• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiolini dani odluke

Trener Barselone uskoro će odlučiti da li ostaje ili odlazi. "Ne znam šta osjećam, ni gdje smo pogriješili..."

 Gvardiolini dani odluke Izvor: MONDO

Da li je poslije četiri sezone i gubitka dva najvažnija trofeja vrijeme za rastanak Đosepa Gvardiole sa Barselonom?

Možda!

Titula prvaka Španije nalazi se u Realovom džepu, a i finale Lige šampiona proći će bez Katalonaca, koji su u dva meča sa Čelsijem - na do sada neviđen način - propustili da terensku inicijativu pretoče u pobjede.

"U narednih nekoliko dana odlučiću da li ostajem ili ne. Razgovaraću sa predsjednikom i svojim saradnicima, pričaćemo o svemu, jer je očigledno došao trenutak za to", rekao je Gvardiola (41).

Ma koliko bila lijepa i tehnički doterana, igra Barse je "provaljena". Rivali koji imaju adekvatan igrački kadar, pronašli su način ne samo da joj se suprotstave, nego i da trijumfuju, pri tom rijetko prelazeći centar igrališta!

"Ne mogu riječima da izrazim šta osjećam poslije svega. Pokušavam da dokučim šta smo mogli da uradimo bolje i ništa mi ne pada na pamet... Od prvog dana u Barseloni insistirao sam na napadu, napadu i napadu. Izgleda da više ne znamo kada bi trebalo malo da stanemo na loptu", priznao je Gvardiola.

"Možda je ovo lekcija za budućnost. Moramo da pronađemo način da budemo efikasniji".

On je čestitao Čelsiju na hrabrosti i sjajnoj igri u odbrani, a ključnim trenutkom nazvao Ramirešov gol za 2:1 u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

"Bilo je jasno je da smo pali u igri i na psihološkom planu. Teško je bilo proći pored njihovih igrača. Trudili smo se da 'razvučemo' igru, ali nismo uspjeli...."

Eliminacija od Čelsija teže pada od one protiv Intera 2010. godine.

"Sada smo bili mnogo bolji nego tada. U danima koji dolaze analiziraćemo šta nije valjalo, ali je sigurno da igračima ne mogu da zamjerim na trudu. Ovo jednostavno nije naša godina. Čelsiju želim svu sreću u finalu".

Gvardiola je zamoljen da prokomentariše neefikasnost Mesija, uključujući promašen penal početkom drugog poluvremena.

"Mesiju moramo da budemo zahvalni za sve što je dao Barseloni. Moje divljenje prema njemu ne poznaje granice, on je primjer za svakog. Patiće zbog propuštene šanse i eliminacije, ali to je fudbal".

Ako u finalu Kupa kralja savlada Atletik Bilbao, Barselona će i ovako "neuspješnu" sezonu završiti sa četiri trofeja. Jesenas je osvojila Superkup Španije i Evrope, a zimus Svjetsko klupsko prvenstvo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC