• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH (finale): Željo ili Široki Brijeg?

Željezničar će u srijedu (18.30 BHT 1) dočekati Široki Brijeg u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine. Optimisti Amar Osim i Marijan Bloudek.

 KUP BiH (finale): Željo ili Široki Brijeg? Izvor: MONDO

Trener Sarajlija Amar Osim, čiji su izabranici blagi favoriti, u utorak je naglasio da vjeruje u dobar rezultat protiv gostiju sa Pecare.

''Odlučivaće nijanse. Očekujem podršku s tribina jer mislim da je ovaj tim zaslužio ispunjen stadion'', izjavio je Osim, prenosi zvanični sajt kluba s Grbavice.

Željo i Široki Brijeg su ove sezone odigrali dva meča. Na otvaranju sezone, Široki Brijeg je na Pecari slavio 2:1, dok je u prvom kolu proljećnog dijela, Željo bio bolji na Grbavici minimalnim rezultatom 1:0.

Osim ne bi imao ništa protiv da se ovaj rezultat ponovi i u srijedu.

"Pobjeda od 1:0 bila bi sasvim OK. Bilo kakva prednost uoči revanša je dobro došla. Igraju se dvije utakmice, u kojim će ekipe imati normalne uslove, pa domaći teren i ne predstavlja neku prednost. Na otvaranju proljećnog dijela sezone igralo se na lošem terenu, pa ni Široki Brijeg nije mogao da pokaže šta zna. I sastav im je malo drugačiji, stigao je novi trener, ali stil im je ostao isti", objasnio je trener Želje.



Osim smatra da će obje ekipe u finale ući s manjim opterećenjem.

"I jedni i drugi, manje-više, obezbijedili smo Evropu. Zato bi trebao biti spektakl, kako za one na stadionu, tako i za gledaoce koji će susret pratiti putem TV ekrana. Garant za to je činjenica da se sastaju dvije najuspješnije ekipe u ovoj godini".

Po njegovom mišljenju, pitanje pobjednika biće neizvjesno do kraja.

"Teoretski bi trebale odlučiti nijanse. Sreća ili grba na terenu..., jer se radi o dvije ekipe podjednakih kvaliteta. Vidjećemo šta će u praksi odlučiti pobjednika. U susretima protiv Borca, Sarajeva i Širokog Brijega odlučile su sitnice. Neka i sada bude tako", zaključio je Osim, koji će izuzev povrijeđenog Sulejmana Smajića, na raspolaganju imati sve fudbalere.

S druge strane u taboru Širokog Brijega vlada optimizam posebno zbog pobjede nad Sarajevom (3:1) u prethodnom kolu Premijer lige BiH.

"Očito da je Željezničar u ovom momentu kao prvenstveni lider i finalista Kupa najbolji klub u BiH. Takođe uzmemo li u obzir našu poziciju, drugoplasiranog u prvenstvu te finaliste Kupa, onda je jasno da smo trenutno prvi uz Željezničar i da se u finalu Kupa BiH sastaju dvije najbolje ekipe. Vjerujem da će i Široki i Željezničar pokazati vrhunski kvalitet u ove dvije utakmice, a kao trener Širokog Brijega logično je da očekujem našu pobjedu i osvajanje Kupa BiH", izjavio je šef struke Marijan Bloudek.

"Imamo kvalitet, igramo dopadljiv fudbal, forma nam je evidentno u usponu. Nadam se da će naši igrači, koji su došli i u realizatorsku formu, prekinuti fenomenalni niz Adnana Guše i Želje od 15 utakmica bez primljenog gola te 27 utakmica bez poraza".

Široki Brijeg po njegovim riječima ni u srijedu neće da odstupi od svog načina igre koji se pokazao uspješnim i efikasnim ovog proljeća.

"Igraćemo napadački. Za gol više, sa ciljem da ostvarimo pobjedu", poručio je Bloudek.

Drugoplasirani tim prvenstva na Grbavici će biti oslabljen neigranjem Ivice Džidića i Mladena Jurčevića, dok su pod upitnikom nastupi Rikarda Bajana i Ante Serdarušića.

Prvi finalni susret sudiće Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, a susret koji počinje u 18.30 sati će direktno prenositi i BHT1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC