• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Treniraj! Neka pada...

Robert Prosinečki zadržao ekipu na treningu iako je jaka kiša učinila uslove za rad skoro nemogućim. Igrači disali na škrge...

 ZVEZDA: Treniraj! Neka pada...  Izvor: MONDO

Malo kome bilo je u utorak, nešto prije 17 časova, prijatno da gleda "potop" i kroz prozor svog stana, dok je iznad Beograda bjesni oluja, koju je donio oblak crn kao zemlja.

Baš u tom trenutku, fudbaleri Crvene zvezde završavali su popodnevni trening u sklopu priprema za gradski derbi u 26. kolu Superlige, koji će već u srijedu odigrati na Staroj Karaburmi, protiv OFK Beograda. "Provala oblaka", koja je fudbalere crveno-bijelih i članove stručnog štaba natjerala da dišu kao ribe, na škrge, nije prekinula trening.

Naprotiv...

Iako su uslovi za rad bili skoro nemogući, Prosinečki je zadržao ekipu na pomoćnom terenu podno sjeverne tribine sve dok nije odrađena i posljednja od zacrtanih vježbi za taj dan.

Sreću da ne pokisne kao "miš" imao je samo golman Aleksandar Kirovski, koji je nedavno imao operaciju tkiva na butnom mišiću i koji zbog toga i dalje trenira odvojeno od ostalih, pod prismotrom trenera za oporavak igrača Bate Radulovića. Kirovski je svoj posao obavio zajedno sa prvim "kapima" (ako se to tako moglo nazvati), pa mu je koordinator u stručnom štabu Mirko Abramović dobacio:

"Kire, požuri da bar ti preživiš ovaj potop..."

Ostali su u to vrijeme uvježbavali taktičke zamisli za duel sa "romantičarima". Prema onome što je moglo da se primjeti na treningu dva dana prije utakmice, Prosinečki će nastaviti da rotira startnih 11 i u ovom kolu, pa je tako za očekivati da ispred Bobana Bajkovića u posljednjoj liniji odbrane zaigraju (s desna na lijevo): Marko Vešović, Jovan Krneta, Duško Tošić i Nikola Petković.

Ispred njih, na poziciji defanzivnog veznog, mogao bi da startuje Miloš Dimitrijević, a dvojica ofanzivnih vezista bili bi Evandro Goebel i Luka Milivojević.

Najteže je bilo "provaliti" ko će biti ofanzivna trojka. Moguće je da će Prosinečki birati između Darka Lazovića, Luke Milunovića, Marka Mirića i Filipa Kasalice, a svoju šansu u drugom poluvremenu mogli bi da dočekaju Vinisijus Pašeko i Petar Đuričković.

Prosinečki je u utorak bio izuzetno zadovoljan kako se u igri na skraćenom terenu defanzivna četvorka nosila sa navalom, a kada je završnica u pitanju, najljepše golove postizali su Evandro i Dimitrijević.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC