• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan na korak od titule

Golovima Lamina Dijare i Zvonimira Vukića crno-beli savladali BSK 2:0 (1:0). Treba im bod da odbrane titulu.

 JSL: Partizan na korak od titule   Izvor: MONDO

Partizan je na korak od pete uzastopne titule. Poslije remija Crvene zvezde na Karaburmi (1:1) i pobjede crno-bijelih nad BSK-om 2:0 (1:0), razlika je 12 bodova, a do kraja superligaške trke ima još samo četiri kruga.

Ekipa Avrama Granta imaće priliku da već u nedjelju u Čačku protiv Borca "overi" ostanak na srpskom tronu.

Do 23. prvenstvene pobjede ove sezone, a šeste nad Borčancima u isto toliko duela, Partizan je došao golovima Lamina Dijare u 12. minutu i Zvonimira Vukića u 53.

Prije i za vrijeme utakmice u Humskoj 1 je vladala svečarska atmosfera. Saša Ilić je bio u centru pažnje pre prvog zvižduka sudije Slobodana Veselinovića iz Valjeva, a zatim uglavnom Dijara i Vukić - zato što su pogađali okvir gola Ljuba Kovačevića, ali i mrežu.

Na tribinama je bilo oko četiri i po hiljade gledalaca.

Partizan je rano poveo. Dijara je dobio loptu od Mohameda Kamare, napravio nekoliko koraka i sa 17 metara precizno šutirao po zemlji - 1:0.

Konačan rezultat postavio je Vukić pošto je Senegalac istrčao polukontru i pogodio stativu, a iskusni vezista našao se na pravom mjestu da prihvati odbijenu loptu, napravi "lažnjak" i rutinski i atraktivno pogodi cilj - 2:0.


Vukiću je to bio 13. prvenstveni pogodak u sezoni (drugi je na listi superligaških strelaca iza Darka Spalevića iz Radničkog 1923 koji ima 17), dok je Dijara osmi put bio precizan.
Prvu šansu na utakmici imali su gosti. Ipak, iz duela dvojice Petrovića kao pobjednik je izašao mladi Partizanov golman Nikola, debitant u prvom timu - odbranio je udarac prezimenjaka Aleksandra.

Poslije vodećeg gola, crno-bijeli su imali nekoliko šansi da već u prvom poluvremenu steknu ubjedljivu prednost.

U 28. minutu Dijara je glavom spustio loptu za Sašu Ilića, koji je gađao ugao, ali je na gol-liniji intervenisao Radunović.

Vukić je dva puta pogodio prečku - u 32. minutu kada je izašao sam pred Kovačevića, a u 36. udarcem sa ivice šesnaesterca. U međuvremenu, iskusni vezista je još jednom pucao sa iste razdaljine, za malo neprecizno, a nešto kasnije šut je oprobao i Aleksandar Miljković...
U nastavku je Nemanja Tomić dva puta bio neprecizan iz povoljnih pozicija.

U posljednjim trenucima meča zablistao je Kovačević, a posebno se istakao kada je zaustavio Dijaru. Bila je to najbolja šansa, Senegalac je išao sam na gostujućeg golmana, koji je uspio da zaustavi njegov pokušaj.

Grant je ukazao šansu Petroviću da debituje, baš kao što je nedavno učinio sa štoperom Milošem Ostojićem, koji se ustalio u zadnjoj liniji u paru sa Ivanom Ivanovim. Poslije duže vremena u sastavu se našao Miljković (Aksentijević ostao na klupi), a do promjena je došlo i u veznom redu, pa Stefan Babović nije bio među starterima.

BSK je ostao na samo jednoj pobjedi u posljednjih osam utakmica i u nastavku prvenstva će se boriti za opstanak. Ima pet bodova više od pretposljednjeg Borca.

PARTIZAN: Petrović - Miljković, Ostojić, Ivanov, Volkov - Kamara (od 78. Babović) - Tomić, Vukić, Saša Ilić (od 64. Saša Marković) - Lazar Marković (od 31. Manga), Dijara.

BSK: Kovačević, Bošković (od 54. Simović), Čelebić, Radunović, Tasić, Šupić, Savković, Petrović, Živković (od 75. Đanković), Jovanović, Ćesarević (od 54. Vignjević).

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC