• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Ovo nije Zvezda!

"Odigrali smo najlošiju utakmicu u ovoj polusezoni", rekao je Prosinečki poslije remija na Karaburmi i bio je potpuno u pravu.

 Prosinečki: Ovo nije Zvezda!  Izvor: MONDO

Dve šanse, jedan gol. Prostora na svojoj polovini na pretek. Treći remi na trećem uzastopnom gostovanju. Nervoza u pasu. Napetost u završnici.

Kad kažemo "završnica" mislimo na posljednje dodavanje, ne i na šut, jer ih je ove srijede bilo manje ka golu OFK Beograda, nego prstiju na rukama.

Ukratko - Crvena zvezda je ponovo razočarala, prije svega igrom i pristupom svojih fudbalera, a kada nema toga, onda nema ni rezultata. Golom u 85. minutu, iz prve šanse u drugom poluvremenu, ekipa Roberta Prosinečkog izbjegla je poraz na Omladinskom stadionu - 1:1.

U većem dijelu utakmice, "romantičari" su bili bolji rival, otvarajući pitanje: "Ide li ova Crvena zvezda u pravom smjeru, dok se približava 'vječiti derbi', finale Kupa i još jedan prelazni rok, nove ljetne pripreme?"

Ili, možda posmatrano iz drugog ugla: "Šta je još potrebno da se uradi kako bi započeto renoviranje tima i zaokret u kadrovskoj politici doveo i do osvajanja bodova na gostujućim terenima?"

Trener Prosinečki složio se da je ovo bilo jedno od najgorih izdanja njegovog tima od zime 2011. godine, kada je došao u klub.

"Odigrali smo najlošiju utakmicu u ovoj polusezoni. Nisam zadovoljan prikazanim od strane mojih igrača", rekao je Prosinečki i dodao:

"Protiv sebe smo imali borbenog i agresivnog protivnika koji je dobro stajao na terenu i dobro trčao. Primili smo rano gol, tako da smo skoro čitavu utakmicu jurili rezultat. Pokušavali smo da napadamo i preokrenemo, ali to nije bila prava Crvena zvezda".

Ofanziva koju je nametnula njegova ekipa više je ličila na anarhiju pred golom protivnika.

"Nismo napadali organizovano, već više stihijski... Iz takve igre nismo stvorili mnogo šansi. Bili smo u situaciji da možemo da izgubimo utakmicu, a na kraju, u posljednjih deset minuta, mogli smo i do pobjede. Mislim da je rezultat realan, ali ponavljam, nisam zadovoljan i mislim da ovo danas nije bila prava Crvena zvezda", rekao je Prosinečki, koji ostaje dosljedan rotaciji, koja je - ruku na srce - Zvezdu ovog proljeća koštala značajnog broja bodova.

Vjerovatno će dve "jake" utakmice koje Zvezda igra do kraja sezne, 5. maja protiv Partizana u Humskoj u borbi za bodove i potom 16. maja protiv Borca iz Čačka u finalu Kupa, vjerovatno u Kruševcu, otkriti i koji su igrači "sigurni" za narednu sezonu, odnosno koja je to jedanaestorka u koju Prosinečki ima najviše povjerenja.

Veliki broj igrača dobio je priliku ovog proljeća, ali nije svaka jedanaestorka na terenu igrala dobro, dopadljivo i efikasno, a što navijače još više boli - predano i srčano.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC