• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Kakav će to derbi da bude!

Odluka o tituli u pondeljak, 30. aprila. Junajted prokockao veliku prednost protiv Evertona. Vulverhempton ispao.

 PREMIJER: Kakav će to derbi da bude!  Izvor: MONDO

Ništa još nije gotovo u Premijer ligi!

Istopila se prednost Mančester junajteda koju je imao nad Mančester sitijem! Poslije 35. kola, ona iznosi samo tri boda, a u ponedeljak, 30. aprila biće odigran mančesterski derbi koji će odlučiti o tituli prvaka Engleske!

Kakvi obrti u Premijer ligi ove sezone! Najprije je Siti imao veliku pednost, ali ga je Junajted stigao i prestigao. Potom je Junajted imao velikih +8, čak se i Roberto Manćini oprostio od snova da će njegov tim biti prvi (mada su iz Junajteda poručivali da ne nasjedaju na takve "igrice" Italijana).

Sada je samo +3 za Junajted, a u slučaju da Siti pobijedi u derbiju, biće prvi na tabeli jer ima bolja gol-razliku.

Mančester junajted je danas, u spektakularnoj utakmici na Old Trafordu, odigrao 4:4 sa Evertonom, dok je Mančester siti savladao Vulverhempton u gostima 2:0. Ujedno, Vulvse, za koje igra Nenad Milijaš, Siti je poslao u drugu ligu (Čempionšip).

Mančester junajted prokockao je dva puta vođstvo od dva gola protiv Evertona i osvojio je samo bod u sjajnom meču 35. kola engleskog prvenstva.

Ekipa Aleksa Fergusona je šokirana u svom domu! Vodili su "đavoli" 3:1, pa 4:2, ali je Everton u finišu meča, za dva minuta poravnao rezultat.

Trebalo je vidjeti očaj na licima navijača Junajteda. Jer, znaju da sljedećeg ponedeljka, na stadionu "Itihad", neće biti nimalo lako protiv Sitija.

Uh, kakva utakmica, kakva drama na "Teatru snova"!

Da će nešto neobično da se dogodi na Old trafordu, nagovješteno je u 31. minutu. Tada je Everton poveo, nakon što je Hobert odlično centrirao, a Hrvat Nikica Jelavić glavom pogodio za 1:0.

Desetak minuta kasnije, Junajted je izjednačio na indentičan način. Runi je ostavljen sam u šesnaestercu gostiju i glavom je matirao Tima Hauarda.

U nastavku ofanziva Junajteda krunisana sa dva gola. Najprije je Dani Velbek sjajnim udarcem donio prednost Juanjtedu, da bi potom Nani povisio na 3:1 na asistenciju Velbeka.

Igrači Evertona bili su ljuti na sudiju prije drugog gola Junajteda, jer domaći fudbaleri nisu zaustavili igru, pošto je Pijenar povređen ležao na travi.

Malo ko je očekivao da će Junajted ispustiti dva gola prednosti do kraja meča, ali uzbuđenja su tek bila počela.

Sedam minuta poslije trećeg gola Junajteda, dakle u 67. minutu, Everton je ponovo bio u igri. Maruan Felaini je sjajnim volej udarcem, na asistenciju Hiberta, smanjio na 2:3.

Ali, samo dva minuta poslije toga novi gol Junajteda. Ponovo je Velbek bio u ulozi asistenta, odlično je ubacio loptu sa lijeve strane, a Runi je iz srca šesnaesterca imao laku poziciju za svoj drugi gol, odnosno Junajtedov četvrti. Tada je bilo 4:2.

Runi je došao je do svog 180. gola za Junajted u svim takmičenjima i pretekao je legende kluba Džordža Besta i Denisa Vajoleta. Samo trojica fudbalera su sada ispred Runija na vječnoj listi strijelaca Mančester junajteda. To su Bobi Čarlton (249), Denis Lou (237) i Džek Rauli (211).

Zanimljivo, Runi je u dosadašnjih 11 utakmica protiv Evertona dao samo dva gola. Danas dva. Ali, vjerujemo da bi se odrekao ta dva gola da je danas Junajted pobijedio.

Malo ko bi u tom trenutku, dakle kada je Junajted vodio 4:2, stavio pare na neriješen rezultat. Ali, šou je nastavljen!

Everton je krenuo u napad, kao da mu od ovoga zavisi titula. I, zaista, treba odati priznanje igračima tima iz Liverpula za mušku borbu.

Igrao se 83. minut, kada je Jelavić postigao drugi gol na meču, ukupno šesti ligaški otkako je u januaru došao u Everton. Loše je reagovala odbrana Junajteda, dopustila je najprije Felainiju da dođe do nje, a završnica akcije pripala je Jelaviću koji je lijepim udarcem poslao loptu tamo gdje je želio - u donji desni ugao gola Davida de Hee.

Unervozili su se tada navijači Junajteda, shvativši da je vrag odnio šalu. I odnio je!

U 85. minutu bilo je 4:4! Dakle, za samo dva minuta, Everton je šokirao Old traford! Opet je Felaini učestvovao u akciji koju je u gol pretvorio Stiven Pijenar. Nije mu bilo teško, jer je bio sam na šest metara od golmana Junajteda.

Posljednjih deset minuta (meč je produžen pet minuta) proteklo je u potpunoj ofanzivi Mančestera i herojskoj odbrani Evertona. Posljednju šansu na utakmici imao je Rio Ferdinand, koji je u posljednjem minutu nadoknade snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, a Hauard briljantno odbranio.



Serhio Aguero i Karlos Tevez su četiri puta ove sezone zajedno počinjali mečeve u Premijr ligi. Sva četiri Siti je pobijedio!

U ta četiri meča, uključujući današnji, Siti je dao 15 golova, a Argentinci su od toga dali 12!

Vulverhempton je ušao u utakmicu protiv Sitijem sa saznanjem da mu "igra" samo pobjeda. Sve drugo ga vodi u niži rang. Kiša koja je počela da pada pred kraj utakmice na "Mulineksu", pri rezultatu 2:0 za Siti, samo je dala dodatnu simbliku na sudbinu Vulvsa koji će sljedeće sezone igrati u Čempionšipu.

Ali, to je bilo u drugom planu.

U prvom planu je bilo to da li će Siti iskoristiti kiks Junajteda i uneti dodatnu neizvjesnost u završnicu šampionata.

Naravno, "građani" su iskoristili to što je Junajted sam sebi zagorčao život.

Serhio Aguero je u 27. minutu iskoristio jednu od nekoliko šansi koje je imao prije toga. Gael Kliši je dao teledirigovanu loptu Argentincu koji je pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih fudbalera koji igraju u Premijer ligi.

To je bio njegov 22. gol u 31 utakmici u Premijer ligi. A ovo mu je debitantska sezona u engleskom fudbalu. To je, ujedno, osmi put ove sezone da je Aguero dao vodeći gol za Siti u premijerligaškom meču i po tome je samo Robin van Persi uspješniji od njega (devet puta).

Probao je Vulverhempton da nešto uradi u nastavku meča, ali nije imao znanja i kvaliteta za preokret.

Golom Samira Nasrija 15-ak minuta prije kraja, na asistenciju Teveza, Siti je zapečatio pobjedu i najavio spektakl na "Itihadu" u ponedeljak, 30. aprila.

REZULTATI 35. KOLA:

nedelja:

Mančester junajted - Everton 4:4 (1:1)
/Runi 11', 69', Velbek 57', Nani 60' - Jelavić 33', 83', Felaini 67', Pijenar 85'/

Liverpul - Vest Bromvič 0:1 (0:0)
/Odemvinge 75'/

Vulverhempton - Mančester siti 0:2 (0:1)
/Aguero 27', Nasri 74'/

subota:

Arsenal - Čelsi 0:0
Aston Vila - Sanderlend 0:0
Blekburn - Norič 2:0 (1:0)
Bolton - Svonsi 1:1 (1:1)
Fulam - Vigan 2:1 (0:0)
Njukasl - Stouk 3:0 (2:0)
KPR - Totenhem 1:0 (1:0)

TABELA: Mančester junajted 83, Mančester siti 80, Arsenal 65, Njukasl 62, Totenhem 59, Čelsi 58, Everton 48, Liverpul 46, Fulam 46, VBA 45, Sanderlend 44, Norič 43, Svonsi 42, Stouk 42, Aston Vila 36, Vigan 34, KPR 34, Blekburn 31, Bolton 29, Vulverhempton 23 boda.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC