• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Protiv OFK tradicionalno teško!

"Čeka nas tradicionalno teška utakmica", kaže Robert Prosinečki pred odlazak na Omladinski stadion, gdje će izvesti "izmiješan" sastav.

 ZVEZDA: Protiv OFK tradicionalno teško!  Izvor: MONDO

Vanredno, 26. kolo Jelen Superlige u sredu, donijeće i vanredne uslove za novi, gradski derbi između OFK Beograda i Crvene zvezde na Staroj Karaburmi.

Vanredne, jer sam pogled na tabelu upućuje na to da ni jedni, ni drugi, nisu opterećeni imperativom rezultata, već samo ponosom, željom za nadigravanjem i prestižom. Plavo-bijeli, što bi rekao trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, "ne mogu ni gore, ni dole", dok su njegovi igrači sa dva remija na prethodna dva gostovanja izbacili sebe iz trke za šampionsku titulu.

Stoga, u srijedu od 17.30, Prosinečki na Omladinskom stadionu očekuje otvorenu utakmicu, u kojoj će oba tima tražiti pobjedu.

Za duel sa "romantičarima", Prosinečki je pripremio nešto osvježen sastav u odnosu na duel sa Slobodom prethodnog vikenda u Ljutice Bogdana: Bajković - Vešović, Krneta, Tošić, Mikić - Dimitrijević, Evandro, Milivojević - Lazović, Milunović - Kasalica.

Iznenađenje je samo izostanak Nikole Petkovića, koji je u ponedjeljak bio uigravan u posljednjoj liniji odbrane, ali je Prosinečki rekao da se "ispostavilo da ne može da igra", vjerovatno zbog problema sa povredom. Takođe, treću utakmicu zaredom, u ekipi nema Kadua Mendeša, koji je ovog proljeća dugo bio najraznovrsniji igrač tima.

Razloge Kaduovog novog izostanka iz startnih 11, Prosinečki nije saopštio u utorak na konferenciji za medije.

O odlasku na stadion na kojem je u posljednjih deset godina Crvena zvezda pobijedila šest puta, tri puta igrala neriješeno i jednom izgubila, Prosinečki je rekao:

"Čeka nas tradicionalno teška utakmica. OFK ima i dobru ekipu i motiva da odigra dobro protiv nas, kada ne može ni gore, ni dole. Samim tim što dolazi Crvena zvezda, to će im biti motiv više. Oni vole da se nadigravaju, a Crvena zvezda to stalno radi. Ja sam cijele sedmice pričao igračima da mi, jednostavno, moramo u svakoj utakmici da pobjeđujemo", podvukao je Prosinečki i dodao:

"Nevezano da li možemo da stignemo ili ne, da li je prvenstvo već gotovo, angažman mora da bude svih 90 minuta kao u drugom poluvremenu protiv Slobode. Samo tako možemo da pobjeđujemo i samim tim napredujemo. To je naša obaveza, da igramo dobro u kontinuitetu..."

Prosinečki je suspendovao priču o finalu Kupa sve od nekoliko dana uoči 16. maja.

"Ne želim da se govori i razmišlja o Borcu i finalu Kupa, već samo o narednoj utakmici, a prva sljedeća je protiv OFK Beograda, pa Jagodina, pa tako polako prema utakmici koja će nam biti najbitnija u ovoj polusezoni".

Pored Prosinečkog na konferenciji za medije sjedio je mladi štoper crveno-bijelih Jovan Krneta, koji je u više navrata dobio i iskoristio šansu ovog proljeća, a nova prilika za dokazivanje u najboljoj odbrani lige od februara do danas je u srijedu.

"OFK godinama ima dobre igrače i na Karaburmi je uvijek teško. Mi želimo da u svakoj utakmici pobijedimo, da bismo u što boljoj atmosferi dočekali finiš sezone i to finale Kupa, koje svi iščekujemo. Mislim da smo mi favoriti, a naravno da Crvena zvezda u svakoj utakmici ide na pobedu. Biće teško, ali ako damo sve od sebe, vjerujem da neće biti problema", optimista je Krneta.

Računajući od sezone 2001/02, u poslednjoj deceniji OFK Beograd je jednom pobijedio Crvenu zvezdu na svom stadionu. Bilo je to u sezoni 2003/04, kada je jedini pogodak na utakmici postigao Igor Kolaković u 45. minutu. Dva puta u posljednje tri sezone, "romantičari" su zadržali crveno-bijele na remiju i tako prekinuli seriju od četiri uzastopne pobjede Crvene zvezde na Karaburmi.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC