• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Nesavladivi Željo

Željezničar dobio derbi protiv Borca na Grbavici rezultatom 1:0 i nastavio seriju nepobjedivosti. Borcu nedostajalo sreće, dva puta pogodili stativu.

 BiH: Nesavladivi Željo  Izvor: MONDO

Željezničar ne zna za poraz ove godine. Tako je bilo i u derbiju protiv Borca igranoj na Grbavici u subotu uveče. Željezničar je slavio pogotkom Adilovića u 31. minutu i tako niz nepobjedivosti produžio na 27 utakmica.

Kada se tome doda i činjenica da plavi nisu primili pogodak 15 utakmica, jasno je zašto je Željezničar lider na tabeli sa sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Širokgim Brijegom i zašto je finalista Kupa BiH.

Istina, vrlo tvrd i borben okršaj Željezničara i Borca mogao je završiti i drugačije, bar podjelom bodova, što ne bi bilo nezasluženo jer Borac je propustio nekoliko dobrih prilika, a dva puta mrežu golmana Guše sačuvala je stativa.

Prvu priliku u 11. minutu propustio je Zeba, tačnije to je bilo isprobavanje nišanskih sprava, koje očigledno još nisu bile podešene jer je lopt azavršila daleko pored gola.

Sedam minta kasnije najbolju priliku za Borac na utakmici propustio je napadač Borca Saša Kajkut. Poslije loše reakcije odbrane Željezničara Kajkut je šutirao sa otprilike 11 metara, lopta je prošla pored već savladanog Guše, ali je pogodila stativu i odbila se ravno u ruke Guši.

Željezničar je poveo u 31. minutu kada je lopta došla do Zebe koji je utrčao u šesnaesterac, zatim pokušao da centrira, a lopta je došla do Adilovića koji je na bukvalno metar od gol linije samo postavio nogu i tako pospremio loptu u mrežu Antolovića za vođstvo Željezničara.
Bio je to njegov 17 pogodak ove sezone.

U finišu prvog dijela Borac je imao i polupriliku kada je Grahovac centrirao s desnog krila, a odbrana Želje u posljednji čas je spriječila da lopta dođe do Kajkuta i od svega Banjalučani su dobili samo korner.
Početkom drugog poluvremena Željezničar je izveo odličnu akciju, ali nedostajala je završnica. Pas Zebe za Bekrića u odlučujućem trnutku presjekao je Stakić i izbacio u aut.

Kvesić je nešto kasnije nanizao čak četvoricu igrača Borca, ušao s lijeve strane u šesnaesterac, ali ponovo nije bilo dobrog zadnjeg pasa i Borčeva odbrana otklonila je opasnost.

Poslije Kvesićevog, vidjeli smo i odličan solo prodor Bekrića i dobar šut, ali je lopta završila tik pored lijeve stative Gušinog gola.

Borac je ponovo mogao do izjednačenja u 79. Minutu ali ponovo se ispriječila stativa. Vrlo raspoloženi Stajić u drugom poluvremenu dobio je loptu na ivici šesnaesterca povukao udesno i šutirao u bliži ugao ali se lopta od stative odbila u gol aut.

Četiri minute prije kraja Stajić je još jednom probio po desnoj strani, ubacio za Bilbiju koji je u međuvremenu ušao u igru, ali je mladi napadač BiH za par centimetara zakasnio.

Do kraja je Borac zaprijetio još preko Kajkuta koji je šutirao preko gola, ali nije uspio da stigne do izjednačenja.

Željezničaru je ovo 12 pobjeda u 22 duela protiv Borca, tri puta je bilo neriješeno, a sedam puta slavili su Banjalučani.

Pobjedom u derbiju Željo je zadržao sedam bodova prednosti nad Širokim Brijegom koji je nekoliko sati ranije na Pecari lako savladao Sarajevo 3:1.

Osim: Borac zaslužio bod

"Odigrali smo prilično ravnopravnu utakmicu. U prvom poluvremenu zabili smo gol, u drugom nismo znali da damo drugi gol iz par dobrih situacija. Čitavo vrijeme bili smo pod pritiskom Borca koji je mogao i vrlo lako mogao izjednačiti i koji je možda i zaslužio bod. Zbog svega možemo biti srećni što smo osvojili nova tri boda“, rekao je poslije meča trener Željezničar Amar Osim.

Božičić: Zadovoljan sam našom igrom

„Čestitam na zasluženoj pobjedi Željezničaru, ali i da je bilo neriješeno ne bi bilo nezasluženo. Borac je bvečeras odigrao dobro, nažalost nismo realizovali naše prilike. Ne mogu da budem nezadovoljan igrom svoje ekipe, a što se rezultata tiče, nama preostaje da u nastavku prvenstva pobjedama kroz kuće obezbijedimo učešće u evropskim takmičenjima“, rekao je trener Borca Slaviša Božičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC