• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini: Junajted je i dalje favorit

Trener Sitija, u ironičnom tonu, prebacio engleskim novinarima da treba i dalje da pišu da je Junajted osvojio titulu.

 Manćini: Junajted je i dalje favorit  Izvor: MONDO

Svašta smo vidjeli u tekućem engleskom prvenstvu. Vidjeli smo spektakularne utakmice, sjajne golove i akcije, mečeve za infarkt i pamćenje, gledali smo kako Mančester siti demolira Mančester junajted na Old trafordu (6:1), ali i kako se istopila bodovna prednost Sitija. Gledamo i kako se topi prednost Junajteda.

Ništa nije gotovo, a tek nas očekuje veliki mančesterski derbi, derbi koji će odlučiti o tituli. Lokacija: stadion "Itihad". Datum: 30. april (ponedeljak).

Malo ko je mogao da prognozira i predvidi da će Junajted dozvoliti sebi da mu se prednost od osam bodova svede na samo tri. I da u slučaju da izgubi derbi, moguće je da će izgubiti i titulu.

Poslije današnje "lude" utakmice na Old trafordu između Mančester junajteda i Evetona (4:4), Siti je opravdao ulogu favorita protiv Vulverhemptona (2:0) i sada zaostaje samo tri boda.

Trener Sitija Roberto Manćini, međutim, kaže da je Junajted i dalje favorit za osvajanje krune. Ali, to je rekao u pomalo ironičnom tonu.

Ko je u pol-poziciji da podigne trofej, upitao je novinar BBC Manćinija.

"Uvijek Junajted. Oni su na vrhu, imaju tri boda više. Poslije derbija imaju dvije lake utakmice. Mi nemamo veće šanse da pobijedimo. Ovo je bio dobar dan? Pa, i ne baš. Svi ste pisali i pričali da je trka gotova. Prije sedam dana, trka je bila gotova. To ste vi napisali. Čestitam ser Aleksu Fergusonu na dobroj sezoni. Ali, ne možemo da pričamo o tituli poslije utakmice u ponedeljak uveče. Nemoguče je. Poslije derbija igramo protiv Njukasla (6. maja) koji se bori za mjesto u Ligi šampiona, a potom dočekuje Kvins Park Rendžers (13. maja) koji se bori za opstanak", rekao je Manćini.

Prema ocjeni Italijana, iskustvo je na strani Junajteda koji je do sada osvojio 19 titula.

"Ne mislim da je pritisak na njima. Navikli su na to. Za nas je drugačije, jer smo prvi put u ovakvoj poziciji poslije mnogo godina. U ovom trenutku, mi ne osjećamo nikakav pritisak, jer se ne očekuje da pobijedimo. Ali, stalo nam je da dobro završimo sezonu", dodao je Manćini.

On kaže da je do kraja sezone najvažnije pobjeđivati. Igra nije važna.

"Igrali smo dobro cijele sezone, ali to više nije važno. Važno je pobjeđivati", rekao je Manćini.

Aleks Ferguson je derbi dva mančesterska tima opisao kao najvažniji derbi u njegovoj karijeri!

"Moramo da napravimo dobar rezultat na 'Itihadu', oko toga nema dileme. To je odlučujući meč za Siti, ali i za nas. To će biti najvažniji derbi u mojoj karijeri", izjavio je Ferguson poslije šokantnog meča protiv Evertona.

"Sve smo bacili, prosuli, poklonili. Trebalo je samo mirno da privedemo utakmici kraju, ali u tome je ljepota fudbala, zato je ovaj sport fantastičan. Dali smo prelijepe golove, ali primili smo četiri na Old trafordu! Ne mogu da vjerujem", rekao je Ferguson.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC