• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso: Završni udarac. Gvardiola: Kraj

Igrači Reala složni da su trijumfom na Nou Kampu stigli na korak od osvajanja Primere. Gvardiola smatra da je njegov tim predao titulu Madriđanima.

 Alonso: Završni udarac. Gvardiola: Kraj  Izvor: MONDO

Kapiten Reala Iker Kasiljas iyjavio je da je ekipa zahvaljujući sjajnom timskom duhu i hrabrosti došla do veoma važne pobjede na nad Barselonom na gostovanju (2:1).

"Svi smo bili kao jedan, u pravim trenucima smo reagovali baš onako kako je trebalo. Moramo sada da idemo meč po meč, kako bi i teoretski osigurali osvajanje titule", rekao je Kasiljas novinarima poslije meča.

Real je pobjedom na Nou Kampu stekao sedam bodova prednosti nad drugoplasiranom Barselonom, četiri kola prije kraja Primere.

Ćabi Alonso smatra da su Madriđani trijumfom u Kataloniji zadali protivniku veliki udarac.

"Zadali smo im veliki udarac, ali ne i konačan. Jasno je da je ovo korak naprijed, ali moramo da ostanemo fokusirani. Igrali smo tvrdo i kontrolisali utakmicu. Veoma sam srećan zbog onoga što smo uradili", kazao je Alonso poslije meča u Barseloni.

Pomoćni trener Madriđana Aitor Karanka istakao je da pobjeda protiv Barselone njegovim fudbalerima daje veliko samopouzdanje pred finiš sezone.

"Prvenstvo još nije gotovo, četiri utakmice je ostalo. Moramo da nastavimo da radimo kao što smo i do sada. Osvojili smo tri mnogo važna boda i to nam daje veliko samopouzdanje. Svi smo veoma srećni, ali moramo da se okrenemo revanš utakmici Lige šampiona", rekao je Karanka.

Karanka je ocienio da je Portugalac Kristijano Ronaldo, strelac pobjedonosnog gola u 75. minutu, najbolji fudbaler na svijetu.

"Oni koji svaki dan rade sa Ronaldom nisu iznenađeni što on rješava utakmicu i ističe se u ključnim momentima. Za mene je on najbolji fudbaler na svijetu", ocijenio je Karanka.

Kristijano Ronaldo je istakao da je ponosan zbog velikog trijumfa i dodao da je slejdeći cilj plasman u finale Lige šampiona.

"Ponosan sam na pobjedu protiv Barselone na Kamp Nou. Odigrali smo veliku utakmicu i koristim priliku da se zahvalim saigračima. Bili su fantastični i potpuno zasluženo slavimo", rekao je Kristijano Ronaldo, posebno apostrofirajući rekordnih 109 golova Reala.

Portugalac je takođe ušao u istoriju, jer je stigao do 42. prvenstvenog pogotka, što nikome prije njega nije uspjelo.

"Pozivam navijače da nas podrže i da u srijedu protiv Bajerna izborimo plasman u finale Lige šampiona", poručio je portugalski reprezentativac, strelac 54 gola ove sezone računajući sva takmičenja.

Vezista Madriđana Esteban Granero istakao je da je "kraljevski klub" dominirao na terenu.

"Bili smo superiorni, odigrali smo kompletnu utakmicu, dosta smo se dopunjavali. Sada moramo da razmišljamo samo o Bajernu, jer imamo loš rezultat iz prve utakmice koji moramo da ispravimo. Pobijedili smo Barsu i to je veliki korak ka tituli, ali ona još nije odlučena, međutim veoma smo blizu", rekao je Granero.

Trener Barselone Pep Gvardiola smatra da je njegov tim izgubio bitku za odbranu trofeja.

"Prvenstvo je sada u rukama Reala, imali smo šansu da ga osvojimo, ali smo je propustili i zbog toga čestitam Madriđanima. Niko ne može da nas krivi ni za šta. Uradili smo ono što smo mogli. Ljudi su ponosni na nas, jer igramo dobro", rekao je Gvardiola.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC