• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kraj): Barsa - Čelsi 2:2

ČELSI JE U FINALU! Barsa vodila 2:0, Čelsi ostao sa igračem manje, pa brzo smanjio, a u finišu golom Toresa izjednačio! Ukupno 3:2 za Čelsi.

 LŠ (kraj): Barsa - Čelsi 2:2  Izvor: MONDO

Buskets i Inijesta donijeli prednost Barseloni od 2:0, ali Ramires smanjio u finišu prvog dijela. U 37. minutu isključen Džon Teri zbog udaranja Sančesa bez lopte! Mesi promašio penal na staru drugog dijela.

Golom Busketsa u 35. minutu Barselona anulirala prednost Čelsija iz prvog meča, a samo osam minuta kasnije katalonska ekipa postiže drugi gol! Ipak, Čelsi se ne predaje sa desetoricom i postiže gol za 1:2!

Međutim, na samom startu drugog poluvremena, u 48. minutu, Didijea Drogba je nepropisno startovao na Seska Fabregasa i penal! Lionel Mesi nije pogodio mrežu, već prečku! Ostalo je 2:1.

U 90. minutu Fernando Tores je sjajno istrčao kontru i lako riješio situaciju "jedan na jedan" za 2:2 i veliki podvig Čelsija!

Pogledajte foto-galeriju!

Vezista Barselone Buskets je propustio veliku priliku u prvom meču na Stamford bridžu, ali je večeras pogodio. Isak Kuenka je ubacio loptu sa leve strane, a Buskest je hladnokrvno ubacio loptu u mrežu iz blizine. Igrao se 35. minut.

Dva minuta kasnije iz igre je isključen Džon Terija zbog udaranja Aleksisa Sančesa bez lopte.

U 43. minutu 2:0 za Barselonu poslije klasične akcije Barselone. Sančes je dodao do Mesija koji šalje u vatru Inijestu. Preciznim udarcem Inijesta šalje loptu iza leđa Čeha.

Čelsi se, međutim, vrlo brzo vratio!

Frenk Lampard odlično asistira po zemlji Ramirešu, koji fenomenalnim lob udarcem smanjuje rezultat!

Kakva hladnokrvnost Brazilca!



Čudo je kako Barselona nije povela već u 20. minutu. Čudo ili Petr Čeh!

Sesk Fabregas odigrao je čudesan pas petom prema Mesiju, koji je uletio u šesnaesterac i sa sedam, osam metara šutirao, a golman Čelsija refleksno odbio loptu nogom. U nastavku akcije, šut Andresa Inijesta je izblobikiran.

Čelsi je, inače, u ranoj fazi meča ostao bez jednog od dvojice štopera Gerija Kejhila, koji je prilikom jednog starta istegao zadnju ložu. Umjesto njega u igru je ušao Bosingva, a Branislav Ivanović se sa desnog boka premjestio u centralni dio odbrane Čelsija, što je njegova "prirodna" pozicija.

Klub iz Engleske tako je već u prvom poluvremenu ostao bez obojice štopera - Kejhila zbog povrede i Terija, koji je isključen.

I Barselona je imala problema. Đerar Pike je sredinom prvog poluvremena morao da napusti igru, jer je bio ošamućen od prethodnog starta svog golmana Viktora Valdesa. Duga lopta bila je upućena ka Didijeu Drogbi, a na nju su istovremeno krenuli i Pike i Valdes. Golman Barselone je "odvalio" svog saigrača koji se srušio na zemlju. Pikeu je ukazana pomoć, ali je jedna naredna akcija Čelsija, kada ga je Drogba lagano prošao, pokazala da defanzivac Barselone "nije u igri".

Umjesto Pikea, Pep Gvardiola je na teren poslao Danija Alveša.

KURIOZITET: Kompletna postava Čelsija za revanš susret, ove sezone je dala 65 golova, a sam Lionel Mesi - 63!

Čelsi je prošao u finale, ali će igrati bez Baneta Ivanovića, Ramiresa, Meireleša i Terija. Ivanović, Ramires i Meireleš su večeras dobili žute kartone i pošto su im parni neće moći da igraju. Teri je "pocrvenio".

STATISTIKA:



- Čelsi je treći klub koji je igrao protiv Barselone u polufinalima LŠ u posljednje tri sezone kojem je isključen igrač.

- Ovo je prvi crveni karton Džonu Teriju u Ligi šampiona, a odigrao je 86 mečeva.

- Čelsi je dva puta šutnuo u okvir gola Barselona u dva meča i oba puta pogodio!

- od 33 penala koliko je pucao u dresu Barselone, Mesi je promašio osam. Ovo mu je bio osmi.

stadion: Kamp Nou

žuti kartoni: Inijesta (Barselona), Ivanović, Ramires, Čeh, Obi Mikel, Drogba (Čelsi).
crveni karton: Teri (Čelsi)

BARSELONA: Valdez, Pujol, Maskerano, Pike (od 26' Alveš), Buskets, Ćavi, Inijesta, Fabregas, Sančez, Mesi, Kuenka.

REZERVE: Pinto, Tijago, Keita, Pedro, Adrijano, Teljo.

ČELSI: Čeh, Ivanović, Teri, Kejhil (od 12' Bosingva) Kol, Mikel, Meireleš, Lampard, Ramireš, Mata (od 58' Kalu), Drogba.

REZERVE: Turnbul, Esijen, Maluda, Tores, Staridž.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC