• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Everton odigrao za Siti!

Spektakularan meč na Old Trafordu! Junajted vodio 3:1, potom 4:2 protiv Evertona, na kraju 4:4! Dva gola Runija, dva gola Jelavića.

 PREMIJER: Everton odigrao za Siti!  Izvor: MONDO

Ništa još nije gotovo u Premijer ligi!

Mančester junajted prokockao je dva puta vođstvo od dva gola protiv Evertona i osvojio je samo bod u sjajnom meču 35. kola engleskog prvenstva.

Junajted sada ima šest bodova više od Sitija, koga nešto kasnije očekuje meč sa "fenjerašem" Vulverhemptonom u gostima.

Ekipa Aleksa Fergusona je šokirana u svom domu! Vodili su "đavoli" 3:1, pa 4:2, ali je Everton u finišu meča, za dva minuta poravnao rezultat.

Trebalo je vidjeti očaj na licima navijača Junajteda. Jer, sljedećeg ponedjeljka, na stadionu "Itihad" igraće se mančesterski derbi. Ako Siti pobijedi danas i u tom derbiju, izjednačiće se sa Junajtedom.

Uh, kakva utakmica, kakva drama!

Da će nešto neobično da se dogodi na Old trafordu, nagoviješteno je u 31. minutu. Tada je Everton poveo, nakon što je Hobert odlično centrirao, a Hrvat Nikica Jelavić glavom pogodio za 1:0.

Desetak minuta kasnije, Junajted je izjednačio na identičan način. Runi je ostavljen sam u šesnaestercu gostiju i glavom je matirao Tima Hauarda.

U nastavku ofanziva Junajteda krunisana sa dva gola. Najprije je Dani Velbek sjajnim udarcem doneo prednost Juanjtedu, da bi potom Nani povisio na 3:1 na asistenciju Velbeka.

Igrači Evertona bili su ljuti na sudiju prije drugog gola Junajteda, jer domaći fudbaleri nisu zaustavili igru, pošto je Pijenar povrijeđen ležao na travi.

Malo ko je očekivao da će Junajted ispustiti dva gola prednosti do kraja meča, ali uzbuđenja su tek bila počela.

Sedam minuta poslije trećeg gola Junajteda, dakle u 67. minutu, Everton je ponovo bio u igri. Maruan Felaini je sjajnim volej udarcem, na asistenciju Hiberta, smanjio na 2:3.

Ali, samo dva minuta poslije toga novi gol Junajteda. Ponovo je Velbek bio u ulozi asistenta, odlično je ubacio loptu sa lijeve strane, a Runi je iz srca šesnaesterca imao laku poziciju za svoj drugi gol, odnosno Junajtedov četvrti. Tada je bilo 4:2.

Malo ko bi u tom trenutku stavio pare na neriješen rezultat. Ali, šou je nastavljen!

Everton je krenuo u napad, kao da mu od ovoga zavisi titula. I, zaista, treba odati priznanje igračima tima iz Liverpula za mušku borbu.

Igrao se 83. minut, kada je Jelavić postigao drugi gol na meču, ukupno šesti ligaški otkako je u januaru došao u Everton. Loše je reagovala odbrana Junajteda, dopustila je najprije Felainiju da dođe do nje, a završnica akcije pripala je Jelaviću koji je lijepim udarcem poslao loptu tamo gde je želeo - u donji desni ugao gola Davida de Hee.

Unervozili su se tada navijači Junajteda, shvativši da je vrag odnio šalu. I odnio je!

U 85. minutu bilo je 4:4! Dakle, za samo dva minuta, Everton je šoirao Old traford! Opet je Felaini učestvovao u akciji koju je u gol pretvorio Pijenar. Nije mu bilo teško, jer je bio sam na šest metara od golmana Junajteda.

Posljednjih deset minuta (meč je produžen pet minuta) proteklo je u potpunoj ofanzivi Mančestera i herojskoj odbrani Evertona. Posljednju šansu na utakmici imao je Rio Ferdinand, koji je u posljednjem minutu nadoknade snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, a Hauard briljantno odbranio.

Siti je na potezu!

REZULTATI 35. KOLA:

nedjelja:

Mančester junajted - Everton 4:4 (1:1)
/Runi 11', 69', Velbek 57', Nani 60' - Jelavić 33', 83', Felaini 67', Pijenar 85'/

Liverpul - Vest Bromvič 17h
Vulverhempton - Mančester siti

subota:

Arsenal - Čelsi 0:0
Aston Vila - Sanderlend 0:0
Blekburn - Norič 2:0 (1:0)
Bolton - Svonsi 1:1 (1:1)
Fulam - Vigan 2:1 (0:0)
Njukasl - Stouk 3:0 (2:0)
KPR - Totenhem 1:0 (1:0)

TABELA: Mančester junajted 83, Mančester siti /-1/ 77, Arsenal 65, Njukasl 62, Totenhem 59, Čelsi 58, Everton 48, Liverpul /-1/ 46, Fulam 46, Sanderlend 44, Norič 43, Svonsi 42, VBA /-1/ 42, Stouk 42, Aston Vila 36, Vigan 34, KPR 34, Blekburn 31, Bolton (-2) 29, Vulverhempton /-1/ 23 boda.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC