• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tenis na Sančez Pičuan stadionu

Teniska loptica na fudbalskom terenu za vrijeme utakmice? Moguće je da zaluta. Stotine teniskih loptica na fudbalskom terenu? E to već nije slučajnost!

 Tenis na Sančez Pičuan stadionu Izvor: MONDO

Navijači Sevilje na originalan način protestovali protiv diskriminatorskog odnosa španske Primere prema njima i favorizovanju Barselone i Reala.

Prvenstveni duel Sevilje i Levantea na Sančez Pičuan stadionu u Sevilji trebalo je da se igra u 20 časova, u isto vrijeme kad i „El Klasiko“ ali su čelnici lige odlučili da ga pomjere za kasniji termin od 22.30, kako bi duel Barselone i Reala jedini ostao u udarnom terminu.

To se naravno nije svidjelo navijačima Sevilje koji su smatrali da se očigledno favorizuju Barselona i Real pa su čim je sudija dao znak za početak meča zasuli teren stotinama teniskih loptica.

Na tribinama je okačen i transparent „Zaustavite igru, Murinjo priča“ na račun trenera Reala, iako su odluku o odlaganju njihovog meča donijeli čelnici lige smatrajući da je to u „opštem interesu“.

Redarima su u uklanjanju velikog broja teniskih loptica sa terena pomagali i igrači kako bi posao bio što prije završen i kako bi utakmica mogla konačno početi.



Terminom meča koji je završen 1:1 nije bio zadovoljan ni trener domaćih koji je pres konferenciju koja je počela u jedan sat i 16 minuta poslije ponoći ironično počeo riječima „dobro jutro“.

Ako se pitate otkud navijačima Sevilje ideja da na ovaj način protestuju, moramo vas razočarati i otkriti da ideja ipak nije u potpunosti originalna.

Navijači Bazela 2010. godine zasuli su teren teniskim lopticama protestujući što je termin utakmice pomjeren kako bi se izbjeglo da se poklopi sa odigravanjem važnog meča na teniskom turniru u Bazelu.

Meč između Sevilje i Levante završen je 1:1 iako su domaći igrači poveli u 21. minutu preko Negreda. Sedam minuta kasnije Levante je izjednačio preko Konea, a Negredo je na kraju od heroja ispao tragičar pošto je u nastavku utakmice promašio jedanaesterac.

Poslije ovog remija Levante je ostao na petom mjestu sa dva boda zaostatka za Malagom koja je na četvrtoj poziciji koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Sevilja stepenicu niže i ima pet bodova manje od Malage.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC