odlučujući momenat meča odigrao se u finišu utakmice, kada su gosti i prestali više da razmišljaju o kontra napadima. Štoper domaćih Duško Tošić obreo se na nekako na desnom krilu, odakle je slabijom, desnom nogom uputio sjajan centaršut, na drugoj stativi sam je bio Luka Milunović, ali je njegov pokušaj glavom završio na "gredi".

Srećom po Zvezdu, lopta se odbila pravo na nogu Mikića, koji nije imao težak posao da loptu vrati u praznu mrežu.

Bila je to svojevrsna nagrada za upornost ekipe Roberta Prosinečkog, koja je napadala od prvog sudijskog zvižduka, stvorila nekoliko odličnih šansi, ali u tri navrata bila blizu da bude kažnjena poslije brzih kontri koje su izvodili momci samoproklamovanog "najboljeg srpskog trenera", Ljubiše Stamenkovića.

Navijači crveno-bijelih, njih nekoliko hiljada, radovalo se golu još u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, ali je sudija Aleksandar Vasić poništio pogodak Kristijana Borhe, na signalizaciju pomoćnika Branka Pavlovića.

Tada je Kolumbijac sa peterca umuvao loptu u mrežu Božovića, poslije skoka i asistencije glavom Mikića, ali su sudije procijenile da je Borha bio ispred Mikića u trenutku dodavanja. Usporeni snimak nije ni potvrdio, ni demantovao odluku arbitra, što zbog ugla kamere, što zbog činjenice da se radilo o centimetrima.

Skoku Mikića prethodio je odlično izveden slobodan udarac Darka Lazovića, koji je prije toga umalo "spakovao" i gol za Evandra Goebela, ali je lopta preletjela "tik" preko glave Brazilca.
Prva na utakmici priprijetila je Sloboda, u 33. minutu, kada je Savo Kovačević utrčao u šesnaesterac Bobana Bajkovića, poslao loptu na peterac, ali je odatle Tijago Galvao slabo šutirao i to poslije nekoliko sekundi oklijevanja.

Toliko je bilo dovoljno Dušku Tošiću da ga stigne i izblokira.

U drugom poluvremenu, napadi Crvene zvezde bili su sve oštriji i učestaliji, ali je bilo dva puta izuzetno neprijatno po Bajkovića. Sreća njegova, pa je "desetka" gostiju Bojan Beljić u oba navrata bio izuzetno sebičan i nekolegijalan.

Beljić je jednom odlučio da šutira, a jednom da dribla, u situacijama kada je imao potpuno otkrivene i "onside" postavljene saigrače.

Kada je Beljić propustio šta je propustio, Zvezda je mogla da krene u posljednju inicijativu i malo je nedostajalo da domaći ostanu bez dva boda i to zbog "malih brojeva" kopački. U najmanje četiri navrata na petercu ispred Božovića, Borha, Filip Kasalica i Lazović kasnili su na centaršuteve "za milimetar", što je izluđivalo Prosinečkog.

On je napravio tri izmjene u finišu meča, kako bi ekipi dodao dodatnu snagu da, ipak, stigne do gola. Ušli su Milunović, Miloš Dimitrijević i Marko Vešović, koji su uspjeli da dodatno potisnu odbranu Slobode ka svom golu.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Milivojević, Evandro (od 76. Dimitrijević) - Lazović (od 90. Vešović), Kasalica (od 76. Milunović) - Borha.

SLOBODA POINT: Božović - Vasilić, Omega, Vranjković, Marić - Bosman (od 88. Krstić), Pilipović - Beljić, Tijago, Kovačević (od 72. Memedović) - Ranđelović.

Pročitajte izvještaje, rezultate, strelce i tabelu poslije nepotpunog 25. kola Jelen Superlige.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC