• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda se izvukla na Karaburmi!

Iz jedine šanse u drugom poluvremenu, fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su da postignu gol i izbjegnu poraz u malom gradskom derbiju!

 JSL: Zvezda se izvukla na Karaburmi! Izvor: MONDO

Golom Filipa Kasalice u 85. minutu, crveno-bijeli su nekako izjednačili protiv OFK Beograda i spriječili da najveći rival, Partizan, iste večeri proslavi 24. titulu prvaka zemlje.

U 112. ligaškom okršaju plavo i crveno-bijelih, nije bilo pobjednika: OFK Beograd - Crvena zvezda 1:1 (1:0). Domći su poveli u 24. minutu novim pogotkom Augusta Batiohe, a gosti izjednačili u finišu utakmice drugim golom Kasalice u ligi od dolaska u klub.

Do posljednjeg zvižduka sudije Milenka Vukadinovića, Zvezda je mogla i do pobjede, ali je Darko Lazović šutirao preko gola iskosa sa desne strane u trenutku kada je asistencija prema Kasalici ili Kristijanu Borhi bila racionalnije rešenje.

Kasalica je postigao gol poslije akcije na malom prostoru između Marka Mirića i Miloša Dimitrijevića, koji je sjajno uočio Kasalicu i proigrao ga, a defanzivac domaćih Miloš Mijić isključivi je krivac što napadač Zvezde nije bio u ofsajdu. Da je ispratio kretnju ostalih saigrača, ostavio bi Kasalicu iza leđa odbrane, ovako je Užičanin postigao lijep i regularan gol od stativu, udarcem koji Lukač nije mogao da zaustavi.

Poslije samo 24 minuta igre na Staroj Karaburmi, "pala" je odbrana Crvene zvezde, "pao" je i Boban Bajković. Drugim riječima, nije "pao" rekord Zvonka Milojevića iz sezone 1994/95.

Vođstvo domaćinu donio je Ekvadorac Batioha, koji je na efektan način završio sjajnu akciju lijevog beka OFK Beograda Milana Rodića. On je nanizao dvojicu čuvara, Marka Vešovića i Jovana Krnetu, došao do gol-aut linije i uputio oštar centaršut na peterac, gdje se Batioha pojavio iza leđa Duška Tošića i lijevom nogom "probušio" Bajkovića - 1:0!

Tako je odbrana Crvene zvezde kapitulirala na devetoj utakmici, poslije 820 minuta u Superligi, pa će do daljeg na snazi ostati rekord koji je pre više od 17 godina postavio Zvonko Milojević uz pomoć svojih odbrambenih fudbalera - 896 minuta.

Do odlaska na odmor, sastav Roberta Prosinečkog stvorio je jednu veliku šansu, u 36. minutu, ali je tada golman "romantičara" Milan Lukač refleksnom reakcijom uspio na gol-crti da zaustavi pokušaj Tošića glavom. Na odbijenu loptu krenuo je Evandro Goebel, ali su je defanzivci domaćih izbili u korner sekund prije izjednačenja.

Prije pogotka Batiohe, šestog ovog proljeća, a petog u posljednjih šest utakmica, OFK Beograd imao je šansu kada je Aleksandar Simić centrirao sa lijevog krila, a Rodić "uhvatio" volej lijevom nogom sa desetak metara od Bajkovića, s tim da je lopta preletjela preko prečke.

Lukač je morao u blato u 27. minutu, kada je Luka Milivojević poslao "đule" prema njemu iz punog trka, ali je golman domaćih imao sreću da je šut Zvezdinog veziste prohujao pored stative.

U drugom poluvremenu, igralo se na polovini OFK Beograda, ali su šanse vrijedne pomena bile one na polovini Crvene zvezde. U 55. minutu, Ivan Kecojević pokušao je glavom sa desetak metara, poslije kornera, ali je Bajković uhvatio loptu na metar od gola.

Uslijedio je period igre tokom kojeg su izmjene bile najzanimljivije, pa je tako oboren rekord svih vremena kada je u 70. minutu trener OFK Beograda Sosa Babić odlučio da pošalje na teren golobradog Luku Belića! Ovaj kadet, rođen 1996. godine, tako je postao najmlađi momak koji je zaigrao u elitnom društvu i oborio rekord Mitra Mrkele, koji je postavljen još 1981. godine.

Mrkela, tada takođe igrač OFK Beograda, zaigrao je u Prvoj ligi Jugoslavije sa 16 godina i 16 dana, a Belić je šansu dobio sa 16 godina i sedam dana!

Ovaj momak vjerovatno bi debi pamtio po prvoj pobjedi OFK Beograda nad Crvenom zvezdom od sezone 2003/04, da Bajković sjajnom reakcijom u 84. minutu nije uspio da zaustavi udarac Simića, istog igrača kojeg je tri minuta ranije zaustavio riskantnim istrčavanjem van kaznenog prostora i klizećim startom, kojim je zaustavio kontru "romantičara" i vjerovatno pogodak za 2:0.

Uskoro opširnije...

OFK BEOGRAD: Lukač - Petković, Kecojević, Vasiljević, Rodić - Nikolić, Pavlovski (od 59. Mijić), Sinđić, Simić - Milić (od 70. Belić), Batioha.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović (od 66. Mirić), Krneta, Tošić, Mikić - Dimitrijević, Evandro, Milivojević (od 76. Đuričković) - Lazović, Milunović (od 58. Borha) - Kasalica.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC